RAHNYLE YESCHI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juuni lõpus on RAHNYLE YESCHI OÜ ühes probleemidega jäetud Lauri Hansbergi juhtida. Too, juba üle 20 aasta tegutsenud firma, pakkus veel mõnda aega tagasi maalr

RAHNYLE YESCHI OÜ visati tankistile

Juuni lõpus on RAHNYLE YESCHI OÜ ühes probleemidega jäetud Lauri Hansbergi juhtida. Too, juba üle 20 aasta tegutsenud firma, pakkus veel mõnda aega tagasi maalri- ja plaatimistöid. Nüüd on aga väga tõenäoline, et edaspidi tegeleb äri vaid maksuvõla kasvatamisega.
  • Asutatud: 1996. aastal
  • Juht: Lauri Hansberg
  • Töötajate arv: 36 inimest
  • Deklareeritud käive 2017. aastal: 809 000 eurot
  • Maksuvõlg: 69 087 eurot
Enne, kui juhtimine Hansbergi kraesse lükati,  jagasid selles osaühingus käske Margus Mänd ja Rain Laur. Võibolla on nad RAHNYLE YESCHI OÜ hülgamist plaaninud juba mõnda aega? 2015. aastal on nad ühiselt asunud vedama RAUNDER TRM OÜ-d, mis tegeleb täpselt niisamuti ehitusvaldkonnas. RAHNYLE YESCHI OÜ, mis veel mõned nädalad tagasi kandis nime RAUNDER OÜ, on viimase majandusaasta aruande esitanud 2014. aasta kohta, mil 0,5 miljoni euro suuruse käibe juures jäädi kasumisse 8 445 euroga. Hiljem pole Mänd ja Laur tahtnud riigile ja ilmarahvale oma äri käekäigust täpsemalt aru anda. Kas midagi läks väga valesti või on asi lihtsalt ükskõikses suhtumises aruandlusesse? Kui vaadata aga RAHNYLE YESCHI OÜ maksudeklaratsioone, on äri olnud täitsa käbe. Eelmisel aastal oli Maksu- ja Tolliameti andmetel ettevõtte käive juba 0,8 miljonit eurot ning aasta jooksul võeti koguni mõned inimesed tööle juurde. Võibolla on just töötajate arvu ja käibe kasv selle aasta jaanuaris tekkinud maksuvõla põhjuseks? Nimelt on firma patustanud ennekõike käibe- ja sotsiaalmaksuga. Ühtekokku on täitmata kohustus riigi ees kasvanud juba pea 70 000 euroni. Kuna juunist on RAHNYLE YESCHI OÜ eesotsas Lauri Hansberg, kellel on tasumata maksudest ja esitamata aruannetest täiesti ükskõik, siis pole kahtlust, et osaühingu võlakoorem hakkab ka intresse koguma. Omal ajal on ta süüdi jäänud omastamise, valekaebuse esitamise, kelmuse ning  võltsimise eest. Täna on Hansberg enam kui 140 ettevõtte eesotsas, kõikide tema äride maksuvõlg aga on juba miljoni euro piiril. Sestap on alust arvata, et tegelikku plaani ehitusäri edasi ajada Hansbergil ei ole ning 36 töötajat, kes veel aasta alguses firmas palgal olid, peavad tõenäoliselt uue leivaisa otsima. RAHNYLE YESCHI OÜ Krediidiskoor annab aga täna mõista, et jamad on kohe ukse taga, ning kui sellele firmale ka midagi müüa, on mõistlik küsida ettemaksu.   • Kutsu Krediidiskoor appi oma klientide maksevõimekust hindama!

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.