RAMIRENT BALTIC AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 11 288 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 125 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kom

RAMIRENT BALTIC AS hetkeolukord

Juba 11 288 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 125 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 82 korda.

Tegevusaruanne 2023

Sissejuhatus

Ramirent Baltic AS põhitegevusala on ehitusseadmete rentimine ja müük ning puitkonstruktsioonidest moodulhoonete ning ehitussoojakute tootmine. Kontsernill on filiaalid Leedus ja Lätis.

Ehitusseadmete rentimine on tihedalt seotud üldise majanduskeskkonnaga ja ehitusturuga. 2023. aasta möödus muutuvas majanduskeskkonnas, aasta alguse tasakaal pöördus tugevaks kasvuks aasta teises pooles. Moodulmajade tehas jätkas tööd Ramirent Baltic’u tütarettevõttena Ramirent Modular Factory AS toetades kontserni põhitegevust ehitusseadmete rendil, samas laiendades eksporttoodangu mahtu ja kasumlikkust. Finantstulemusi mõjutasid kasvanud kulud, inflatsioon ning suurenenud intressimäärad. 2023 aastal õnnestus kontsernil suurendada turuosa kõigis kolmes riigis, säilitades liidrirolli, seejuures jätkati seadmete pargi täiendamise, uuendamise ning restruktureerimisega.

Ramirent Baltic AS äristrateegia, -tegevuse ning struktuuriga seotud riskide tõhus juhtimine on oluline ja lahutamatu osa kontserni juhtimisprotsessist. Riski defineeritakse kui tulevikus toimuvat võimalikku sündmust või stsenaariumi, mis võib mõjutada kontserni eesmärkide saavutamist. Riskijuhtimise laiemaks eesmärgiks on optimaalse tasakaalu leidmine võimaliku kahju või saamata jäänud kasumi ja riskide vähendamiseks kuluva ressursi vahel. Üldise põhimõttena eelistatakse reeglina riski ennetamist riskisündmusele tagantjärgi reageerimisele. Riskijuhtimisel lähtutakse grupi ühtsest metoodikast, mis reguleerib riskide tuvastamist, hindamist, raporteerimist, prioriseerimist ja käsitlemist. Põhiriskideks peame riske, millel on võimalik negatiivne lühi- või/ja pikaajaline mõju kontserni finantstulemusele, mainele, ärimudelile ja strateegiale. Põhiriskidena oleme klassifitseerinud järgmised riskid: majanduskeskkond, konkurents, ettevõtte tegevusest tulenevad riskid ja IT-riskid. Majanduskeskkonna riskide all hindame turuolukorda, makromajanduslike tegurite ja trendide muutusi. Suurimateks riskiteguriteks osutusid 2023. aastal jätkuv keeruline geopoliitiline olukord ning majanduslik ebakindlus.

Kuna suur osa meie klientides tegutseb ehitussektoris, siis esineb Ramirent Baltic AS äritegevuses esineb teatavaid ehitussektorile iseloomulikke hooajalisi kõikumisi. Kontserni pikaajaline ärikogemus võimaldab hooajalisusest tingitud äririski turvaliselt maandada.

Kontserni tegevusega võivad kaasneda mitmed finantsriskid, millest olulisemat mõju avaldavad likviidsusrisk, krediidirisk ja tururisk (s.h valuutakursi risk ja intressimäärarisk). Finantsriskide juhtimine on kontserni juhatuse pädevuses ja sisaldab riskide määratlemist, mõõtmist ja maandamismeetmete tõhususe kontrollimist. Finantsriskide juhtimise eesmärk on finantsriskide maandamine ja finantstulemuste volatiilsuse vähendamine. Finantsriskide juhtimisel juhindub kontsern Ramirent grupis sisemiselt kehtestatud riskijuhtimise strateegiast.

Ukraina sõjaga kaasnevad võimalikud ehitusseadmete tarneprobleemid kontserni finantstulemustele ja äri jätkusuutlikusele lühiajaliselt mõju ei avalda.

Vaatamata majanduskeskkonna üldisele määramatusele, ootame Baltikumi ehitussektoris mõningast kasvu ning lähtuvalt sellest planeerime 2024 aastal oma ärimahtu kasvatada. Seadmete, toodete, teenuste hinnatõus ja tööjõukulude suurenemine ning intressimäärade kasv on kaetud kontserni üldise efektiivsuse ja tootlikkuse kasvuga, mis tasakaalustab kulude kasvu mõju kontserni finantstulemustele.

Kontserni dividendipoliitikas 2024 aastal olulisi muudatusi ei planeerita

Olulised majandusnäitajad (tuhandetes eurodes) 2023 2022

Müügitulu 91,069 85,58

Puhaskasum 14,744 12,185

Bilansimaht 110,856 91,279

Omakapital 71,554 59,81

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Ramirent pälvis EcoVadis kuldtaseme

Ramirent Grupp, osa Loxam Grupist, on edukalt säilitanud ja parandanud EcoVadis Gold...
The post Ramirent pälvis EcoVadis kuldtaseme appeared first on Ramirent
ramirent.ee

Tartus on nüüd laaduril kaubakorv

Tartu rendipunktist on nüüd võimalik rentida teleskooplaadurile uus lisa – kaubatõstekorv. Manitou...
The post Tartus on nüüd laaduril kaubakorv appeared first
ramirent.ee

UUS rendipunkt Laagris

Teatame uhkusega, et oleme avanud uue rendipunkti Laagris. Võtame teid vastu Tallinna...
The post UUS rendipunkt Laagris appeared first on Ramirent EE.
ramirent.ee

Ramirent on vastutustundlik ettevõte

Ramirent pälvis Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi indeksi hõbetaseme märgise. Vastutustundliku ettevõtja märgis on...
The post Ramirent on vastutustundlik et
ramirent.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.