FSTAGE OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 146 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteerit

FSTAGE OÜ hetkeolukord

Juba 146 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

2023 aasta oli Fstage riskikapitaliettevõtte teine ja tervik tegevusaastat. Peamine eesmärk oli lõpuni viia 2022 aastal alustatud programm ning startuppide rahastamine, et sooritada terviklik rahastuse tsükkel ning koguda kogemusi ja teadmisi, et tulevikus protsesse optimeerida ning osapooltele rohkem väärtust pakkuda.

Majandusmaastiku ebasoodus olukord rahastuse kaasamiseks kestis 2022 aastal Ukrainas puhkenud sõjategevuse tõttu ning uutelt investoritelt muutus raha kaasamine järjest keeerulisemaks ning kallimaks, rahakaasamise korrigeeritud eesmärki ei saavutatud. Investoritelt saadud mandaadi alusel analüüsiti sügavuti ning hinnati valitud 4 investeerimisobjekti ning esimesest voorust osutusid investeerimiskõlbulikuks vaid 2 startuppi, millesse märtsikuus investeeringud ka tehti.

Tihendasime ärilisi suhteid ja koostööd fondide, ingelinvestoritega, kogenud mentorite ja kiirenditega. Eriliselt hästi õnnestus see pigem välisriikides, sest Fstage on positsioneeritud olema koheselt rahvusvaheline riskikapitali ettevõte. Fstage osales startup-konverentsidel tallinnas,

Tartus, Riias, Vilniuses ning Prahas astus laval üles Liepajas koos väga kogenud riskikapitalistiga. Seda kõike, et olla pildis startup-valdkonnas ning koguda rahvusvahelist tunnustust. Tekkisid esimesed alusetud halvustavad jutud teiste riskikapitalistide poolt, mis tähendab, et meid nähakse juba ohuna - see tähendab, me pole enam "wannabe-d". Fstage positsioneering on mitte konkureerida ja koostööd teha läbi väärtuspakkumise tugevdamise. Edukalt alustati koostöösuhteid erinevate rahvusvaheliste kiirenditega. Nimetame mõned peamised: Kiuas,

RedBrick, Nordic Startup Ventures, PowerHUB. Hoidsime kontakte Startup Wise Gys, Beamline-i ning Cleantech Estonia-ga. Laiendati mentorite võrgustikku peamiselt Kesk-Euroopas, USAs, Kanadas.

Investeerimisportfelli esimese vooru investeeringud startuppidesse said rahasüstile lisaks ka mentorlust. Intensiivse arengu ja rohkete väljakutsete najal startuppide endi töös olid need mentorlused kahjuks pigem ebaregulaarsed. Alati on 1 startup edukam ning nende majandustulemused olid ootuspärasemad alles aasta lõpus, eesmärke siiski ei saavutatud. See valik oli pikas perspektiivis pigem õige, sest piisava eeltööta skaleerimine võib olla fataalne, samas loodi selge alusplatvorm kiireks kasvuks, mida aasta viimasel kuul ka juba nägime. Mitte nii eduka startupi arengusse tuli panustada rohkem mentorlustunde ning lisaks viidi läbi rohkeid kokkusaamisi kaas-investoritega, et koos leida lahendusi nii asutajate personaalküsimustele kui ka tootearenduse ja müügi osas. Negatiivsena võib öelda, et investeerimisobjektide käivetes ei toimunud eesmärgipäraseid kasvuhüppeid MRR mõõdikute alusel. Positiivsena saab öelda, et kumbki ettevõte ei surnud ära ning kummalgi on olemas oma kasvupotentsiaal, mis ei ole veel realiseeruma hakanud. Mõlemad ettevõtted kavatsevad kaastaa täiendavat kapitali 2024 aasta jooksul, milles Fstage omab eelispositsiooni. Pragmaatiliselt vaadates, mõlemad tegid tööd ellujäämise nimel, kuigi valuatsiooni mõttes väärtus liiga ei tõusnud, samas on 2024 aasta mõlemal ettevõttel pigem realistlikult palju positiivsema trendi ootusega.

Fstage programmi ning kontseptsiooni osas leppisid osanikud kokku, et need vajavad kaasajastamist muutunud majanduskliima valguses. Kuna

Fstage ei oma ajalist survet järgmise investeerimisvooru korraldamiseks ebasoodstel tingimustel, siis otsustati tegeleda olemasolevate portfelli ettevõtete mentorlusega ning koguda turult ideid ning mõtteid.

Radikaalselt jahenenud ärikliima kontekstis võib lugeda 2023 aasta rahuldavaks suhete arendamise ja õppimiste osalt. Kordaläinuks saab lugeda aspekti, et ühtegi investeeringut ei pidanud maha kandma ning tuleviku trendid on pigem positiivsed, ent mitte pilvitud. Aga see käib riskikapitalismi juurde.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.