VARLEK OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Kas soovite proovida midagi uut ja põnevat oma vanadest moosidest või mahladest? Koduveini valmistamine on suurepärane viis oma saaduste kasutamiseks ning selle

Vein vanadest moosidest ja mahladest: Koduveini valmistamise juhend

Kas soovite proovida midagi uut ja põnevat oma vanadest moosidest või mahladest? Koduveini valmistamine on suurepärane viis oma saaduste kasutamiseks ning selles artiklis jagame teiega samm-sammulisi juhiseid selle hõrgutava protsessi kohta.

Mida vajate:

  • 6-8 liitrit vanu moose (käärima minna ei tohi)
  • Spetsiaalne pesuvahend VWP
  • Käärimisnõu
  • Kulp või labidas segamiseks
  • Termomeeter
  • Hüdromeeter
  • Retseptipakid A, B ja E (kättesaadav veini valmistamise komplektides)
  • Käärimisämber kaanega ja tihendiga kääritustoru
  • Sifoon või voolik
  • Kurn või kurnamisriie
  • Kotikesed H, J ja K
  • 200-250 liitrine akvaariumi õhupump (valikuline)
  • Pudelid veini säilitamiseks
  • Korgid

Sammud:

  1. Alustuseks peske kõik vajalikud tarvikud spetsiaalse pesuvahendiga VWP ja loputage neid hoolikalt külma veega.

  2. Kallake vanad moosid käärimisnõusse ja lisage sooja vett, et kokku saada 22 liitrit segu. Veenduge, et segu temperatuur ei ületaks 30 °C. Mõõtke hüdromeetriga suhkrusisaldust. Kui soovite kangemat veini, lisage suhkrut, kuid mitte rohkem kui 6 kg, et kokku ei ületaks 14%. Salvestage hüdromeetri näit.

  3. Puistake retseptipakettide A, B ja E sisu segusse ning segage hoolikalt, kuni kõik komponendid on lahustunud. Sulgege käärimisämber kaanega ja lisage tihendiga kääritustoru (pooltäis veega). Kui kasutate pudelit, sulgege see kummikorgi ja kääritustoruga. Laske segul käärida ideaalsel temperatuuril 22-25°C. Madalama temperatuuri korral käärimine aegub, kuid see pole probleem. Käärimine peaks kestma 3-4 nädalat.

  4. Kui käärimistoru ei mulksu enam, on käärimine tõenäoliselt lõppenud. Kontrollige hüdromeetriga. Kui hüdromeetri näit ei muutu 24 tunni jooksul ja näit on kangematel veinidel +5 kuni +10 või lahjematel veinidel +2 kuni -5 (hüdromeetri must pool), on käärimine lõppenud. Salvestage näit.

  5. Kui vein on ära kääritud, kurnake see sifooni või vooliku abil puhtasse nõusse. Suruge marjadest vedelik välja kurna või kurnamisriide abil. Visake marjad ära, loputage ämber ja valage vein tagasi. Lisage kotikese H sisu, sulgege ämber kaanega, võtke käärimistoru ära ja loksutage tugevalt mitu korda, et eemaldada süsihappegaas. Umbes 15 minutit hiljem lisage kotikese J sisu ja korrake protseduuri. Seejärel lisage kotikese K sisu ja jätkake loksutamist. Vajadusel võite kasutada akvaariumi õhupumpa, lastes sellel iga kotikese järel 15 minutit töötada.

  6. Selginemine: Kui süsihappegaas on eemaldatud, viige vein jahedasse ruumi selginema. Tavaliselt peaks vein selginema 4-8 päeva jooksul. Kui see pole selge, laske sellel veel seista või järgige täiendavaid juhiseid.

  7. Kui vein on selge, villige see puhtast pudelist teise ja jälgige, et põhjasetet kaasa ei tuleks. Kui vein tundub liiga hapu, võite lisada suhkrut vastavalt vajadusele.

  8. Laagerdamine: Pärast sobiva maitse saavutamist villige vein korralikult puhastesse pudelitesse. Hoidke korgiga pudelid pikali, et kork ei kuivaks. 1-3 kuud laagerdumine parandab veinikvaliteeti.

Nüüd olete valmis nautima oma isetehtud koduveini, mis on valminud vanadest moosidest või mahladest.

Olge kannatlik ja naudige oma töö vilju!

Vaata rohkem

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

VARLEK OÜ tegevusaruanne 2022

OÜ Varlek, üks Eesti juhtivaid ettevõtteid, on avaldanud oma 2022. aasta müüginäitajad, mis on jäänud samale tasemele kui eelmisel, 2021. aastal. See on märkimi
ssb.ee
OÜ Varlek, üks Eesti juhtivaid ettevõtteid, on avaldanud oma 2022. aasta müüginäitajad, mis on jäänud samale tasemele kui eelmisel, 2021. aastal. See on märkimisväärne saavutus, arvestades, et ettevõte on viimase nelja aasta jooksul teinud märkimisväärseid investeeringuid oma infrastruktuuri ja tootearendusse.2018. aastal võttis OÜ Varlek pangalaenu, et jätkata kinnistu Jüri tee 18 hoone renoveerimist. See oli suur samm ettevõtte jaoks, kuna see võimaldas neil laiendada oma tegevust ja pakkuda paremaid teenuseid oma klientidele. Renoveerimistööd on olnud edukad ja hoone on nüüdseks täielikult

Retseptid ja õpetused: Siidri valmistamine

Siider on suurepärane jook, mida saab valmistada lihtsalt kodustes tingimustes. Selles juhendis näitame teile, kuidas valmistada maitsvat siidrit omaenda käärit
ssb.ee
Siider on suurepärane jook, mida saab valmistada lihtsalt kodustes tingimustes. Selles juhendis näitame teile, kuidas valmistada maitsvat siidrit omaenda kääritusämbris. Järgige alltoodud samme ja nautige oma isetehtud siidrit! Mida vajate: 1 kg suhkrut Kääritusämber 30 L Segamiseks kulp või spetsiaalne labidas Termomeeter Sifoontoru/voolik 30 šampusepudelit või ankur Kääritustoru Sammud: Alustuseks peske ja steriliseerige kõik vajalikud tarvikud, mis on vajalikud siidri valmistamiseks. Avage ettevaatlikult siidri kott ja võtke sealt kuivad koostisosad ja juhend. Kallake

Tutvustus - Koduvein.ee

Meie ettevõtte koostööpartneriks on Rootsi firma CBF Drinkit AB kes omab  pakutavate toodete arendustöös pikaealist kogemust. Tooted on eelkõige mõeldud kodusel
ssb.ee
Meie ettevõtte koostööpartneriks on Rootsi firma CBF Drinkit AB kes omab  pakutavate toodete arendustöös pikaealist kogemust. Tooted on eelkõige mõeldud kodusel teel veinide, õllede ja siidrite valmistajaile. Samuti pakume väiketootjatele erinevaid linnaseid ja humalaid.

Siidri valmistamine

Mida siidri kääritamiseks on vaja: 1 kg suhkrut, kääritusämber 30 L, segamiseks kulp või spets. labidas, termomeeter, sifoontoru/voolik, 30 šampuse
koduvein.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.