ONIAR OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 7453 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 45 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommen

ONIAR OÜ hetkeolukord

Juba 7453 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 45 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2023

Osaühing Oniar on Eesti kapitalil põhinev tootmisettevõte, mis alustas majandustegevust 2003. aastal. Põhitegevusala on põllu- ja metsamajandusmasinate tootmine ning erinevate metalltoodete valmistamine. Ettevõtte tootmisüksus asub

Märjamaal. Oniar OÜ turustab oma toodangu peamiselt välisriikides ja väiksema osa Eestis. 2023. aasta müügitulu moodustas 2022. aasta müügitulust 63% ja eksport Euroopa Liidu riikidesse 62%.

Peamised finantssuhtarvud 2022 2023

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (käibevara/lühiajalised kohustised*100) 783% 1134%

Omakapitali rentaablus ROE (puhaskasum/omakapital*100) 58% 35%

Varade tulukus ROA (puhaskasum/varad*100) 50,5% 32%

Võlakordaja (kohustised/passiva) 13% 9,5%

OÜ Oniar juhatus on üheliikmeline. Majandusaasta keskmine töötajate arv oli 71. Tööjõukulud olid 2 204 100 eurot.

Järgneval aastal ei ole plaanis suurendada töötajate arvu. Juhatuse liikmele ei makstud eraldi tasu juhatuse liikmeks olemise eest.

2023. aasta märksõnadeks on jätkuvalt Venemaa alustatud sõda Ukraina riigi vastu ja kahanev nõudlus. Ettevõte pidi uue olukorraga kohanema ja oma tegevust vastavalt korrigeerima. Inflatsiooni ohjamiseks kehtestatud kõrged intressimäärad ja inimeste ebakindlus tuleviku suhtes ei anna lootust 2024. aastal üldise majandusolukorra paranemiseks.

2023. aastal pöördus tootmismaterjalide hinnatase sisuliselt tagasi sõjaeelsele tasemele ja tarned stabiliseerusid.

Komponentide saadavus küll taastus ja tarneaja muutusid realistlikuks kuid kõrge hinnatase säilis neljanda kvartalini. Muud ettevõtet mõjutavad sisendid on jätkuvalt kõrged. Tehingud välistarnijate ja -klientidega toimuvad peamiselt eurodes, seetõttu on valuutakursi risk madal.

Juhtkond on hinnanud ettevõtte suutlikkust jätkata tegevusega. Kinnitan, et ettevõte on parima teadmise ja hinnangu kohaselt jätkuvalt tegutsev äriühing. 2024. aastal jätkatakse põhitegevusega.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.