FARBAHOUSE OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 752 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 18 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommen

FARBAHOUSE OÜ hetkeolukord

Juba 752 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 18 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Tegevusvaldkonnad, toote- ja teenusegrupid

FarbaHouse OÜ grupp tegeleb ehitus- ja remontvärvide ekspordi, hulgi- ja jaemüügiga.

FarbaHouse OÜ grupp omab õigust müüa Ukrainas Tikkurila Oyj kontsernile kuuluvaid tooteid.

Ukraina tütarettevõttes toodetakse ka kohapeal ehitus- ja remontvärve "Kolorit" brändinime all. Neid tooteid turustatakse Ukrainas ja Moldovas.

Grupi struktuur

FarbaHouse OÜ omab 100 % osalust tütarettevõtes Ukrainas „LLC Kolorit Paints“ ja 100% osalust „UP Kraski Kolorit“. LLC Kolorit Paints omab 100% osalust tütarettevõtes Ukrainas „LLC Isanta“.

Tegevuskeskkonna arengu mõju ja tegevusega seotud riskid 2022. aastal Ukrainas puhkenud sõjalise konflikti tõttu on oodata negatiivset mõju grupi müügimahtudele ja finantstulemustele. Sõjalise tegevuse jätkumine Ukrainas võib negatiivselt mõjutada ettevõtete tulemusi ja finantsseisundit, hävitada varasid või takistada majandustegevuse jätkamist viisil, mida juhtkond praegu ei suuda veel kindlaks määrata.

Kuna FarbaHouse OÜ tütarettevõtted tegutsevad riikides millede arvestusvaluutad on väga suurte kõikumistega, siis on see avaldanud olulist mõju grupi konsolideeritud finantstulemustele. Ettevõte on avatud intressimäära riskile. Intressimäära risk tähendab seda, et intressimäära muutumine toob kaasa muutuse ettevõtte rahavoos ja kasumis. Ettevõtte poolt võetud laenude intressimäärad on seotud Euriboriga, antud laenud on fikseeritud intressimääraga. Valuutakursirisk tekib siis, kui tulevikus aset leidvad majanduslikud tehingud või kajastatud varad või kohustused on fikseeritud valuutas, mis pole ettevõtte arvestusvaluuta. Riski maandamiseks hoiatakse osa raha eurodes.

Ettevõte on avatud riskile, et võib kanda kahju kui turuintessimäärad osutavad kõrgemaks kui fikseeritud intressimääraga antud laenude intressimäärad. Interssirisk maandatakse iga aastase intresside korrigeerimisega .

FarbaHouse grupi tegevust on mõjutanud elektrienergia, kütuse ja tooraine hinnatõus, mille ostuhindu mõjutavad börsihindade muutused. Grupp on avatud hindade muutuste riskidele ja nende maandamiseks otsitakse pidevalt alternatiivsed lahendusi.

Ettevõtte tegevusega kaasnevad keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud.

Keskkonnamõjud: Toorainete kasutamine: Värvide ja ehituskeemia tootmisel kasutatakse erinevaid tooraineid, nagu keemilised ühendid, värvained ja lahustid. Nende toorainete kaevandamine võib kaasa tuua keskkonnamõjusid, sealhulgas maavarade ammendumist ja maastiku hävimist.

Jäätmetekke ja saasteained: Tootmisprotsessi käigus tekib jäätmekogus, sealhulgas pakendid, ülejäägid ja saasteained. On oluline, et värvide ja ehituskeemia tootjad rakendaksid keskkonnasõbralikke protsesse, jäätmete korduskasutust ja ringlussevõttu ning järgiksid kehtestatud keskkonnanõudeid.

Sotsiaalsed mõjud: Tööhõive ja majanduslik areng: Värvide ja ehituskeemia tootmine ja hulgimüük võivad luua töökohti ja aidata kaasa kohaliku majanduse arengule. Ettevõtte tegevus võib olla oluline tööandja kogukonnas ja panustada tööhõivesse.

Töötajate ohutus ja tervis: Ettevõtte töötajate ohutuse ja tervise tagamine on väga oluline. Värvide ja ehituskeemia tootmisel võib esineda ohtlike kemikaalide kasutamist ning seetõttu on vaja rakendada asjakohaseid töökaitsemeetmeid ja koolitusi.

Tegevuse hooajalisus ja tsüklilisuses

Hooajalisus: Ehitustegevus ja renoveerimine on aktiivsemad suvekuudel, kui ilm on soodsam ja ehitustööd on lihtsamad. Sellised hooajalised varieerumised mõjutavad müügitulu kõikumised erinevatel perioodidel aastas.

Tsüklilisus: Ehitussektor ja seotud valdkonnad nagu värvide ja ehituskeemia müügid peegeldavad majanduse üldist olukorda ja võivad mõjutada ehitusaktiivsust ning sellega seotud toodete ja teenuste nõudlust. Majanduslanguse ajal võib ehitustegevus väheneda, mis omakorda mõjutab ka värvide ja ehituskeemia müüki.

Investeeringud 2022. aastal tehti ettemakseid põhivara eest summas 177 tuhat eurot ning investeeriti muude masinatesse ja seadmetesse 45 tuhat eurot. Järgmisel aastal plaanitakse investeerida põhivarasse umbes 200 tuhat eurot.

Aruandeaasta tulemused ja plaanid järgmisele aastale

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.