RAUDMAR OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Õlivahetus on üks olulisemaid hooldustöid, mida iga sõiduki omanik peab regulaarselt teostama. Selles artiklis vaatleme, miks õlivahetus on oluline, kuidas see

Miks on õlivahetus oluline?

Õlivahetus on üks olulisemaid hooldustöid, mida iga sõiduki omanik peab regulaarselt teostama. Selles artiklis vaatleme, miks õlivahetus on oluline, kuidas see protsess toimub ning millal on soovitatav seda teha.

Miks on õlivahetus oluline?

Regulaarne õlivahetus on ülioluline mitmel põhjusel:

  1. Mootori kaitse: Õli vähendab hõõrdumist mootori osade vahel, hoides neid külmema ja puhtamana. Vanad ja saastunud õlid kaotavad oma määrdeomadused, mis võib põhjustada mootori kahjustusi ja kulumist.

  2. Kütusekasutuse efektiivsus: Puhtam õli aitab mootoril tõhusamalt töötada, vähendades kütusekasutust. Määrdeaine kvaliteet mõjutab mootori efektiivsust ja see võib omakorda vähendada teie kütusearveid.

  3. Keskkonnakaitse: Õli, mis on täis mustust ja saasteaineid, ei suuda enam korralikult mootori osi kaitsta. Regulaarne õlivahetus aitab hoida mootori puhtana ja vähendab heitgaaside emissioone.

Kuidas toimub õlivahetus?

Õlivahetuse protsess on suhteliselt lihtne, kuid seda peaks alati teostama kogenud spetsialist. Siin on, kuidas see tavaliselt käib:

  1. Sõiduki ettevalmistamine: Auto tõstetakse töökojas üles, et pääseda juurde mootori alt.

  2. Vanade õlide eemaldamine: Esiteks avatakse mootori õlifilter ja seejärel lastakse vanal õlil kanalisatsiooni voolata. Seejärel eemaldatakse ka õlifilter, et asendada see uuega.

  3. Uue õli lisamine: Pärast vana õli ja filtri eemaldamist paigaldatakse uus õlifilter ja mootori kaudu lisatakse uus õli. Oluline on kasutada õli, mis vastab tootja soovitustele.

  4. Kontroll ja testimine: Pärast õli vahetamist käivitatakse auto, et veenduda, et kõik töötab korralikult ja ei esine lekkeid.

Millal on soovitatav õlivahetus teha?

Õlivahetuse sagedus sõltub mitmest tegurist, sealhulgas sõiduki vanusest, sõidutingimustest ja kasutatavast õlist. Üldine soovitus on vahetada õli iga 5,000–10,000 km järel, kuid alati on hea tutvuda oma auto kasutusjuhendiga, et saada täpseid juhiseid. Samuti on soovitatav kontrollida õli taset regulaarselt ja vahetada õli kohe, kui see on must või alla minimaalsete tasemete.

Kokkuvõte

Õlivahetus on üks kõige olulisemaid hooldustöid, mida saate oma sõiduki heaolu tagamiseks teha. See mitte ainult ei kaitse mootori osi, vaid aitab ka säästa raha ja kaitsta keskkonda. Valige RAUDMAR OÜ, et saada professionaalseid õlivahetusteenuseid, mis aitavad hoida teie sõiduki tipptasemel.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

RAUDMAR OÜ tegevusaruanne 2023

Raudmar OÜ alustas tegevust 2015. aastal. Ettevõtte põhitegevusalaks on mootorsõidukite remont. Ettevõte jätkab tegevust 2024. aastal.
ssb.ee
Raudmar OÜ alustas tegevust 2015. aastal. Ettevõtte põhitegevusalaks on mootorsõidukite remont. Ettevõte jätkab tegevust 2024. aastal.

Auto remonditööd: Teie sõiduki heaolu tagamine

Autode remont ja hooldus on igasuguste sõidukite omanikest väga oluline aspekt. Tõhus ja regulaarne hooldus aitab tagada mitte ainult sõiduki ohutuse, vaid ka s
ssb.ee
Autode remont ja hooldus on igasuguste sõidukite omanikest väga oluline aspekt. Tõhus ja regulaarne hooldus aitab tagada mitte ainult sõiduki ohutuse, vaid ka selle pikaajalise jõudluse ja töökindluse. Selle artikli käigus vaatleme, milliseid remonditöid on vaja teha, miks need on olulised ja kuidas saate oma sõiduki eest parimal viisil hoolitseda. Mootori diagnostika ja remont Mootor on auto „süda“ ja selle tõrgeteta töö on ülioluline. Mootori diagnostika on esimene samm igasuguste probleemide tuvastamisel, nagu näiteks halvenenud jõudlus või ootamatud müra. Spetsialiseeritud seadmete abil

Kuidas valida sobivad rehvid vastavalt sõidutingimustele?

Turul on saadaval mitut tüüpi rehve, igaüks neist on mõeldud spetsiifilisteks sõidutingimusteks ja sõidukitüüpideks. Nende hulka kuuluvad kõikide hooaegade, suv
ssb.ee
Turul on saadaval mitut tüüpi rehve, igaüks neist on mõeldud spetsiifilisteks sõidutingimusteks ja sõidukitüüpideks. Nende hulka kuuluvad kõikide hooaegade, suve-, talve-, maastiku- ja sooritusrehvid. Erinevuste mõistmine on teadliku otsuse tegemiseks hädavajalik. Igal sõidukil on soovitatud rehvi suurus ja spetsifikatsioonid, mis tagavad optimaalse jõudluse ja ohutuse. Neid spetsifikatsioone võib leida sõiduki kasutusjuhendist või informatsiooniplaadilt, mis asub juhiukse piilaril. Rehvi küljeseinas on oluline informatsioon rehvi suuruse, koormusvõime, kiirusreitingu ja muu kohta. Selle

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.