WOODWELL AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 4667 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 79 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommen

WOODWELL AS hetkeolukord

Juba 4667 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 79 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

Eraettevõtte Woodwell AS konsolideerimisgrupi tegevusel on kaks peamist suunda: metsamajandus koos töötleva tööstusega ja põllumajandus. Konsolideerimisgruppi kuulub metsamajandusega tegelev emaettevõte AS Woodwell (asutatud 1997.a.) ja kaks tütarettevõtet: saematerjali tootev OÜ Vara Saeveski (tütarettevõte alates 2000.a., osalus 73,17 %) ja põllumajandusettevõte OÜ Friendsland (tütarettevõte alates 2002.a., osalus 51,92%), mis kõik asuvad ja tegutsevad Tartu maakonnas. Väljaspool Eestit registreeritud filiaale ei ole. Omanikeringi kuulub 7 inimest: 4 Eesti ja 3 Taani kodanikku.

Seisuga 31.12.2023 on Woodwell AS omanduses 3 982 (2022:3 644) hektarit maad. Metsade majandamisel ja haldamisel lähtutakse kehtivatest keskkonna-, kvaliteedi- ja personalipoliitikatest, mis on ära määratud sisekorraeeskirjades ja kus on kirjeldatud ka töökvaliteedi tagamiseks, inimressursi juhtimiseks ja inimõiguste kaitseks rakendatavad meetmed. Metsamaast ca 3% on range kaitse all, kus metsi ei majandata, sest kaitse eesmärgiks on loodusobjektide hoidmine ja elupaikade taastamine. Keskkonnasäästlike põhimõtete paremaks järgimiseks omandas Woodwell

AS rahvusvahelise säästva metsamajanduse PEFC sertifikaadi, mida hinnatakse korraliste auditite ja resertifitseerimisauditite kaudu.

Pidev metsade järelevalve aitab hinnata nende seisukorda, järjekindlalt tegeletakse metsaistutuse ja noorendike hooldusega. Traditsiooniks on kujunemas iga-aastased ettevõtte istutustalgud, 2023.

aastal istutati kuuse- ja männitaimi 60-le (2022:13) hektarile. Töötajad on teadlikud keskkonnaprobleemidest ja kliimamuutuste leevendamise vajalikkusest, mistõttu arvestatakse ka seda, et taimede valik sobivasse piirkonda aitaks suurendada tulevikus metsades süsiniku sidumist.

Istutamist soosivad ka mitmesugused metsa uuendamisega seotud toetused, Woodwell AS sai aruandeaastal mitmesuguseid metsamajandust edendavaid toetusi kokku 22 (2022:20) tuhande euro eest. Hästimajandatud metsast saab kvaliteetsemat palki, millest omakorda on võimalik teha kvaliteetsemaid puidutooteid.

Aruandeaastal töötati üles, müüdi ja vahendati 35 457 (2022: 30 362) tihumeetrit puitu. Ettevõtte müügitulu oli 3 663 (2022: 4 456) tuhat eurot ja ärikasum 186 (2022: 980) tuhat eurot. Ka aruandeaastal ei jagunenud puidu müügitulu ühtlaselt kuude vahel, kuna majanduslanguse taustal olid puidumüügi ühikuhinnad hüplikud, suunaga alanemise poole ja seetõttu nõudlust prognoosida keeruline. Teiseks põhjuseks jääb alati lindude kevadine pesitsusaeg, kui metsa ei majandata.

Kevadeti on metsamaa tavaliselt liigniiske ja ka seetõttu metsa töödelda ei saa, selleks ajaks planeeritakse istutusi ja metsahooldust.

2023. aastal mõjutasid Euroopa majandust olulised geopoliitilised sündmused, sh hinnatundlikku puiduturgu. Tööstustoodangu langus, püsivalt kõrged intressimäärad ja tuntav inflatsioon tõid hinnalanguse kõigis puidusortimentides. Madalseis Põhjamaade ehitusturgudel ei rõõmustanud kedagi ja on siinse puidutööstuse jaoks katsumuseks ka järgmine, 2024. aasta. Globaalne majanduse jahtumine, Venemaa algatatud sõda Ukrainas, aga ka Eesti riigi tööstust puudutavad otsused on vähendanud kohaliku tööstuse konkurentsivõimet ja investeerimistahet. Niikaua, kuni maailmas püsib ebastabiilne poliitiline olukord, kus pole teada, mis hakkab toimuma raiemahtudega ja metsapoliitikaga Eestis, ei tehta suuremamahulisi investeerinuid ja see mõjutab majandust mitte ainult maksotasemel (netoeksport, SKP, töötuse määr jne), vaid ka mikrotasemel, see on siis otseselt metsaomanikele makstavat hinda ümarpuidu eest. See kõik loob ebakindlust ja lükkab edasi vajalikku investeeringuid, mis omakorda mõjutab tuleviku metsakasvatust.

Kuna Woodwell AS müüb oma metsamaterjali 100% Eestis eurode eest, siis ettevõttel puuduvad otseselt valuutakursside ja börsikursside muutumisega seonduvad riskid. Woodwell AS-l ei ole olulist mõju sotsiaalse ja keskkonnaalase olukorra üle Eestis.

Vaatamata keerulisele majanduskeskkonnale tegi Woodwell AS investeeringuid kokku 3 172 tuhande euro eest. Osteti uued metsatöömasinad ja uutele metsastöötajatele sõiduvahendid.

Metsaga kinnistuid soetati 379 (2022:277) hektarit. Põllumajanduse osas hariti üles ja kasvatati vilja 7-l hektaril, kust saadi 20 tonni otra, mis müüdi hinnaga 5 tuhat eurot.

Woodwell AS-i konsolideerimata ärikasum oli 186 (2022: 980) tuhat eurot. Bioloogilise vara ümberhindluse tulemusel, kuhu kaasati esmakordselt ka noorendike hind, suurenes vara 95 tuhat eurot. Aruandeaasta kasum peale dividendide tulumaksu mahaarvamist oli 681 (2022:1 571) tuhat eurot. Dividende makstakse vastavalt võimalustele kord aastas.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.