BALTICPUR OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Vundamendi soojustamine on väga oluline aga võib algajale olla liiga keeruline ise ette võtta. Vundamendi soojustamise teeb veidi keerulisemaks suurem niiskuse

Vundamentide soojustamine ja selle olulisus maja ehitamisel – BALTICPUR OÜ

Vundamendi soojustamine on väga oluline aga võib algajale olla liiga keeruline ise ette võtta. Vundamendi soojustamise teeb veidi keerulisemaks suurem niiskuse olemasolu ja külmemad temperatuurid.

Kui su maja vundament on korralike materjalidega ja tehnikaid kasutades soojustamata , siis kipub sinna kogunema suurel hulgal niiskust, hallitust ja su kodu esimese korruse põrandad on külmad. Samuti võib soojustamata torudes olev vesi keldrikorrusel halvasti soojustatud vundamendi korral suurema külmaga ära jäätuda ja sellist jama ei soovi endale ükski majaomanik.

Õnneks on olemas üks viimasel ajal populaarsust kogenud ja odavamaks läinud soojustus meetod, mis sobib ehk üldse kõige paremani erinevatest turul eksisteerivatest soojustus meetoditest vundamendi ja keldikorruste soojustamiseks.

Mis on parim materjal vundamendi soojustamiseks?

Korralikult soojustatud vundamendi, keldikorruse ja põrandaaluse võtmeks on kasutada materjali, mis tõrjub niiskust ja takistab selle liikumist, mis omakorda takistab hallituse tekkimist.

Vundamendi ehitamiseks kasutatakse enamasti betooni. Enamus inimesi peavad betooni suhteliselt kuivaks ehitusmaterjaliks, sealt pealtnäha võib see nii tunduda. Aga tegelikult on betoon mikroskoobi all vaadates poorne ja „auklik“. Need mikropoorid jäävad silmale nähtamatuks aga niiskust koguvad väga hästi. Kuna keldrikorrus on suvel jahe ja välisõhk on soe, siis on see väga hea keskkond niiskuse tekkeks, mis omakorda annab võimaluse hallituse vohamiseks.

Vundament ja keldrikorrused on ideaalsed kohad, kus kasutada soojustamiseks polüuretaanvahtusi ehk PUR vahtu. PUR vaht nakkub väga hästi betooniga ja takistab niiskuse tekkimist perioodidel ,kus välisõhu ja sise õhu temperatuuride erinevused on suured.

Vundamendi soojustus PUR vahuga vähendab küttearveid

PUR vahu kasutamist vundamendi soojustamisel peetakse üheks tõhusamaks tehnikaks. PUR vahu üheks eeliseks on veel see, et teda saab pritsida hästi torude vahele ja vaht katab ja isoleerib hästi torude vahed ja katab need.

PUR vahu eelis traditsiooniliste soojustusmaterjalide ees seisneb eelkõige selles, et pritsitav vaht täidab soojustatava pinna liitekohtadeta ja peatab õhuliikumise täielikult. Eriti hästi tuleb see esile just siis kui soojustatav pind on ebatasane: maa- või paekivist laotud vundamendid ja soklid. Kasutades nende soojustamisel traditsioonilisi vahendeid jääb paratamatult mitmeid tühimike ning soojustusmaterjali liitekohti, mis ajajooksul külmasildu tekitavad. PUR vaht on aga püsiv ja äärmiselt tugev. Kannatab koormust ca 300kg/m2 kohta. Pritsitav vaht kopeerib aluspinda ja tulemus jääb sellele vastav. See loob lisavõimalusi ka välisilme lahendustes. Olenevalt vajadusest ja arhitektuurist võib krohvi otse vahu pinnale kanda. Sellisel juhul jääb tulemus vana aluspinda imiteerima. Teise võimalusena võib enne vahuga katmist vundamendile paigaldada roovid, mille järgi vahu pind sirgeks lõigata ja siis krohvida. Vahu pinnale on enne krohvimist vajalik paigaldada armatuurvõrk. Võimalusi on mitmeid. Enne kui töödega alustate, võtke meiega kindlasti ühendust, nii jõuame koos parima tulemuseni.

PUR vahuga on võimalik väga efektiivselt soojustada ka soojaveesüsteemi ja veeboilereid. Kui kunagi oli PUR vahu kasutamine suurte alade soojustamisel suhteliselt kallis, siis nüüd on see käinud tunduvalt soodsamaks ja kindlasti igale majaehitajale hea investeering. PUR vahu kasutamine maja soojustamisel hoiab küttearvetelt kokku kuni 30%.

Veel mõned PUR vahu eelised:
  • PUR vaht on väga helikindel
  • PUR vaht muudab maja seinad tugevamaks ja on kuivades väga hea tugevuse ja kerguse suhtega
  • Maja keldikorrusele kipuvad närilised. Närilistele õnneks PUR vahus kasutatavad keemilised elemendid ei meeldi ja nad seda söögiks ega oma pesa ehitamiseks ei kasuta.
  • Kui keldikorrus ja vundament on hästi soojustatud, saab seda ruumi hästi kasutada oma eluruumi laiendamiseks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

BALTICPUR OÜ tegevusaruanne 2022

OÜ Balticpur on Eesti ettevõte, mis on spetsialiseerunud erinevatele ehitustöödele, sealhulgas elamute ja mitteeluhoonete soojustustöödele. Meie meeskond on püh
ssb.ee
OÜ Balticpur on Eesti ettevõte, mis on spetsialiseerunud erinevatele ehitustöödele, sealhulgas elamute ja mitteeluhoonete soojustustöödele. Meie meeskond on pühendunud kvaliteetsele tööle, kasutades selleks kõige kaasaegsemaid soojustusmaterjale ja -tehnoloogiaid. Lisaks ehitus- ja soojustustöödele tegeleb OÜ Balticpur ka soojustustöödeks vajalike seadmete müügiga, pakkudes klientidele laia valikut kvaliteetseid tooteid. Järgmise aasta eesmärgiks on OÜ Balticpuril laieneda oma tegevusvaldkonda Läti ja Soome turule. See ambitsioonikas plaan hõlmab nii pur seadmete müügi kui ka paigaldustööde

Puitkarkassmaja soojusisolatsioon – BALTICPUR OÜ

Puitkarkass maja soojusisolatsioon – miks tasub seda paigaldada?   Viimasel ajal on ühepereelamute energiasäästlik ja ökoloogiline ehitamine muutunud väga popul
ssb.ee
Puitkarkass maja soojusisolatsioon – miks tasub seda paigaldada? Viimasel ajal on ühepereelamute energiasäästlik ja ökoloogiline ehitamine muutunud väga populaarseks. Seda tüüpi majad vajavad siiski piisavat soojusisolatsiooni. Uurige välja, milline soojusisolatsioonimaterjal selleks otstarbeks kõige paremini sobib. Puitkarkassmaja soojusisolatsioon Karkassmajad on ehitatud vastavalt puitkarkasstehnoloogiale. Need on kerged, suhteliselt odavad ja kergesti ülesehitatavad, mistõttu on nad võitnud meie südamed, kes hindavad muutusi ja ökoloogilisi väärtusi. Kuid tasub meeles pidada selliste

Pusmak brändist lähemalt – BALTICPUR OÜ

Pusmak asutati 2009. aastal Kayseris, kus toodetakse kvaliteetseid ja vastupidavaid kõrgsurve pihustus masinaid ja seadmeid, mida on vaja polüuretaan- ja polüur
ssb.ee
Pusmak asutati 2009. aastal Kayseris, kus toodetakse kvaliteetseid ja vastupidavaid kõrgsurve pihustus masinaid ja seadmeid, mida on vaja polüuretaan- ja polüurea sektoris. Alates ettevõtte asutamise esimesest päevast on Pusmak ennast ja oma tooteid pidevalt sektori tippu arendanud. Pusmak pöörab erilist tähelepanu sellele, et masinate ja seadmete tootmisprotsessis kasutatavad toorained oleksid parima kvaliteediga. Lisaks sellele omistab ta erilist tähtsust lahenduspartneritele, kellega peab sektoris koostööd tegema, et olla sektori parim.

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.