POCOPAY AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 11 561 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 66 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja komm

POCOPAY AS hetkeolukord

Juba 11 561 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 66 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2023

white-label payment services

Pocopay pakub makseteenuseid jaeklientidele ja (Makseteenus kui Teenus) ettevõtetele. Teenuseid pakutakse Pocopay makseasutuse tegevusloa alusel Euroopas.

2023. aastal vähenes ettevõtte müügitulu 29% võrra 0.92 miljonilt eurolt 0.65 miljoni euroni. Langus on tingitud teenuse mahtude langusest ning kahe suurkliendiga koostöö lõpetamisest. Eelnevast tulenevalt lõppes ettevõtte majandusaasta kahjumiga summas 0.27 miljonit eurot (2022. aasta kahjum summas 0.32 miljonit eurot).

Finantssektor on jätkuvalt kiirelt arenemas. Lisaks pankade tugevale fookusele digitaliseerimisel, tegutsevad makseteenuste turul ka teised ettevõtted, nagu jaekaubandus- ja telekomi ettevõtted ning alternatiivsed laenuandjad, kes soovivad pakkuda oma klientidele mugavaid makselahendusi ja laenutooteid. Samal ajal on paljud iduettevõtted tundmas raskusi oma kulubaasi finantseerimisel investeeringutega, kuna majanduskeskkonna ebakindlus on vähendanud investorite huvi kõrge riskiga investeerida.

Pocopay on keskendunud Makseteenus kui Teenuse arendusele ja pakkumisele Euroopas. Tänu üleeuroopalisele makseasutuse tegevusloale ja MasterCard maksekaartide väljastaja litsentsile, kõrgelt white-label skaleeritavale ja efektiivsele tehnoloogiale ning ekspertide tiimile oleme suutnud pakkuda erinevaid soovitud lahendusi, nagu maksekaardid, üleeuroopalised rahaülekanded, mobiilsed rahakotid, l2o0ja2a3ls kuoskprkougvrõatme mid jne.

2023. aasta veebruaris sõlmisime uue koostöölepingu suurkliendiga – maksete kogumise ettevõttega

Rumeeniast. Alates aprillist teenisime põhilise müügitulu neile Makseteenuse kui Teenuse pakkumisest.

Valmistasime teenuse lansseerimist ette 2023. aasta teiseks pooleks. Paraku lõpptarbijateni teenus veel aruandeaastal ei jõudnud. 2024. aasta märtsis loobus nimetatud suurklient teenusest ja ütles lepingu üles.

Koostöö lõppemine lõi vajaduse uue tegevussuuna otsimiseks. Olles korduvalt proovinud uute partneritega ebaõnnestunult teenust turule viia algatas 2024. aasta aprillis ainuaktsionär Pocopay likvideerimiseks ettevalmistusi. Eelduslikult lõpetab Pocopay oma aktiivse äritegevuse hiljemalt juulis 2024 ning ettevõte likvideeritakse arvestades makseteenuse klientide huvisid ning seaduses ettenähtud nõudeid. Ettevõttel on piisavalt likviidseid varasid, et kõik nõuded kohaselt täita.

2023. aasta jooksul toimusid mõned muudatused Pocopay juhtimisorganites. Veebruaris nimetati uus nõukogu liige Oksana Sivokobilska. Augustis liitus teise juhatuse liikmena Kristi Nurmeste, kelle vastustusvaldkonnaks sai riskid ja vastavuskontroll.

2023. aasta jooksul värbasime 2 uut töötajat, et kasvatada võimekust teenust arendada ja kliente teenindada. 2023. aasta lõpus oli Pocopay meeskond 9-liikmeline.

2022. aasta lõpus alanud kohtuvaidlus ühe eelmise suurkliendiga lõppes edukalt 2023. aasta neljandas kvartalis, mille tulemusena vastaspool tasus kõik võlad ning viivised. Piisav vabade vahendite hulk ja intressikeskkonna paranemine võimaldas hakata ka intressitulu kasvatama tähtajaliste hoiuste kasutamise korral.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.