JIFFY PRODUCTS ESTONIA AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3834 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 46 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga komme

JIFFY PRODUCTS ESTONIA AS hetkeolukord

Juba 3834 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 46 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

AS Jiffy Products Estonia peamiseks tegevusvaldkonnaks on mäetööstus, nimelt turba tootmine. Põhitoodang on freesturvas, mis realiseeritakse aiandusturba tootjatele.

Ettevõtte emaettevõtja on Hollandi Kuningriigis registreeritud Jiffy B.V., mis kuulub Norra Kuningriigis registreeritud kontserni Jiffy International

AS.

Freesturba tootmise hooaeg sõltuvalt ilmastikust algab mais ja lõpeb septembris. Ka müügi puhul võime täheldada hooajalisust: oluliselt suurem on müük varakevadel kui Euroopas algab suurem taimekasvatuse hooaeg. See on olnud nii juba ettevõtte algusest peale ja me oleme sellega kohanenud. 97% toodangust müüme kontsernisiseselt ning 50% toodangust moodustab eksport.

2023. aasta tootmise tulemused polnud kõige paremad. Tootmisplaanist täitsime 85%. Tootsime 425 tuhat m3 turvast planeeritud 502 tuhande asemel. Peamise mahtude vähenemise põhjusena toome välja selle, et hooaja alguses kui ilmastik oli soodne ja toimus suurem osa tootmisest oli meil eelmisel aastal toodetud turvast veel nii palju veel rabades sees, et ei olnud võimalik kõigil pindadel efektiivselt tegutseda. Müügitulu kahanes 4,8 miljonilt 4,5 miljonile. Sealt tuleb ka kerge ärikasumi langus. Põhjuseks üldine turu nõudluse vähenemine.

Põhivarasse investeerisime kokku üle 700 tuhande eurot, millest enamus läks tootmistehnika uuendamiseks. Traktorid, ekskavaator, freesid, jne.

See kõik peab kindlustama meid töötava tehnikaga tootmishooajal ja aitama kaasa efektiivsuse tõstmisele. Sealhulgas ehitasime ka Põhara II uue tootmisala kuivendussüsteemi 195 tuhande euro eest.

Töötajate arv jäi samaks. Suuremaid muudatusi meie struktuuris ei toimunud. Töötajate põhipalk tõusis keskmiselt ligikaudu 10% ja sellega püsisime samas tempos üldise tõusuga.

Energia hinnad olid jätkuvalt kõrged ja paljud muud sisendid, näiteks teenuste näol jätkasid ka hinnatõusu. Need muutused mõjuvad ka meie omahinnale ja võivad vähendada kasumlikkust, kuid endiselt on suurim mõjutaja ilmastik. Oluline osa ettevõtte käibest ja ostudest on europõhised, mistõttu valuutakursi risk puudub. Intressitõus on tänaseks selgelt näha ja seegi mõjutab meie tulemusi negatiivselt, kuna enamus uuest tehnikast on liisitud.

Turbatootmine on keskkonnamõjuga tegevusvaldkond, mis toob kaasa muutused piirkonna looduses. Tulenevalt seadusest on ettevõttel kohustus kaevandamisest jäänud karjäärialad täies mahus korrastada. Korrastamiskavad koostatakse koostöös kohalike omavalitsuste ja keskkonnaspetsialistidega. Tänaseks on valdavalt eelistatud taas soostumise tingimuste loomine. Esimesed rekultiveerimise projektid on valmimisel ja nende baasil saame ka esimese indikatsiooni meie kogutud rekultiveerimisfondi mahu piisavusest.

Järgnevatel aastatel jätkab ettevõte tootmiseks kasutatava tehnika moderniseerimist ja täiendavate seadmete soetamist ning loodame lõpetada ka veel lõpuni ehitamata tootmispindade rajatised.

Olulisemad finantssuhtarvud on järgmised:

Finantssuhtarvud 2023 2022

Puhaskasumimäär 0,219 0,155 (puhaskasum/müügitulud)

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja (käibevarad/lühiajalised kohustised) 7,505 7,482

Omakapitali võlasiduvus 0,103 0,103 (kohustised/omakapital)

Ärikasumimäär 0,101 0,102 (ärikasum/müügitulud)

Omakapitali puhasrentaablus 0,068 0,055 (puhaskasum/omakapital)

Koguvara puhasrentaablus 0,061 0,050 (puhaskasum/koguvarad)

Karmo Leemet

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.