KALASADAMA 10 OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 270 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga kommenteerit

KALASADAMA 10 OÜ hetkeolukord

Juba 270 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

OÜ Kalasadama 10 asutati 05.03.2020. Ettevõtte soetas kontserni emaettevõttelt AS Kapitel kinnistu Tallinnas Kalasadama 10.

järgneval aastal alustati arenduskontseptsiooni väljatöötamisega rajamaks kinnistule majutusfunktsiooniga hoonestus. Ettevõttel on sõlmitud üürileping OÜ-ga EuroPark Estonia, mis korraldab antud kinnistul parkimisteenust. Ajutiselt kinnistu pinnasereostuse likvideerimise ajal 15.03.-19.06.2023 oli parkimisteenuse leping peatatud.

2023. aastal on likvideeriti kinnistul pinnasereostus. Pinnase likvideerimise ja utiliseerimise töid teostas EcoPro ning tööde maksumus oli 1,3 miljoni eurot, millest Sihtasutus Keskkonnainvesteeringute Keskus finantseeris 267 698 eurot.

2024. aastal jätkub arenduskontseptsiooni väljatöötamine ja projekteerimistööd.

Riskid ja riskijuhtimine

Igapäevatöös puutub OÜ Kalasadama 10 kokku erinevate äritegevusega seotud riskidega.

Intressimäära risk puudub, kuna laenu andjaks on emaettevõte AS Kapitel.

Üürnikega seotud krediidirisk puudub.

Likviidsusriski maandab kontserni emaettevõte, kellel on piisavalt rahalisi vahendeid, et tagada tütarettevõttele likviidsus.

Valuutarisk ettevõttel puudub, sest kõik tehingud toimuvad eurodes.

Üldine majandusolukord

Siin ja edaspidi esitatud andmed pärinevad Swedbanki, Statistikaameti ja Colliers Internationali poolt avaldatud ülevaadetest.

2022. aastal alanud majanduslangus jätkus Eestis ka 2023. aastal. Selle peamiseks põhjuseks olevate sisendhindade järsu kasvu ning eksportturgude nõudluse languse kiiret pöördumist ei ole näha ka 2024. aastal. Valitsuskulude defitsiit ja tänane eelarvepoliitika ei luba riigil oluliselt majanduselu elavdada. Pigem vastupidi – täiendavate maksudega (käibemaksu ja tulumaksu tõus ning planeeritav uus auto- ja suhkrumaks) püütakse küll eelarve defitsiiti vähendada, kuid see toob kaasa majanduse jahtumise ning ostujõu vähenemise.

Positiivse poole pealt võib välja tuua jätkuvalt madala tööpuuduse ning jaekaupmeeste rõõmuks lisandväärtuse järjest suurema ülekandumise tööandjatelt töövõtjatele, sest palkade kasv (2023. aastal 11% võrreldes aasta varasemaga) ületab jätkuvalt tootlikkuse kasvu.

Ärikinnisvara tehingute turg langes 2023. aastal rekordmadalale tasemele. Aasta kogumaht ületas Eestis napilt 150 miljoni euro piiri, olles aasta varasemast üle kahe korra madalam (2022. aastal 336 miljonit eurot) ning 2021. aasta rekordtasemest lausa neli korda madalam. Põhjused on peamiselt geopoliitilised, oma osa on ka majanduse üldisel jahtumisel ning jätkuvalt kõrgetel baasintressimääradel.

Olulisemad finanssuhtarvud 2023 2022

Lühiajalise võla kattekordaja 4403,1% 89,8%

Võlakordaja 15,7% 14,8%

Lühiajalise võla kattekordaja: Käibevara / Lühiajalised kohustised * 100

Võlakordaja: Kohustised kokku / Koguaktivad * 100

Ettevõttel puudusid 2023. ja 2022. aastal töötajad ning majandusalast tegevust korraldas AS Kapitel.

OÜ Kalasadama 10 juhatus koosneb kahest liikmest, kellele tasusid ei makstud.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.