K & R MOTOHOOLDUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 607 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga komment

K & R MOTOHOOLDUS OÜ hetkeolukord

Juba 607 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

K & R Motohooldus OÜ alustas aastal 2010 oma tegevust mootorsõidukite remondi ja hooldusega. Aastal 2013 koliti uuele aadressile

Jakobimõisa külla Viljandimaal. Seal jätkati oma tegevust. Aastal 2018 jätkati suurema hoone ehitamist, kus saab viljakoritamise perioodil ladustada vilja, talveperioodil hoiustada ning remontida masinaid ja seadmeid. Esimene investeering selles vallas tehti, kui omandati pool vanast angaarist ning 2016 saadi ka kohalikust omavalitsusest ehitusluba.

2014. aastal alustati viljakasvatusega. Hariti ca 12 hektarit maad ning kasvatati nisu.

2015 aastal hariti 30 hektarit (põllumaa + heinamaa) ning kasvatati otra.

2016 hariti ca 45 hektarit. Kasvatati nisu, hernest ning kaera.

2017 aastal hariti 72 hektarit põllumaad + lisaks juurde heinamaad. Kahjuks ei soodustanud sügisene ilm herne koristust ning ca 12 hektarit hernest jäi koristamata. Saamata jäänud tulu arvestuslikult ca 10 000 eurot.

2018 aastal tegi põud palju kahju. 2017 aasta märg sügis ei lasknud teha sügiskülve ning talivili jäi külvamata. Suvivili jäi aga põua kätte ning saak oli väga, väga väike. Hariti kokku 95 hektarit maad.

2019 aastal hariti ca 150 ha maad. Suuremaid investeeringuid ei tehtud kuna 2018 aasta suured investeeringud ja kehv saak ei võimaldanud antud majandusaastal investeerida.

2020 aastal vahetati välja teraviljakülvik, kuna paistis, et rapsi külvamiseks ei olnud Väderstadi külvik parim lahendus. Kast oli väetist täis ning oma raskusega vajutas rapsi seemned liiga sügavale. vahetati 1:1le Amazone kasutatud pneumokülviku vastu. Lisaks soetati randaal Amazone.

Hariti 190 ha maad, millest teravilja all oli 150 ha. Suur kahju tekkis rapsil lööbinud valgemädanikust ja sellele järgnenud rahest. Saamata jäänud tulu hinnanguliselt üle 30000 euro.

Samuti jättis oma jälje Covid-19 kevadel 2020, kui vähenes kõrvaltegevuste müügikäive, mis teistel aastatel on aidanud maksta püsikulusid.

Kuna tegemist on pere-ettevõttega võttis oma aja ka lastega koduõpe (2 last, mõlemad algklassides), mis takistas 100%-liselt õigeaegsed tööd põllul.

2021. aastal vahetati põhiline koostööpartner Baltic Agro AS Scandagra AS vastu. See tingis suurema müügikäibe ja ka suurema kasumi. Baltic

Agrole tekkinud võla aitas refinantseerida Coop Pank AS. Teravilja all oli samuti 150 ha nagu aastal 2020.

2022. aastal põldude suurus ei muutunud. Suurt mõju avaldas sõda Ukrainas, sest kevadel, kui talivili vajas lämmastikväetisi, neid saada ei olnud. Suur hindade tõus tingis kokkuhoiu ka taimekaitse pealt. See kõik tingis müügitulu languse, kuid oma kohustustega saadi ilusti hakkama.

Autoremondi osa ettevõttes ei taastunud Covidi ajast.

2014 aasta lõpus sõlmiti vahendusleping BTA Insurance SE'ga kindlustuslepingute vahendamiseks, kellega koostöö lõppes 2022 aasta alguses.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.