KRAPESK AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 2427 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 151 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga komm

KRAPESK AS hetkeolukord

Juba 2427 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 151 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS Krapesk alustas tegevust 1997. aastal. AS Krapesk on emaettevõte, asukohaga Tallinnas, mille peamised tegevusalad on merekalapüük ning temale kuuluvate tütarettevõtete töö koordineerimine. Majanduslik olukord 2022.aastal oli mõjutatud üldisest hinnatõusust, mistõttu suurenesud nii tulud kui ka kulud. Merekalapüük on hooajaline tegevus, mis seiskub suvel. AS Krapesk omab ajaloolist püügiõigust kilule ja räimele, samuti ühte kalapüügilaeva. AS Krapeski kontserni kuuluvad tütarettevõtted: Kalalaev Kotkas OÜ 100% (omab ühte kalalaeva), Eru

Kalandus OÜ 100%, Soome äriühing Menhaden Oy 100% (omab kahte kalapüügilaeva). Tütarettevõtete tegevusalaks on kalapüük. AS Krapesk omab 20% osalust Eesti Traalpüügiühistus ning kokku on läbi kontserni liikmete Eesti Traalpüügiühistus osalus 60%. Eesti Traalpüügiühistu põhitegevusaladeks on toorkala hulgimüük.

Kontserni 2022 aasta müügitulu oli 5 mln eurot, mis oli 44,24 % rohkem, kui eelmisel majandusaastal. Kontserni aruandeperiood lõppes 0,4 mln eurose kahjumiga. Kontsern omab 33,33 % osalust Eesti Kalatootjate Keskühistus, mille kalajahu ja kalaõli tehas asub Paldiskis ja kuhu müüdi madalakvaliteetset ja inimtoiduks mitte sobivat ja väheväärtuslikku kala. Kokku soetas kontsern 2022 aastal põhivara 1 328 tuh euro eest. Mille tarbeks saadi toetusi 548 tuh eurot. Kontserni keskmine töötajate arv aruandeaastal oli 25 inimest. Aruandeperioodil moodustasid ettevõtte tööjõukulud 1,5 mln eurot, mis moodustasid 29,8 % kontserni ärikuludest.

Kontserni peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Likviidsuskordaja (Käibevara - varud)/Lühiajaline võlgnevus) 0,8 0,6

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja (Käibevara/Lühiajaline võlgnevus) 0,8 0,6

Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seotud riske ei esinenud kuna tehingud tehti euros. Olulisi uurimis- ja arendustegevuse projekte ning nendega seotud väljaminekuid aruandeaastal ei tehtud ja 2023. aastal plaanis ei ole. Sündmused Ukrainas ei mõjuta otseselt ettevõtte tegevust. Tänu sellele, et riigid pole piiranud riikidevahelist kaubavahetust, võib öelda, et hetkel juhatus Krapesk AS tegevuses probleemi ei näe. Peamiseks eesmärgiks järgnevatel aastatel on stabiliseerida ettevõtte majanduslik olukord. Kontserni tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid. Oma tegevuses lähtub kontsern säästlikust majandamisest olles usaldusväärne partner. Suhtume lugupidavalt ja hoolivalt nii endasse kui ka teistesse. Juhatusele ja nõukogule ei ole ette nähtud hüvitisi ega ole väljastatud garantiisid. Aruanne on koostatud majandusliku tegevuse eeldusest lähtudes.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.