INGES KINDLUSTUS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4725 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 82 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,7 punktiga ja kommen

INGES KINDLUSTUS AS hetkeolukord

Juba 4725 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 82 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,7 punktiga ja kommenteeritud 99 korda.

Tegevusaruanne 2023

AS Inges Kindlustus (edaspidi käesolevas aruandes Selts) on alates 1992. aastast Eestis kahjukindlustusega tegelev kindlustusselts, kelle peamine pakutav toode on seni olnud liikluskindlustus.

Seltsi üldine strateegia lõppenud majandusaastal oli hoida stabiilsust, hoidudes suurematest muudatustest ja uutest suurematest riskidest, eesmärgiga viia lõpuni ettevõtte müügiprotsess. 2023.

aastal sõlmitud lepingu alusel viisidki Seltsi senised enamusaktsionärid 2024. aasta veebruaris tehingu lõpule ja müüsid oma aktsiad OÜ-le R-Holding.

Seltsi 2023. aasta tulemust mõjutasid üksikud suured kahjujuhtumid, valuutakursi muutustest tulenev kahjum, varasemate perioodide edasikindlustuskomisjonide ümberarvestus ja üldine edasikindlustuskulu kasv. Samas alustati aktiivsemalt investeeringute juhtimisega, ettevalmistustega uute kindlustustoodete pakkumiseks, tuleviku muudatusi arvestava põhjalikuma edasikindlustusvajaduse hindamise ning töötajate töökeskkonna parandamisega.

Seltsi edasikindlustuse programm sisaldas üksnes mitteproportsionaalset edasikindlustust, millega Selts hajutas suurte kahjude riski mõju portfellile. Selts muutis 2023. aastal edasikindlustusmaaklerit ja tegi ettevalmistusi 2024. aasta edasikindlustusprogrammi muutmiseks. 2023. aasta majandustulemusi mõjutas olulisel määral varasemate aastate proportsionaalse edasikindlustuse komisjonitasude ümberarvestus.

Seltsis töötas majandusaasta lõpuks 20 töötajat. Uute toodete turule toomiseks loodi tooteüksus, kuhu värvati 2 tootejuhti ja alustati aktiivseid tegevusi uute toodete turule toomiseks. Tehti ettevalmistusi muudatusteks Seltsi struktuuris ja juhtimissüsteemis.

2023. aasta teisel poolel alustati ettevalmistustega uue kindlustustarkvara kasutuselevõtmiseks. Uue tarkvara kasutusele võtmine on eelduseks uute kindlustuslahenduste pakkumiseks klientidele ning

Seltsi sisemise efektiivsuse tõstmiseks.

Kindlustustegevus

Kindlustusmakseid kogus Inges Kindlustus 2023. aastal 6 866 tuhat eurot, 2022. aastal 7 810 tuhat eurot. Kindlustusmaksetest 6 574 tuhat eurot moodustas liikluskindlustus, 250 tuhat eurot reisikindlustus ja 142 tuhat eurot maismaasõiduki valdaja vastutuskindlustus. Liikluskindlustuse maksete mahu vähenemine tulenes portfelli kvaliteedi parandamiseks tehtud hinnatõusudest, mille tulemusena keskmine kindlustusmakse suurenes, kuid kindlustuslepingute arv vähenes.

Kindlustusportfelli struktuur kindlustusmaksete järgi oli järgmine:

Kindlustustoode 2023 2022

Liikluskindlustus 95,75% 96,50%

Maismaasõiduki valdaja 2,18% 1,70% vastutuskindlustus

Reisikindlustus 2,07% 1,80%

Muud kindlustusliigid 0,00% 0,00%

Makstud kahjud 2023. majandusaasta jooksul hüvitas AS Inges Kindlustus kahjusid kokku 5 891 tuhande euro ulatuses.

Aastal 2022 maksis Selts kahjudena välja 5 045 tuhat eurot. Hüvitiste mahu suurenemine tulenes peamiselt liikluskindlustuse keskmise kahju tõusust, üksikute suurte kahjude väljamaksetest ning 2022.

aasta suuremast kindlustuslepingute arvust, millega seotud kahjude mõju ulatus 2023. aastasse.

Bruto kahjusuhe (väljamakstud hüvitiste suhe kogutud preemiatesse) kõikide kindlustusliikide lõikes 2023. aastal oli 85,8%. Aastal 2022 oli kahjusuhe 64,6%.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.