LUDUS HOLDINGS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 517 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommente

LUDUS HOLDINGS OÜ hetkeolukord

Juba 517 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

2017. a. asutatud Ludus Holdings OÜ peamiseks tegevusvaldkonnaks on investeeringute haldamine. Ettevõte investeerib peamiselt riskikapitali (varase ja hilisema faasi iduettevõtetesse), riskikapitalifondidesse ja börsidel noteeritud väärtpaberitesse valdavalt pikaajalise hoidmise strateegia ja valikukriteeriumide alusel. Ettevõtte olulisemaid fookusvaldkondi on liit- ning virtuaalreaalsus (AR/XR) ja haridustehnoloogia (edtech), kus ettevõte on teinud mitmeid iduinvesteeringuid, samuti laiemalt toetanud või nõustanud valdkonnas tegutsevaid iduettevõtteid ja -projekte.

2022. a. aruandeaastal tegi Ludus Holdings täiendavaid investeeringuid riskikapitalifondidesse ja erinevas arengufaasis peamiselt Eesti päritolu start-up ettevõtetesse. Era- ja riskikapitaliivesteeringute portfelli maht aasta lõikes tõusis ja oli aasta lõpu seisuga 3,9 miljonit eurot.

Börsiinvesteeringute portfelli maht 2022. a vähenes tingituna nii investeeringute müükidest kui ka 2022. a II-III kvartalis maailma aktsiaturge tabanud hinnakorrektsioonist.

Aruandeaasta kahjumiks kujunes 2,6 miljonit eurot, millest peamise osa moodustas finantsinvesteeringute ümberhindlus. Ettevõtte müügikäive teenuste müügist oli 7,2 tuhat eurot. Ettevõtte bilansimaht aruandeaasta lõpus oli 5,6 miljonit eurot. Ettevõtte kohustiste ja varade suhtarv on 56%.

Kuna ettevõtte peamine tegevusala on investeerimine eri liiki finantsvaradesse ja -väärtpaberitesse, avaldavad ettevõtte tulemustele märkimisväärset mõju globaalsete finantsturgude olukord ja arengud, samuti riskikapitaliinvesteeringute käekäik nii riskikapitalifondide kui ettevõtete tasandil. Ettevõtte jaoks olulisimad majanduskeskkonna mõjufaktorid on aktsiaturgude hinnadünaamika ja väljavaated, samuti globaalsed riskikapitaliturgude (venture capital markets) arengud ja -suundumused. Intressi- ja krediidikeskkond ettevõttele olulist otsest mõju ei avalda. Ettevõtte finantstulemusi võivad mõjutada valuutakursside (peamiselt EUR-USD paar) muutused.

Bilansipäeva järgselt (2023. a I-II kvartalis) on globaalsete aktsiaturgude taastumisest tingituna börsinvesteeringute portfelli väärtus 31.12.22 seisuga võrreldes tõusnud. Era- ja riskikapitaliinvesteeringute kogumaht on 31.12.2022 seisuga võrreldes suurenenud.

2023. a. jätkab Ludus Holdings samades tegevusvaldkondades. Ettevõtte finantsseisund on tugev, jätkatakse vastavalt ettevõtte investeerimistrateegiale ja -kriteeriumidele valitud valdkondades ja tehnoloogiasegmentides riskikapitaliinvesteeringute tegemist, samuti sõltuvalt turusituatsioonist investeerimist börsidel noteeritud aktsiatesse jt finantsvaradesse. Ettevõtte investeerimis- ja riskijuhtimispoliitika kohaselt ei kasutata investeerimisel finantsvõimendust ning investeeringuid valitakse pikaajalise hoidmisperspektiiviga, mitte lühiajaliseks kauplemiseks.

Peamised finantssuhtarvud: 2022 2021

Puhaskasumimarginaal -356,88 317,54

Lühiajaliste kohustuste 18,86 27,87 kattekordaja

Likviidsuse kordaja 18,86 27,87

ROE % -104,02 49,15

ROA % -45,66 27,7

Puhaskasumimarginaal = puhaskasum / äritulud

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja = käibevara / lühiajalised kohustused

Likviidsuse kordaja = käibevara - varud / lühiajalised kohustused

ROE (%) = puhaskasum / omakapital * 100

ROA (%) = puhaskasum / varad kokku * 100

Märt Lume

Juhatuse esimees

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.