REHABILITATSIOONIABI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Avalikuse ette on kerkinud probleem, kus traumapunktis antakse kannatanule kaasa mõni meditsiiniseade, mille eest peab inimene ise maksma 10 protsenti ning ülej

Haigekassa maksab ortooside eest hingehinda, kuid turuliidri kasum ikka kahaneb

Avalikuse ette on kerkinud probleem, kus traumapunktis antakse kannatanule kaasa mõni meditsiiniseade, mille eest peab inimene ise maksma 10 protsenti ning ülejäänud kulu katab haigekassa. Väidetavalt on küsitud hinnad aga turuhinnast oluliselt kõrgemad ning ortopeediakaupadega hangeldavad firmad koorivad Haigekassa arvelt magusa kasumi. Kas see on tõesti nii? Vaatame mulluse turuliidri REHABILITATSIOONIABI OÜ- tulemusi. Kõrgendatud tähelepanu alla sattus JALAKABINET OÜ, mis vajamineva ortoosi eest küsis mitmekordset hinda. Tõepoolest - firma müügitulu ning kasum on aastast aastasse kasvanud ning paistab, et kas sel või mõnel teisel põhjusel, aga äril läheb väga hästi. Turuliidriga pole nende puhul aga kindlasti tegemist. Selleks oli müügitulu põhjal hinnates hoopis REHABILITATSIOONIABI OÜ, mille mullune müügitulu oli 1,19 miljonit eurot. Ka see firma on haigekassa lepingupartner ning seega peaks ka neil olema võimalus riigi ja maksumaksja raha mõnuga luftitada. Seda nad aga ei tee, vastupidiselt eelpool mainitud osaühingule ja REHABILITATSIOONIABI OÜ käsi ei ole nii hästi käinud ning möödunud aastal tuli leppida puhaskasumi langusega 35 400 euro pealt 14 200 euro peale. REHABILITATSIOONIABI OÜ sai alguse peaaegu 16 aastat tagasi, mil juhatuse liige Maarika Nurm selle asutas, omades selleks ajaks ettevõtluskogemust ligikaudu 5 aastat. Ettevõtte valdkond on meditsiini- ja ortopeediakaupade jaemüük spetsialiseeritud kauplustes. Samas valdkonnas (EMTAK 47741) on tegutsevaid ettevõtteid 2018 aasta seisuga kokku 42 tükki, kes annavad tööd kokku 100-le inimesele ja kogu valdkonna 2018. aasta käibeprognoos on ca 18 miljonit eurot. REHABILITATSIOONIABI OÜ turuosa on sellest ca 10,67 protsenti ning viimase kahe aasta jooksul on ettevõte teeninud omanikutulu 50 tuhat eurot, tehes selleks käivet kokku 2 miljonit eurot. Mullu tehtud 1 189 038 eurone käive tähendas firma jaoks eelneva aastaga võrreldes suisa 46,7 protsendilist kasvu. Sellest hoolimata on turuliidril aga raskusi maksude tasumisega. Tänase seisuga ollakse riigile võlgu ca 27 000 eurot, millest umbes poole moodustab laekumata jäänud sotsiaalmaks. Huvitav kuidas suhtuvad sellesse ettevõtte 33 töötajat?

Tänased juhid

Andrei Sokolov alustas äritegevusega juba 15 aastat tagasi, olles tol ajal vaid 28 aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 3 ettevõtet, millest täna on 2 ettevõtte juhatuses ja 1 neist on aktiivse majandustegevusega (sh.käibemaksukohuslased). Andrei Sokolovi (kõik seotud ettevõtted) varad ja finantsid 2017:
  • Käibed kokku: 11 89 038 eurot
  • Kasumid kokku: 14 164 eurot
  • Töötajad kokku: 33
  • Suurim palgamaksja: REHABILITATSIOONIABI OÜ
Margus Vasar alustas äritegevusega juba 12 aastat tagasi, olles tol ajal vaid 28 aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 2 ettevõtet, millest täna on 2 ettevõtte juhatuses ja 1 neist on aktiivse majandustegevusega (sh.käibemaksukohuslane). Margus Vasara (kõik seotud ettevõtted) varad ja finantsid 2017:
  • Käibed kokku: 1 189 038 eurot
  • Kasumid kokku: 14 164 eurot
  • Töötajad kokku: 33
  • Suurim palgamaksja: REHABILITATSIOONIABI OÜ
Kuigi REHABILITATSIOONIABI OÜ käive möödunud aastal kasvas, ei järgnenud sellele suurt kasumit, pigem vastupidi - kasum kahanes üle poole võrra. Seega mitte kõik valdkonna firmad, kes Haigekassaga koostööd teevad, ei saa niisama kerge vaevaga riigi abil kasumit koorida, kui arvatavalt JALAKABINET OÜ seda suudab? Võimalik, kuid kõige tähtsam on siinjuures see, et kodanikke teavitataks, millised on nende võimalused erinevate abivahendite soetamisel. Teadlikule kliendile on väga raske midagi mitmekordse hinnaga pähe määrida. Sellest, kuidas traumapunktis mitmekordse hinnaga meditsiinivahendi võib saada, saate lähemalt lugeda Äripäevast.   • Telli Sulle elutähtis äritausta info otse oma äritarkvarasse!  

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

REHABILITATSIOONIABI OÜ tegevusaruanne 2022

OÜ Rehabilitatsiooniabi peamiseks tegevusvaldkonnaks on erinevate meditsiiniliste abivahendite müük ja nõustamine ning tellimusmeditsiiniseadmete valmistamine.
ssb.ee
OÜ Rehabilitatsiooniabi peamiseks tegevusvaldkonnaks on erinevate meditsiiniliste abivahendite müük ja nõustamine ning tellimusmeditsiiniseadmete valmistamine. Tootegruppide lõikes on olulisemateks müügigruppideks tallatoed, liikumisabivahendid, põetusabivahendid, jäsemeproteesid. Ettevõtte peamiseks tegevuspiirkonnaks on Tallinn ja Harjumaa. 2022. majandusaasta käive oli 1146548 euro, mis on väheneb võrreldes 2021.a. majandusaastaga 996326 euro 2022 aastal toimus ettevõttes väga suured muudatused. Veebruarikuus teostus tehing, mille käigus läksid kõik Rehabilitatsiooniabi masstoodetud

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.