PSÜHHOBUSS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Videomängud on pikka aega olnud kriitika ja arutelu objektiks, sageli kritiseeritud nende võimalike negatiivsete mõjude pärast käitumisele ja vaimsele tervisele

5 üllatavat psühholoogilist mõju videomängudest

Videomängud on pikka aega olnud kriitika ja arutelu objektiks, sageli kritiseeritud nende võimalike negatiivsete mõjude pärast käitumisele ja vaimsele tervisele. Siiski toob esilekerkiv uurimistöö päevavalgele üllatavad psühholoogilised kasud, mida mängimine võib pakkuda. Selles postituses uurime viit ootamatut viisi, kuidas videomängud võivad meie meeli mõjutada.

Kognitiivne seos

Mängud nõuavad sageli mängijatelt kriitilist mõtlemist ja kiireid otsuseid, mis viib probleemilahendusvõimete paranemiseni. Strateegia- ja mõistatusmängud eriti väljakutse ajule leida loovaid lahendusi, mis võivad kanduda üle päriselu stsenaariumidesse.

Paljud videomängud nõuavad kõrgetasemelist tähelepanu ja võimet meelde jätta keerulisi jadasid või mängusisest lugu. See võib parandada mängija mälu ja tähelepanu detailidele, oskused, mis on kasulikud akadeemilises ja professionaalses keskkonnas.

Emotsionaalsed ja sotsiaalsed mõjud

Rollimängud võimaldavad mängijatel astuda teise tegelase kingadesse, tihti viies suurenenud empaatia ja erinevate perspektiivide mõistmiseni. See võib kasvatada mängijates suuremat kaastunnet.

Online mitmikmängud loovad ruume mängijatele suhtlemiseks ja koostööks, luues kogukondi ja sõprussuhteid, mis võivad ulatuda ka virtuaalsest maailmast väljapoole.

Käitumuslikud mõjud

Videomängud tihti sisaldavad riski ja preemia mehhanisme, mis võivad julgustada mängijaid võtma arvestatud riske. See võib viia seikluslikuma lähenemiseni elus, samuti parema arusaamiseni tagajärgedest ja preemiatest.

Videomängude mängimine võib olla põgenemisvorm, mis aitab leevendada stressi. Saavutuste ja edusammude tunne mängudes võib samuti kaasa aidata meeleolu paranemisele ja rahulolutundele.

Taju ja reaalsuse integratsioon

Mängimisse süvenemine võib muuta mängija ajataju, tihti muutes tunnid minutiteks. See intensiivne keskendumine võib olla kasulik ülesannetes, mis nõuavad püsivat tähelepanu.

Komplekssete keskkondadega mängud võivad parandada ruumilist taju ja navigeerimisoskusi, mis on olulised paljudes päriselu olukordades, nagu autojuhtimine või oma tee leidmine uues linnas.

Neuroloogiline mõju

Videomängud võivad stimuleerida aju ja edendada neuroplastilisust, viies parema kognitiivse funktsiooni ja uute oskuste efektiivsema õppimiseni.

Kuigi mõned väidavad, et videomängud võivad viia dopamiinisõltuvuseni, teised pakuvad, et dopamiini vabanemine, mis on seotud mängimisega, võib tõsta motivatsiooni ja tugevdada positiivseid käitumismustreid.

Avasta, kuidas videomängude põnev psühholoogia võib olla rakendatav hariduslikel ja meeskonnatöö kogemustel. Võta ühendust PSÜHHOBUSS OÜ-ga innovaatiliste ja teaduspõhiste meelelahutuslahenduste jaoks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

PSÜHHOBUSS OÜ tegevusaruanne 2022

Psühhobuss OÜ asutati 10.09.2014. Ettevõtte eesmärk on teavitada laiemat avalikkust teaduslikest psühholoogilistest uuringutest. Aastate jooksul on Psühhobuss O
ssb.ee
Psühhobuss OÜ asutati 10.09.2014. Ettevõtte eesmärk on teavitada laiemat avalikkust teaduslikest psühholoogilistest uuringutest. Aastate jooksul on Psühhobuss OÜ esinenud koolides, ettevõtetes, sünnipäevadel, avalikel üritustel ning televisioonis.

Tõhusate õppimistehnikate teaduslik taust

Õppimine on keeruline protsess, mis hõlmab uute teadmiste, oskuste ja käitumiste omandamist. See on inimarengu põhiline aspekt ja kriitiline komponent isiklikus
ssb.ee
Õppimine on keeruline protsess, mis hõlmab uute teadmiste, oskuste ja käitumiste omandamist. See on inimarengu põhiline aspekt ja kriitiline komponent isiklikus ja professionaalses kasvus. Õppimisteadus ammutab teadmisi erinevatest distsipliinidest, sealhulgas psühholoogiast, neuroteadusest ja haridusest, et mõista, kuidas inimesed kõige tõhusamalt õpivad. Õppimisteaduse tuumaks on arusaam, et õppimine ei ole passiivne tegevus. See nõuab aktiivset kaasatust materjaliga, olgu see siis arutelu, rakendamine või teistele õpetamine. Õppimisteooriad, nagu konstruktivism, viitavad sellele, et

Kuidas psühholoogia võib suurendada teie meeskonna sooritusvõimet?

Meeskonnad on iga organisatsiooni elujõud ja nende edu sõltub rohkemast kui lihtsalt üksikute oskuste summast. Meeskondade psühholoogiliste aluste mõistmine või
ssb.ee
Meeskonnad on iga organisatsiooni elujõud ja nende edu sõltub rohkemast kui lihtsalt üksikute oskuste summast. Meeskondade psühholoogiliste aluste mõistmine võib avada kõrgemaid sooritusvõime ja rahulolu tasemeid. Psühholoogiliste põhimõtete rakendamine võib parandada suhtlust, motivatsiooni, juhtimist, konfliktide lahendamist, vastupidavust ja kultuuri. Mitmed psühholoogilised kontseptsioonid on meeskonna sooritusvõime seisukohalt kesksed, sealhulgas rühma koheesioon, kollektiivne efektiivsus, sotsiaalne identiteet ja rolliselgus. Need kontseptsioonid mõjutavad seda, kuidas meeskonnaliikmed

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.