FERCON OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Metall on meie ühiskonna lahutamatu osa, leides kasutust alates ehitusprojektidest kuni igapäevaste tarbekaupadeni. Ent metalli suurim vaenlane on aeg ja ilmast

Korrosioonikaitse- metalli pika eluea tagamise võti

Metall on meie ühiskonna lahutamatu osa, leides kasutust alates ehitusprojektidest kuni igapäevaste tarbekaupadeni. Ent metalli suurim vaenlane on aeg ja ilmastikumõjud, mis võivad põhjustada korrosiooni ehk roostetamist. Just seetõttu on korrosioonikaitse äärmiselt oluline protsess, mis tagab metalli pika eluea ning säilimise ka ekstreemsetes tingimustes.

Mis on korrosioon ja kuidas see toimub?

Korrosioon on protsess, mille käigus metalli pinnale tekivad kahjustused erinevate välismõjude tagajärjel. Kõige tavalisemaks korrosiooniliigiks on rooste, mis tekib raua või raua sisaldavate metallide reageerimisel hapniku ja niiskusega. See protsess algab enamasti pisikeste kriimustuste või defektidega metalli pinnal, kus niiskus ja soolad võivad koguneda ning käivitada korrosiooni.

Korrosioonikaitse tähtsus

Korrosioon võib põhjustada mitte ainult metalli füüsilist lagunemist, vaid ka ohustada struktuuride stabiilsust ja tugevust. See omakorda võib viia oluliste konstruktsioonide, masinate ja seadmete riketeni. Seega on korrosioonikaitse oluline, et tagada metalli pikaajaline vastupidavus ja toimivus.

Korrosioonikaitse meetodid

On mitmeid meetodeid, mida kasutatakse korrosioonikaitse tagamiseks:

  1. Värvimine ja katmine: Metalli värvimine või katmine spetsiaalsete kaitsekattematerjalidega loob barjääri, mis takistab niiskuse ja hapniku ligipääsu metalli pinnale. See on üks levinumaid viise korrosioonikaitse saavutamiseks.

  2. Kuumtsinkimine: Metalli katmine tsingiga kuumtsinkimise protsessi käigus loob tugeva korrosioonikaitse kihi. Tsink toimib barjäärina, kaitstes metalli korrosiooni eest.

  3. Anoodkaitse: Anoodid (näiteks tsingitud või magneesiumanoodid) paigaldatakse metalli lähedusse, et need korrodeeruksid enne metalli ise. See kaitsemeetod on eriti kasulik veekeskkondades, nagu merevesi.

  4. Pulbervärvimine: Metalli katmine elektrostaatiliselt pealekantava värvipulbriga ning selle seejärel kuumutamine, et moodustuks vastupidav kaitsekiht.

Korrosioonikaitse on vältimatu osa metallide kasutamisel, eriti ehitus- ja tööstusvaldkonnas. Õige korrosioonikaitse meetodi valimine sõltub keskkonnast, milles metalli kasutatakse, ning materjali omadustest. Investeerides korrosioonikaitse meetmetesse, saab pikendada metallkonstruktsioonide eluiga ning tagada nende usaldusväärsuse ja vastupidavuse ka aastate möödudes.

Võta ühendust juba täna ning koos leiame parima lahenduse!

kontakt

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Metalli töötlemine ja viimistlus- kvaliteet, tugevus ja ilu üheskoos

Metall on üks enimkasutatud ja mitmekülgseid materjale ehitus-, tööstus- ja disainivaldkonnas. Selle vastupidavus, tugevus ja paindlikkus teevad sellest ideaals
ssb.ee
Metall on üks enimkasutatud ja mitmekülgseid materjale ehitus-, tööstus- ja disainivaldkonnas. Selle vastupidavus, tugevus ja paindlikkus teevad sellest ideaalse valiku erinevateks rakendusteks. Metalli töötlemine ja viimistlus on olulised protsessid, mis tagavad mitte ainult materjali vastupidavuse, vaid ka esteetilise ilu ning vastavuse tehnilistele nõudmistele. Metalli töötlemine: loomingulisus tugevuseks Metalli töötlemine on lai mõiste, mis hõlmab mitmeid tehnikaid, mida kasutatakse tooraine kohandamiseks vastavalt projekti vajadustele. Üks olulisemaid protsesse on metalli lõikamine.

FERCON OÜ tegevusaruanne 2022

OÜ FerCon põhitegevuseks on ehitustööd.  Juhatus koosneb ühest liikmest.  2022. aasta müütulu moodustas 980 446 (2021: 589 268) eurot. 100% tulust saadud Eestis
ssb.ee
OÜ FerCon põhitegevuseks on ehitustööd. Juhatus koosneb ühest liikmest. 2022. aasta müütulu moodustas 980 446 (2021: 589 268) eurot. 100% tulust saadud Eestis. 2022. aastal sai OÜ FerCon OÜ kasumit summas 208 814 (2021: 31 285) eurot. OÜ FerCon järgmise aasta põhieesmärgiks on turupositsiooni säilitamine ja kindlustamine olemasolevatel. OÜ FerCon olulisemad finantssuhtarvud olid: Näitaja 2022 2021 Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 5.85 korda 2.72 korda Käibevara käibekordaja 2.29 korda 3.14 korda Puhasrentaablus, % 21.30 5.31 Vara tootlus (ROA), % 81.08 14.43 Omakapitali tootlus

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.