MAHALAPYE THULAMELA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
MAHALAPYE THULAMELA OÜ on 2015. aastal asutatud ettevõte, mis tegeleb jookide serveerimisega. Täna on äri juht Lauri Hansberg. Kui tavaliselt võib öelda, et Han

MAHALAPYE THULAMELA OÜ: kahtlane äri

MAHALAPYE THULAMELA OÜ on 2015. aastal asutatud ettevõte, mis tegeleb jookide serveerimisega. Täna on äri juht Lauri Hansberg. Kui tavaliselt võib öelda, et Hansberg paneb firmadele pehmelt öeldes kummalisi nimesid, siis siin kohal on tema nimepoliitika kasuks tulnud. Varem tegutses osaühing nime all SHEIDI BISNESS OÜ. Õigekirjas mõningasi järeleandmisi tehes võiks see nimi inglise keeles tähenda kahtlast äri.
  • Asutatud: 2015. aastal
  • Juht: Lauri Hansberg
  • Töötajate arv: 16 inimest
  • Deklareeritud käive 2017. aastal: 229 000 eurot
  • Maksuvõlg: 1 252 eurot
Ettevõtte endistest juhtidest on Oskar Punga meister lõbusate nimede peale. Täna on tema käe all tegutsemas näiteks KULP FICTION OÜ, nooruke toitlustusäri pole endale aga veel esimest kundet leidnud. Täpselt sama lugu on tema juhitava KIMERA OÜ-ga, mis on sihiks seadnud filmide tootmise. MAHALAPYE THULAMELA OÜ asutaja Mihkel Matkevicius juhib nüüd pisikest TEATER KELM MTÜ-d. Endine juhatuse liige Uku Talmari mõttelend on läinud üsna samas suunas, tema juhib täna KELM MTÜ-d, mis on oma tegevusalane välja toonud haridust abistavad tegevused. Selle aasta juuni lõpus on Punga aga otsustanud, et MAHALAPYE THULAMELA OÜ on tema jaoks liig, mis liig ning parem on selle juhtimine usaldada Lauri Hansbergile. Ettevõtte pisike maksuvõlg on tekkinud mõni nädal varem. Kas tõesti oli 1 252 euro suurune kohustus ühe ettevõtte jaoks liig? Peamiselt on jäänud tasumata käibemaks (1 118 eurot) ning näpuotsaga ka sotsiaalmaksu. Kui juba taoline kohustus ettevõtte juhi rivist välja lööb, siis kas on üldse mõtet edaspidi äri ajada? Kui uskuda maksudeklaratsioone, siis on MAHALAPYE THULAMELA OÜ kenasti hoo sisse saanud ning vaikselt on kasvanud nii käive kui töötajate arv. Selle aasta I kvartalis oli osaühingus tööl 16 inimest. Maksu- ja Tolliametile esitatud andmeid vaadates jäi nende sissetulek muidugi kleenukeseks. Inimese kohta tasus firma tööjõumakse keskmiselt 97 eurot kuus, mis tähendab, et palgana võisid inimesed iga kuu pangakontolt leida veidi üle 200 euro. Taolise töötasu juures võib kõht päris tühjaks jääda ning uutest pükstest saab vaid unistada. MAHALAPYE THULAMELA OÜ Krediidiskoor on esialgu veel piiripealne, kuna müüginumbrite kõrval on täitmata kohustused pisikesed ning Hansberg on firma eestotsast olnud nõnda lühikest aega, et isegi ühtegi aruannet pole veel esitamata jäänud. Iga ettevõtja saab ja peaks kontrollima oma äripartnerite tausta, nende tegusid ja tegematajätmisi ehk usaldusväärsust. Või vajadusel avada oma kliendiandmete pideva uuendamine otse oma süsteemis.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.