KODULIISING OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1182 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommen

KODULIISING OÜ hetkeolukord

Juba 1182 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Tegevuskeskkond 2023. aasta makromajanduslik väliskeskkond oli jätkuvalt Jätkuvad negatiivsed geopoliitilised arengud, sealhulgas keeruline. Kõige olulisemad märksõnad olid jätkuv ma- jätkuv Vene-Ukraina sõda, panustavad negatiivselt riskii- janduslangus, karmistuv rahapoliitika koos järsult tõus- susse ning mõjutavalt negatiivselt välisinvestorite huvi nud intressimääradega, maksumuudatused ning jätku- Eesti ja Läti turgude osas, tõstes kaasatava kapitali hinda.

valt negatiivsete geopoliitiliste arengute foon.

Positiivselt poolelt ei ole jätkuv majanduslangus siiski

Inflatsiooniga korrigeeritult püsis Eesti majandus väike- omanud väga suurt negatiivset mõju tööjõuturule. Töö- ses ent pidevas languses kogu 2023 aasta vältel, mis oli jõu statistika püsib nii keskmise töötasu tõusu, hõivatute

Eesti Panga oodatust nõrgem tulemus. Majanduse käe- koguarvu kui ka tööpuuduse suhtarvu osas suhteliselt käiku on negatiivselt mõjutanud meie peamiste ekspor- tugev, ehkki nõrgem kui aasta tagasi. Samuti on suhte- diturgude nõrkus, aga ka siseturu ettevõtete ja inimeste liselt tugevana püsinud kinnisvaraturg, turuaktiivsus on ebakindlus tuleviku suhtes ja sellest tulenev nõrgenenud langenud, kuid olulist hinnalangust toimunud ei ole.

nõudlus. Jätkuv majanduslangus mõjutab negatiivselt in- vesteerimiskindlust ja tööturgu. Ka ettevaatavalt on põhjust olla ettevaatlikult optimistlik.

Viimaste Eesti Panga prognooside kohaselt majanduslan-

Oma osa on majanduslanguses mänginud kiire hinna- gus alanud 2024. aastal peatub ning pöördub 2025-2026.

tõus ja kiire intressimäärade tõus. Euroopa Keskpanga aastal tugevasse kasvu. Palgakasv püsib kõrgemal inflat- otsusel on intressimäärad tõstetud 4%-ni ning ehkki hin- sioonist ning kasvav ostujõud toetab inimeste toimetule- natõus on oluliselt aeglustunud, on ebaselge, millal ja kui kut. Siiski on teatud sektorites võimalik ka hõivatute arvu kiiresti saavad langema intressimäärad. langus. Nominaalselt mõõdetuna püsib majanduskasv jätkuvalt positiivne kogu prognoosiperioodi vältel.

2023. lisandus täiendava muutujana regulatiivne eba- kindlus, sealhulgas maksutõusud. Riigieelarve puudujää- Keerulises väliskeskkonnas hästi toime tulemist toetab gi vähendamiseks on kehtestatud mitmeid uusi makse Grupi strateegia olla paindlike ja iga kliendi vajadusi ar- ning ebaselge on, milliseid täiendavaid makse võib valit- vestav finantseerimisteenuste pakkuja. Usume, et meie sus veel tulevikus kehtestada. Selline keskkond rasken- väiksus võimaldab meil reageerida muutustele kiiresti ja dab ettevõtetel ja inimestel tulevikku vaatavate otsuste tulla keerulisest väliskeskkonnast välja tugevama turu- tegemist. positsiooniga, kui sinna sisenedes.

Strateegia

Grupi põhitegevuseks on tarbijate ja ettevõtete finant- Teine kaubamärk Holm kuulub seerimine läbi erinevate finantsteenuste ja krediiditoode- Pangale alates 2019. aastast.

te. Grupp väljastab krediiti Eesti ja Läti turul ning kaasab Holm kaubamärgiga pakub deposiite Eesti, Saksamaa ja Austria turgudelt. Pank erinevaid laene era- ja ärik- lientidele, krediitkaarte, liisingut

Grupi ajalugu ulatub tagasi 1995. aas- ning tähtajalisi hoiuseid.

tasse, mil ettevõtte eelkäija alustas tegevust Haapsalus. Sellest ajast on Holm viitab rootsi keeles väikesele saarele. Nimi on ins- kasutusel kaubamärk Liisi. Õigusjärg- pireeritud Lääne-Eesti väikesaartest, mida rannarahvas lasena jätkab Pank tegevust ja väljas- nimetab holmideks ja seeläbi on kaubamärgil otsene tab Liisi kaubamärgi all järelmaksu. seos Panga kodulinnaga. Ka Holmi omanik Arne Ves- ke on tuntud oma merendusalaste huvide ja tegevuste poolest.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.