Flaami hapuõlu ja hapukapsa täiuslik kooslus
Kas oled kunagi proovinud flaami hapuõlles hautatud hapukapsast? Flaami hapuõlled on täielikult ainulaadsed kogu maailma õllemaastikul - tänu kasutatud linnastele, mitme pärmiliigi kasutamisele ning erinevate piimhappebakterite Brettamycinus, Lactobacillus, Acetobacter koostoimele koos õlle pika (9-18 kuud) laagerdumisega tammevaatides. Flaami hapuõllesid võib võrrelda parimate ja küpsemate Burgundia veinidega - niivõrd keeruline ja kompleksne on nende maitse ja aroom.
Hapukapsas on ühel või teisel kujul levinud peaaegu kõikides Euroopa rahvusköökides. See on ka üks Eesti traditsioonilisemaid jõululaua roogasid, eriti just hautatuna. Flaami hapuõlle ja hapukapsa kombinatsioon on täiuslik partnerlus hapukapsa unikaalsest maitsest ning flaami hapuõlle sügavusest.
Retsept ise on väga lihtne: 1 kg hapukapsa jaoks läheb vaja 1-1,5 pudelit (33 cl) hapuõlut, pisut soola (kuna kapsas ise on soolakas), soovi korral köömneid. Hauta tasasel tulel, aeg-ajalt segades, kuni kapsas on pehme (võtab aega umbes poolteist kuni kaks tundi). Sääraselt valmistatud kapsas sobib suurepäraselt sealiha (praad, krõbeda koorikuga seakõht või -koot), samuti pardi-confit’ kõrvale. Joogisoovitus roa kõrvale on loomulikult flaami hapuõlu!
Virbum.com pakub laia valikut flaami hapuõllesid, mille hulgas leiab kindlasti sobiva ka kõige nõudlikum maitse. Leia oma lemmik ➡️SIIT!
Hoia ka silma peal meie tegemistel facebookis, kus jagame uudiseid õllekultuurist ning ka mõningaid õlleretsepte! Samuti tutvu tootevalikuga meie E-poes!
Head kokkamist ja õllenautimist!
Kommentaarid (0)