NORD PROJEKT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 5184 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 74 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga ja kommen

NORD PROJEKT OÜ hetkeolukord

Juba 5184 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 74 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

Nord Projekt OÜ põhitegevuseks on ehituslik projekteerimine ja projekteerimise projektijuhtimine, samal sihil jätkame ka tuleval aastal.

Tegevusvaldkonnas ei ole äritegevus tugevalt hooajaline, kuid eelneval aastal on tekkinud tugev tsüklilisus töö tellimusele, sõltudes tugevalt ehitustegevuse alustamiseks sobilike perioodidega. See annab märku, et projekteerimistegevus on hakanud üha rohkem sõltuma juba ehituses olevate või ehitusse peatselt minevate objektidega ehk arendajate tegevus ja pikemaajaliselt ette projekteerimine on oluliselt langenud.

Tegevusvaldkonna üldine areng on olnud aasta vältel negatiivse fooniga; sõda Ukrainas ja selle destabiliseeriv mõju on endiselt ka majandusele, kõrgenenud laenuintressid piiravad kinnisvara arendustegevust, mis omakorda on tõstnud konkurentsi turul. Tugevas konkurentsis on tekkinud taas trend alapakkumisteks, mis oma konfliktse olemuse tõttu mõjutavad taaskord projekteerijate ja projekteerimisvaldkonna mainet.

Nord Projekt OÜ põhitegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.

Valdavalt tegutsemine riigisiseselt tähendab, et valuutakursside mõju puudub.

2023. aastal märkimist väärivad objektid on Solina äri- ja tootmishoone ja Omniva Logistikakeskuse juurdeehituse projekteerimised.

2023. aasta võimaldas Nord Projekti kollektiivil arendada omavahelist koostööd ning optimeerida tööprotsesse parema kvaliteedi ja efektiivsema töövoo saavutamiseks. Objektid olid oma mahult suured ning mitmed neist jõudsid ka ehitustegevuseni, kust projekteerimismeeskond sai väga vajalikku vahetut tagasisidet oma tööle.

2024. aastal tegeleme edasi oma töövoo optimeerimisega ja eesmärgipärasusega. Suurimaks väljakutseks saab olema ühtlase objektide tööhõive tagamine, kuivõrd turutingimused ei ole kõige soodsamad.

Võrreldes 2022. aastaga tõusis müügikäive ~33%, kasum jäi protsentuaalselt samaks. 2024. aastaks ei ole planeeritud suurt käibe kasvu, kuid keskendume kasumi kasvule läbi tööefektiivsuse. Ettevõtte kasv tuleval perioodil saab olema orgaaniline ning plaanis on vaadelda laienemist välisturgudele.

Peamised finantssuhtarvud firma tegevuse iseloomustamiseks 31.12.2023 31.12.2022

Müügitulu 1 477 693 1 109 916

Tulu kasv (%) = 33,14 -8,63 (müügitulu 31.12.23. – müügitulu 31.12.22.) / müügitulu 31.12.22. * 100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = 2,45 2,31 käibevara / lühiajalised kohustused

Kohustuste üldine kattekordaja (kordades) = 2,67 2,57

Aktiva (varad) kokku / kohustused kokku

Müügikäibe puhasrentaablus (kordades) = 0,03 0,03

Aruandeperioodi kasum / müügitulu

ROA (kogu vara puhasrentaablus) (%) = 4,96 3,99

Aruandeperioodi kasum / aktiva (varad) kokku * 100

ROE (omakapitali puhasrentaablus) (%) = 7,93 6,53

Aruandeperioodi kasum / omakapital kokku * 100

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.