EXPERT EESTI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
EXPERT EESTI OÜ sulgeb oktoobri lõpuks Jõgeva ja Võru kauplused, kuid novembrist on plaanis avada uus pood Tartus, Eedeni keskuses. Kuidas on ettevõttel aga vii

Expert sulgeb kaks poodi, kuid avab peagi ühe uue

EXPERT EESTI OÜ sulgeb oktoobri lõpuks Jõgeva ja Võru kauplused, kuid novembrist on plaanis avada uus pood Tartus, Eedeni keskuses. Kuidas on ettevõttel aga viimasel ajal läinud? EXPERT EESTI OÜ lugu sai alguse peaaegu 9 aastat tagasi, mil juhatuse liikmed Jüri Ellen ja Ardo Kraav, seda juhtima hakkasid. Mõlemal mehel oli selleks ajaks ettevõtluskogemust ligikaudu 14 aastat. EXPERT EESTI OÜ valdkond on elektriliste kodumasinate jaemüük spetsialiseeritud kauplustes. Samas valdkonnas (EMTAK 47541) on tegutsevaid ettevõtteid 2018 aasta seisuga kokku 74 tükki, kes annavad tööd kokku 698-le inimesele ja kogu valdkonna tänavune käibeprognoos on ca 156,24 miljonit eurot. 65 töötajaga  EXPERT EESTI OÜ turuosa sellest on ca 8 protsenti. Kahjuks on firma viimase viia aasta jooksul jäänud -127 623 euroga kahjumisse, tehes seejuures käivet kokku 47,27 miljonit eurot. Möödunud aastal tehtud 10,29 miljoni eurone käive on samal tasemel tunamulluse tulemusega, kuid kui tunamullu õnnestus ettevõttel jääda 7 354 euroga kasumisse, siis möödunud aastane kasum oli vaid 106 eurot. Asutaja Jüri Ellen lahkus firma juhatusest 2015. aasta lõpus ning sellest ajast saati on EXPERT EESTI OÜ juhtimine olnud täielikult Ardo Kraav'i kätes. Ardo Kraav alustas äritegevusega juba 22 aastat tagasi, olles tol ajal 26-aastane. Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 8 ettevõtet, millest täna on 4 ettevõtte juhatuses ja 3 neist on aktiivse majandustegevusega (sh.käibemaksukohuslased). Ardo kõigi seotud ettevõtete varad ja finantsid 2017. aastal:
  • Aktiivsete ettevõtete tööjõumaksud kokku: 601 475 eurot
  • Käibed kokku: 19 547 604 eurot
  • Kahjumid kokku: 71 092 eurot
  • Töötajad kokku: 83
  • Suurim palgamaksja: EXPERT EESTI OÜ
  • 2018 aasta prognooskäibed kokku kõikides: 28 811 000 eurot
Ardo Kraav'i juhitud endistest ettevõtetest, on täna kõige edukam EL KODUMASINAD OÜ. See ettevõte annab tööd 3-le inimesele ja tänavune prognooskäive on 321 000 eurot. Ardo oli selles ettevõtes juhatuse liige 3 aastat tagasi, juhtides tol ajal ettevõtet kokku ligikaudu 19 aastat. Viimati lahkus Ardo Kraav 3 aastat tagasi ettevõttest PRIMAR INVEST OÜ, jõudes juhtida seda ettevõtet 10 aastat. Mehe karjäärist saate veelgi parema ülevaate, kui proovite Inforegistri täislahendust 2 nädalat tasuta! Poodide sulgemisest ja uue poe avamisest saate lugeda lähemalt Äripäevast.   • Hakka Inforegistrit kasutama!

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.