RUMMU PÄIKESEPARK OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 410 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommente

RUMMU PÄIKESEPARK OÜ hetkeolukord

Juba 410 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Rummu Päikesepark OÜ põhitegevusalaks on päikesepargi arendamine hilisema eesmärgiga toota elektrienergiat.

2023. aasta alguses alustati päikesepargi ehitusega ning ehitustööd lõpetati oktoobris, peale mida oli võimalik ajutise võrgulepingu alusel alustada elektrienergia tootmist. Enne lõplikku päikesepargi kasutuselevõttu ja alalise võrgulepingu sõlmimist on vaja lõpule viia võrgukatsetused (eelduslikult 2024. aasta kevadel).

Makromajanduslik olukord omab ettevõttele mõju eelkõige elektrihindade ja intressimäärade näol.

Makromajanduslikust vaatest mõjutavad elektrienergia hinda eelkõige maailmaturu nafta ja gaasi hinnad ja majanduse üleüldine areng. Kõrged nafta ja gaasi hinnad ja majanduskasv tõstavad elektrihinda, samas madalad nafta ja gaasi hinnad ja majanduslangus langetavad elektrienergia hinda. Lisaks on taastuvenergia projektide jaoks oluline keskpankade rahapoliitika ja intressimäärad.

Ettevõtte äritegevus on hooajaline selles võtmes, et päikeseelektrijaamad toodavad elektrit oluliselt rohkem perioodil kevad-sügis ja oluliselt vähem perioodil sügis-kevad. Pikemas vaates ei ole äritegevus hooajaline ja ei sõltu väga tugevalt majandustegegvuse tsüklilisusest, sest elektrienergiat on vaja nii heal kui ka halval ajal. Majandustegevuse tsüklilisuse mõttes on majanduslanguse ajal elektrienergia tarbimine madalam, mis tähendab, et ka elektrienergia hinnad on madalamad.

Ettevõtte tegevus ei oma olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid, pigem on ettevõtte tegevusel positiivne keskkonnaalane ja sisuliselt neutraalne sotsiaalne mõju.

Aruande koostamise perioodil ei olnud ettevõttele olulisi valuutakursside ja börsikursside muutmisega seonduvaid riske. Intressimäärade olulise tõusmise riski on ettevõte teatud määral intressimäärade lae fikseerimisega maandanud.

Eeldame, et 2024 saavutab tootmine täisvõimsuse ja äritegevus muutub kasumlikuks.

Senine arendustegevustest tulenev raamatupidamislik kahjum kaetakse ülekursi arvelt.

Finantsnäitajad Periood Kasutatud metoodika 2023 2022

Varade rentaablus -0,01 -0,01 Ärikasum / Varad

Võlakordaja 0,94 0,06 Koguvõlg/Koguvarad

Tegevustulukus -8,3 0,00 Puhaskasum/Müük

Omakapitali tulusus -0,77 -0,06 Puhaskasum/Omakapital

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.