Rohkema info nägemiseks:

RIIGI INFOKOMMUNIKATSIOONI SA

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1546; jälgijaid - 27. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta RIIGI INFOKOMMUNIKATSIOONI SA kohta arvamuslugu!"

RIIGI INFOKOMMUNIKATSIOONI SA hetkeolukord

Juba 1546 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 27 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Ülevaade Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse tegevusest

Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse (edaspidi RIKS) põhitegevuseks on riigieelarveliselt finantseeritavatele asutustele, institutsioonidele, juriidilistele isikutele ja esindustele, samuti elutähtsa teenuse osutajatele ja teistele infokommunikatsiooni teenuste pakkujatele teenuste toimepidevuse tagamiseks ning IK-teenuste kasutajate sõnumite saladuse tagamiseks ühtsete infokommunikatsiooniteenuste (s.h telefoni-, andme- ja raadioside edaspidi: „IK-teenused“) osutamine; välislepingutega riigi poolt võetud kohustuste täitmine meresõidu ohutuse tagamisel ning sidevõimaluse kindlustamine laeva ja kalda vahel; infotehnoloogial põhinevate riiklike sihtprogrammide väljatöötamine ja arendamine; riigiside teeuste osutamine ja nende toimepidevuse tagamine; elektritööde ja tugiteenuste osutamine ning riiklike andmekeskuste arendamine ja haldamine.

RIKS ei osuta üldkasutatavat sideteenust.

RIKS osutas 2022. majandusaastal põhitegevusena märgitud teenuseid vastavalt etteantud tehnilistele normidele ja kliendilepingutele.

RIKSi integreeritud kvaliteedi ja energiajuhimissüsteem riigiside (turvalise kõneside teenus, mereraadioside teenus ja operatiivraadiosidevõrgu tehnikise opereerimise teenus) ja andmekeskuse osas on tunnistatud vastavaks ISO 9001:2015 (kehtib kuni 29.11.2025) ja ISO 50001:2018 (kehtib kuni 26.02.2025) standarditele.

RIKSi infosüsteeme ja andmekeskuseid opereeritakse vastavalt kolmeastmelise etalonturbe süsteemi ISKE nõuetele.

Vastavalt Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga 14.02.2022. a sõlmitud sihtotstarbelise toetuse kasutamise lepingule nr 1.8-7/22-093 ja selle lepingu juurde sõlmitud lisadele on ministeerium andnud RIKSile 2022. aasta riigieelarve seaduse alusel toetust tegevuskuludeks 2 419 017 eurot ning investeeringuteks 898 000 eurot.

Vastavalt Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) poolt 23.12.2021 allkirjastatud opereerimislepingu nr 3-6/243 lisale 6 moodustas ESTER võrgu opereerimise maksumus 641 281 eurot.

Kaitseministeeriumiga allkirjastasime 06.01.2022 riigieelarvelise toetuse lepingu turvalise lauatelefoni teenuse arendamiseks, toetuse summa

RIKSile oli 85 439 eurot.

Olulisemad sündmused majandusaastal

Eesti merepääste vastutusalas osutas RIKS ülemaailmse merehäda ja -ohutuse süsteemi (GMDSS) nõuetele vastavat mereside teenust. 2022.

aastal jätkas RIKS meresidevõrgu opereerimist mahus, mis tagab Eesti Vabariigi poolt rahvusvaheliste kohustuste täitmise ettenähtud ulatuses (GMDSS, raadioside merelt, laevade ja kalda vaheline telefoniside, navigatsiooniteadete edastamine).

RIKS edastab rahvusvahelise süsteemi MIS (Maritime Information System) raames ööpäevaringselt ilmateateid ning navigatsioonihoiatusi ja erakorralisi teateid Balti mere keskosa ja Soome lahe kohta nii raadiotelefoni režiimis kui ka U-alas (Balti mere keskosa ja Soome laht) rahvusvahelise NAVTEX süsteemi kaudu, mida kureerib ÜRO juures asuva Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni IMO NAVTEX paneel.

RIKS tagas 2022. aastal riigile funktsionaalselt oluliste (sh pääste- ja patrull-) laevade side tõrgeteta toimimise. Vastavalt SOLAS konventsioonile tagas RIKS laevade korrespondentsi edastamise kaldaabonentidele kõigil mereside lainealadel.

Meresideteenuse toimepidevuse tagamiseks viidi lõpule NAVTEX saatjate ja antennide automaatsobituste häälestamised, jätkati ka antenniväljade rekonstrueerimistöödega. Jätkati meresidesüsteemi tarkvara kohandamist, mis võimaldas Veeteede Ametil lõplikult loobuda oma amortiseerunud võrgust ning täiustati mereside kaldajaamade kaughaldussüsteeme uute funktsioonide lisamisega.

Elanikkonna ohutusteavituse (AKOS) teenuse pakkumiseks kuulutas RIKS 2022. aastal välja rahvusvahelise hanke. Ettevalmistused selle teenuse osutamiseks algasid juba 2018. aastal. Teenus sai tehniliselt valmis arendatud 2022 detsembris. Teenuse väljatöötamiseks saadi välisabi EL struktuurtoetuste rahadest 768 392 euro ulatuses.

Turvalise mobiilside teenuse (Sectra) kasutusele võtmine otsustati Vabariigi Valituse poolt 2021.aasta lõpus ning 2022. aastal uuendasime riistvara ja litsentsid ning saame osutada teenust kuni 300-le kasutajale. Teenust osutatakse koostöös Riigikantseleiga kuni 300-le kasutajale.

2022. aastal alustati satelliitside arendamist pilootprojektiga, mis nägi ette kriitiliste asutuste katmise tagavara satelliitandmesidega. Samuti tehti ettevalmistusi PRS teenuse turvalise andmevahetuskanali (Filkrypto) kasutuselevõtuks.

Operatiivraadiosidevõrgu ESTER osas tagati piirivalvele, politseile, päästeteenistusele ja teistele kasutajatele operatiivraadioside võrgu häireteta töö võrgu opereerimislepingust tulenevas mahus.

Seadmemajutusteenustena pakub RIKS riigiasutustele ja telekommunikatsioonivõrkude operaatoritele, seadmete paigalduskoha renti RIKSile kuuluvates mastides ja hoonete konstruktsioonidel ning seadmemajutusteenuseid ISKE nõuetele vastavates serveriruumides.

RIKS andmekeskuste opereerimine jätkus varasemast suuremas mahus.

RIIGI INFOKOMMUNIKATSIOONI SA kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.