VERSOBANK AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 3500 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 223 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga ja komme

VERSOBANK AS hetkeolukord

Juba 3500 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 223 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

Käesolev tegevusaruanne esitatakse perioodi kohta, mis lõppes 26. märtsil 2024, st likvideerimise alustamisest on möödas kuus aastat.

Euroopa Keskpank tunnistas 26. märtsil 2018 Finantsinspektsiooni ettepanekul kehtetuks

Versobank AS-i krediidiasutuse tegevusloa.

Harju Maakohtu 28. märtsi 2018 kohtumäärusega määrati panga likvideerijateks Eero Kaup,

Viljar Alnek ja Ksenia Kravtšenko. Likvideerijate kohustised tulenevad krediidiasutuste seadusest ning nad peavad täitma oma ülesandeid erapooletult. Likvideerijad alustasid 28. märtsil 2018 panga likvideerimismenetluse läbiviimist. Harju Maakohtu 30.01.2024 määrusega kutsuti tagasi likvideerija Viljar Alnek ja määrati tema asemele Karen Einre.

Alates likvideerimismenetluse alustamisest kuni käesoleva likvideerimise vahearuande allkirjastamiseni tegelesid likvideerijad peamiselt alljärgnevaga: —

Hoiuste hüvitamine panga klientidele Tagatisfondi kaudu; —

Hoiuste hüvitamine panga klientidele panga enda vahenditest, muude panga klientide nõuete rahuldamine; —

Teiste võlausaldajate nõuete rahuldamine; —

Võlgnevuste sissenõudmine; —

Vara müük, sh laenuportfell, väärtpaberite portfell, kinnis- ja vallasvara, intellektuaalomand; —

Kontode sulgemine, kliendisuhete lõpetamine; —

Muude lepingute lõpetamine; —

Töötajate koondamine; —

Aktiivne suhtlus Finantsinspektsiooni, Tagatisfondi, Eesti Panga ja Rahapesu Andmebürooga; —

Võimalike vaidluste lõpetamine; —

Panga kolimine väiksemale pinnale; —

Dokumentatsiooni arhiveerimine; —

Jooksva ja lõpparuandluse koostamine ja esitamine vastavalt õigusaktide nõuetele .

Peamised tegevuse tulemused likvideerimismenetluses on järgmised: —

Versobank AS-i hoiuste hüvitiste väljamaksmine Tagatisfondi poolt algas 5. aprillil 2018, hüvitised maksti välja agentpankade Swedbank AS-i ja AS-i SEB Pank kaudu ülekandega hoiustaja pangakontole.

Pärast Tagatisfondi poolse hüvitamise protsessi lõppemist algas 2018.a aprilli lõpus nõudeavalduste vastuvõtmine panga konto(de)l oleva raha tagastamiseks ulatuses, mis ületab

Tagatisfondi väljamakset. 2018.-2019.a jooksul hüvitas Pank hoiustajate hüvitised laekunud avalduste alusel ja rahuldas Tagatisfondi nõuded. Hüvitamata hoiuseid oli koos suletud pangakontodega jäänud ca 692 000 euro eest (välisvaluutad konventeeritud 26.03.2018 kursiga) ning on edasisteks väljamakseteks deponeeritud notari juures. Aruandeperioodi lõpuks on notari juurde deponeeritud hoiuseid hüvitamata veel ca 600 000 euro eest.

Hoiustajatel, kellega likvideerijatel ei ole õnnestunud kontakti saada, on õigus hüvitis notarilt kätte saada kuni 18.10.2026.

Likvideerimismenetluse alustamise kuupäeva seisuga omas pank korrespondentsuhteid järgmiselt: nostrokontod (panga korrespondentkontod teistes finantsasutustes) 20 Eesti ja välisriikide finantsasutuses ja vostrokontod (teiste finantsasutuste korrespondentkontod pangas) 13 Eesti ja välisriikide finantsasutuse poolt. Korrespondentkontod teiste pankadega suleti peale lõpetamata arvelduste selgitamist.

Panga 94 töötajast on likvideerimismenetluse käigus koondatud 93.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.