Ratafia - Punase veini ja hapukirsside harmooniline kooslus
Ratafia on klassikaline Itaalia liköör, mis on valmistatud punasest veinist ja hapukirssidest. See jook on tuntud kogu Itaalias ja eriti Abruzzo piirkonnas, kus Santo Spirito on üks tuntuimaid tootjaid.
Ratafia ajalugu ulatub tagasi 18. sajandisse, kus seda jooki peeti lausa luksuskaubaks. Tänapäeval on see liköör populaarne oma rikkaliku maitse ja harmoonilise koosluse tõttu.
Ratafia valmistatakse traditsiooniliselt Montepulciano viinamarjadest valmistatud punasest veinist, millele lisatakse hapukirsse, suhkrut ja maitseaineid. Tänu punase veini ja hapukirside kooslusele on Ratafia maitse intensiivne, kuid samas tasakaalustatud.
Santo Spirito valmistab oma Ratafiat vanade traditsioonide kohaselt, kasutades ainult kõige kvaliteetsemaid koostisosi. Jook laagerdub tammevaatides, mis annab sellele erilise maitsenüansi.
Ratafia sobib suurepäraselt aperitiiviks, samuti ka desserdijookide valmistamiseks. See liköör on populaarne ka kokteilide koostisosana, kus see annab joogile sügavuse ja rikkaliku maitse.
Santo Spirito Ratafia on oma kvaliteedi ja maitse tõttu võitnud paljude gurmaanide südamed. See jook on heaks näiteks sellest, kuidas traditsiooniline liköörikunst võib üllatada oma keerukuse ja harmoonilisusega.
Kui otsid midagi uut ja huvitavat, siis tasub kindlasti proovida Ratafiat - seda imelist Itaalia likööri, mis sulatab endas punase veini ja hapukirsside maitse ning laseb sul nautida harmoonilist kooslust oma täiuses.
Kommentaarid (0)