SOLARSTONE OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 5823 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 11 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommen

SOLARSTONE OÜ hetkeolukord

Juba 5823 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 11 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,9 punktiga ja kommenteeritud 37 korda.

Tegevusaruanne 2023

Ettevõte

Solarstone OÜ tegutseb ehitisintegreeritud päikeseenergeetika sektoris (BIPV – building integrated photovoltaics), pakkudes esteetiliselt viimistletud ja efektiivseid lahendusi seal, kus toimub tarbimine ehk siis ehitatud keskkonnas. Solarstone muudab hooned tänapäevasteks päikeseelektrijaamadeks, pannes proovile traditsioonilised ehitustavad ning asendades tavakatuse 2in1 katusega, mis täidab korraga kahte funktsiooni – kaitseb sademete eest ning toodab elektrienergiat. Solarstone meeskond usub, et lokaalsetel päikeseelektrijaamadel on võtmeroll elamumajanduse tulevikus ja üleminekul taastuvenergiale.

Tooted ja teenused

Solarstone on ehitisintegreeritud päikeseenergeetika täislahendusi pakkuv ettevõte, mille toote- ja teenuseportfell koosneb järgnevast: n Solar Full RoofTM on päikesepaneelidest katus, mis koosneb PV-paneelist (kasutame TIER 1 tootjate paneele) ning patenteeritud

Solarstone® Click-OnTM alumiiniumist raamist, mis toodetakse Eestis, Viljandi tehases; n Solar Tiled Roof on kivikatusesse integreeritud päikesekatus, mis sobituvad pea kõigi levinumate katusekividega.

n Solar Carport on Solarstone poolt välja töötatud autovarjualune, mis pakub autole nii sademete kui päikesekuumuse eest kaitset, tootes samal ajal päikesest elektrienergiat. Solar Carportis kasutatakse sama Click-On tehnoloogiat, mis on kasutusel Solar Full Roofis.

Sihtturud

Solarstone peamisteks sihtturgudeks 2023 majandusaastal kujunesid koduturg Eesti ning lisaks nõudlikud põhjamaa turud Norra ja Rootsi. 2024 aasta eesmärgiks on müüki kasvatada eelkõige eelmainitud välisturgude arvelt ning ühtlasi tehakse esimesed sammud väga suurte turgude nagu USA ja Saksamaa avamiseks.

Keskkonna-, sotsiaalseid ja juhtimistegureid (ESG)

Kuna Solarstone sihtturgudeks on eksportturud siis näeme vajadust ESG juurutamisele. Sellest lähtuvalt 2023. a viimases kvartalis alustas

Solarstone ESG ja kestlikkuse strateegia selget sõnastamist ning teekaardi koostamist teekaart EAS-i abil ja Sustinere toel läbi programmi „ESG and Sustainability masterclass“. 2024. a teise kvartali alguses valmis meie kestlikkuse strateegia ja ESG teekaart, mis näeb ette Solarstone prioriteedid ja eesmärgid, mida asume 2025. a alguses mõõtma.

Meie ESG teekaart hõlmab järgmiseid teemasid: kliimamõjude leevendamine ja kliimamõjudega kohanemine (sh kestlikum tootedisain), tarneahela juhtimissüsteem, ressursikasutus, meie töötajate tervis ja turvalisus, kompetentsi hoidmine, tarbijad ja lõppkasutajad, kogukond, ärieetika, ettevõtte kasumlikkus läbi jätkusuutlike praktikate.

Innovatsioon, tootearendus ja investeeringud

Oleme pidevalt täiustamas oma tooteid ja teenuseid ning väärtuspakkumist tervikuna, et need vastaksid ka kõige nõudlikumate klientide ootustele.

Suurimad investeeringud aastal 2023 jätkuga 2024 aastasse on Viljandi tehase automatiseerimine. Seadmete soetuseks sai Solarstone toetust

Keskkonna Investeeringute Keskuselt (KIK). Tehase automatiseerimise etapp lõppeb 3 kvartalis 2024.

2024 aasta esimese kvartali lõpuga viidi kogu tootmine Viljandis ühele pinnale.

Inimesed ja juhtimine

Majandusaasta lõpu seisuga töötas Solarstone-is 32 spetsialisti. 2023 aasta teisel poolel algasid läbirääkimised omandisuhte muutmiseks väikeinvestor Biofuel OÜ poolt eesmärgiga saada enamusosalus ettevõttes. Majandusaasta aruande esitamise päevaks on Solarstone OÜ omandisuhe järgmine:

Biofuel OÜ – 73,56%

Sunly Innovation OÜ – 20,73%

Monosolar OÜ – 5,72%

Bilansipäeva järgse seisuga toimub Solarstone juhtimine järgmiste instantside mõjul: n Kolmeliikmeline nõukogu, mis võtab vastu strateegilisi otsuseid, määrab ja kutsub tagasi juhatuse liikmeid ja teostab nende töö üle järelvalvet.

Nõukogusse kuulub kaks investori esindajat ning üks asutajate esindaja;

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.