DATATEC INTERNATIONAL OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1405 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 295 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid pu

DATATEC INTERNATIONAL OÜ hetkeolukord

Juba 1405 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 295 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

2023. aasta majandusaasta aruandes on Datatec International OÜ (konsolideeriv ettevõte) ja tema tütarettevõtte Woodyscovery OÜ majandustulemused rida-realt konsolideeritud. Datatec

International OÜ-le kuulub 100 protsenti Woodyscovery OÜ osadest. Datatec International OÜ põhitegevusala aruandeaastal oli kinnisvara rentimine. Ettevõte jätkab tegevust selles valdkonnas.

Majanduskeskkond

Inflatsioon on maailmas langenud oodatust kiiremini, mis on turuintressimäärad allapoole toonud.

See pakub leevendust nii majapidamistele kui ka ettevõtetele ning annab lootuse majanduse pehmeks maandumiseks sel aastal ning majanduskasvu hoogustumiseks järgmisel aastal.

Vaatamata sellele maailmamajanduse kiiret paranemist ei ole prognoositud. Keskpankade karmistatud rahapoliitika töötab pika viitega ning selle mõju avaldub veel reaalmajanduses. Samuti on suurenenud geopoliitilised riskid ja pinged Lähis-Idas kujutavad endas ohtu maailmamajanduse taastumisele. Inflatsiooni aeglustumise ja nõrga majanduskasvu tõttu arvestavad turud juba lähiajal intressilangetustega, vaatamata keskpankade püüdlustele neid ootuseid tagasi lükata.

Ülevaade majandusaasta olulistest sündmustest

Tütarettevõtte Woodyscovery OÜ põhitegevuseks on rahvusvaheliste logistikateenuste, sealhulgas tolliladustamise, transpordi ja tollivormistuse teenuste osutamine.

Üldine majanduskeskkonna ebastabiilsus on mõjutanud ettevõtte tegevust läbi suurenenud transpordi-, energia- ja tööjõu kulude. Peamiseks riskiteguriks on pidevalt muutuv geopoliitiline olukord nii Eestis kui ka mujal maailmas. Venemaa-vastased sanktsioonid jätkuvalt mõjutavad ettevõtte põhitegevust negatiivselt. Narva-Ivangorodi silla remonditööd sundisid otsima alternatiivseid marsruute veoste kohaletoimetamiseks, mis omakorda suurendas kulubaasi.

Aruandeaastal tegeleti aktiivselt uute tarne- ja ostu-müügi lepingute sõlmimisega ja uute klientide ja ärisuundade otsingutega. Üks nendest on toidukaupade ladustamise teenuse pakkumine. Sellel eesmärgil vaadati üle laoprotsesse ja alustati vajalike dokumentide vormistamist koostöös

Veterinaar- ja Toiduametiga.

Ettevõtte jälgib hoolikalt EL sanktsioonipoliitikat ja väldib täielikult tehinguid, mis võivad põhjustada sanktsioonide rikkumist ettevõtte poolt. Ettevõtte spetsialistid koostöös Maksu- ja Tolliametiga hoiavad ennast pidevalt kursis sanktsioonipoliitikas toimuvate muudatustega.

Aruandeaastal avati ettevõtte filiaal Serbia Vabariigis. Põhieesmärgiks on pääs uutele turgudele ja ärigeograafia laiendamine. Balkani riikide areng on viimastel aastatel olnud märkimisväärne,

Sloveenia ja Horvaatia liitumine euroalaga võimaldab maandada riskid ja pakkuda turule stabiilseid ja konkurentsivõimelisi teenuseid. Aruandeaastal toimetati kohale esimesed kaubapartiid, kasutades selleks Serbia filiaali.

Tulud, kulud ja kasum 2023.a. moodustas Kontserni müügitulu 4 987 846 eurot, kust 29% moodustas mängude ja mänguasjade hulgimüük, 21% moodustas akende ja muid ehitustoodete hulgimüük ja 50% teenuste osutamine. 2023 aastal eksport oli 82% ja müük Eestis 18%. Ettevõtte müügitulu vähenes 30% võrra võrreldes 2022 aastaga ja kasum moodustas 217 tuh. eurot. Õigeaegsed läbirääkimised tarnijate, üürileandjate ja töötajatega aitasid vähendada püsikulusid. Läbimõeldud müügiosakonna tegevus hoolitses selle eest, et olulised kliendid ei kaoks ja rahavood püsiksid vajalikul tasemel.

Kontsernil ei ole ametlikku dividendipoliitikat. Dividendide jaotamist otsustatakse siis kui Kontsern on saavutanud tugeva finantspositsiooni, arvestades samaaegselt osanike kasvuambitsioone ja kasumieraldise tegemise soovi. 2023. Aastal maksis dividende summas 116 215 eurot. Osanikele välja makstud dividendide tulumaksukulu moodustas 23 802 eurot.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.