TMV GREEN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
TUULEPARKIDE PROJEKTIDTM Voima Oy tegeleb paljude Põhja-Pohjanmaa tuuleparkide arendamisega. Nende projektide jaoks oleme loonud kohalikud projektiettevõtted.Aa

Tuuleparkide projektid

TUULEPARKIDE PROJEKTID

TM Voima Oy tegeleb paljude Põhja-Pohjanmaa tuuleparkide arendamisega. Nende projektide jaoks oleme loonud kohalikud projektiettevõtted.

Aastatel 2012–2014 litsentseeris TM Voima ligikaudu 80 MW tuuleenergiat. Nendesse projektidesse investeeriti kokku ligikaudu 130 miljonit eurot.

  • Kytölä tuulepark 6 x 3,3 MW
  • Pajukoski tuulepark 9 x 3,3 MW
  • Saarenkylä tuulepark 9 x 3,3 MW

EHITUSJÄRGUS

HAAPAVESI RAHKOLA

TM Voima Oy on teinud tuuleenergia projekti eeluuringud Haapavesi linna Rahkola piirkonnas. Esialgses asendiplaanis on välja pakutud võimalikud kohad neljale tuulikule.

Planeeritavate tuulikute nimivõimsus on ligikaudu 5-7 MW. Rummu kõrgus on kuni 160 meetrit ja rootori läbimõõt kuni 140 - 180 meetrit. Nende tuuleturbiinide kogukõrgus on maksimaalselt 230 meetrit. Võrguühendus Rahkola tuulepargist toimub maa-aluse elektrikaabli kaudu ja seega õhuliine sinna ei ehitata.

Lisainfo: Kim Tahkoniemi, Jorma Kivi

YLIVIESKA HIRVINEVA

TM Voima on teinud eeluuringud Hirvikangase piirkonna sobivuse kohta tuuleenergia tootmiseks. Piirkond asub Ylivieska Säilynperäst viis kilomeetrit põhja pool. Eeluuringutes on vaadeldud piirkonna lähedal asuvaid loodus-, kultuuri- ja ajaloohuvilisi paiku ning olemasolevate kinnistute asukohta ja kasutust. Turbiinide arv otsustatakse arendusfaasis. Üürilepingud on sõlmitud ja projekti esialgne idee on esitletud Ylivieska linnale. Projektiala arendamisel on eesmärgiks suurendada kaugust ümbritsevate naabrite maast, et tuuleenergia mõjud oleksid väiksemad. TM Voima uuringute järgi on Kalajokilaakso tuuletasemed tuuleenergia arendamiseks head. Järgmises etapis

Lisainfo: Kim Tahkoniemi, Jorma Kivi

YLIVIESKA PAJUKOSKI II

TM Voima Oy plaanib Tuuleparki laiendada Ylivieska linna Pajukoski piirkonnas. Projekti alale on kavas ehitada maksimaalselt 18 uut tuulikut. Planeeritavate tuulikute nimivõimsus on 5–7 MW. Rummu kõrgus on kuni 160 meetrit rootori läbimõõduga kuni 140-180 meetrit. Tuulikute kogukõrgus on maksimaalselt 230-300 meetrit.

Pajukoski II tuulepark hõlmab ligi 2000 hektari suuruse maa-ala, mis asub Ylivieska keskusest kuus kilomeetrit lõuna pool ja Sievi keskusest kuus kilomeetrit kirdes. Tuulepark asub Ylivieska kogudusele ja eramaaomanikele kuuluvatel maadel. Selle projekti mõjude keskkonnamõju hindamise protsess on alanud.

Lisainfo: Kim Tahkoniemi, Jorma Kivi

YLIVIESKA TUOMIPERÄ

TM Voima Oy kavandab Tuomiperä piirkonda kuni kaheksa tuulikuga tuuleparki. Kavandatavate tuulikute kogukõrgus on maksimaalselt 240 meetrit ning nende tornid on tahked (terassilindrid või hübriidtornid). Tuulikute võimsus on 5–7 MW ja nende rootori läbimõõt 150–180 meetrit. Tuulikud ühendatakse elektrivõrku 20–36 kV maa-aluste elektrikaablitega ning õhuliine selleks ei ehitata.

Projekti osalise dispositsiooni kava on heaks kiitnud kohalik omavalitsus ja Ylivieska kohalik volikogu. Osalise käsutusplaani kohta on esitatud kaebused.

Lisainfo: Kim Tahkoniemi, Jorma Kivi

NIVALA KUKONAHO

TM Voima Oy kavandab Kukonaho piirkonda kuni 7-9 tuulikuga tuuleparki. Kavandatavate tuulikute kogukõrgus on maksimaalselt 210 meetrit ning nende tornid on tahked (terassilindrid või hübriidtornid). Tuulikud ühendatakse elektrivõrku 20–35 kV maa-aluste elektrikaablitega ning õhuliine selleks ei ehitata.

Projekti osalise dispositsiooni kava on heaks kiitnud kohalik omavalitsus ja Nivala kohalik volikogu. Osalise utiliseerimisplaani kohta on esitatud kaebus.

Lisainfo: Kim Tahkoniemi, Jorma Kivi

ALAVIESKA TOLOSPERÄ

TM Voima uurib, kas Alavieska vallas asuv Tolosperä piirkond sobib tuuleenergia tootmiseks. Eeluuringutes on vaadeldud piirkonna lähedal asuvaid loodus-, kultuuri- ja ajaloohuvilisi paiku ning olemasolevate kinnistute asukohta ja kasutust. Piirkond asub Alavieska ja Merijärvi valla piiri lähedal. Piirkonda kavandatakse maksimaalselt kuus tuulikut. Mõned üürilepingud on sõlmitud ja esialgne projektiidee on esitatud Alavieska vallale. TM Voima on Alavieskas tuuletaset mõõtnud alates 2012. aastast ning nende mõõtmiste järgi on tuuletasemed tuuleenergia tootmiseks head. Projektialale on sobivaimad 3. klassi tuulikud, mis on projekteeritud keskmiseks tuulekiiruseks kuni 7,5 m/s (17 mph).

Lisainfo: Kim Tahkoniemi

TMV GREEN OÜ

TMV Green Oü on alustanud tuulearendust Eestis 2020. Eesmärgiks on analüüsida 5-10 potentsiaalset tuulearenduse piirkonda ja alustada lubade andmist 2021. aastal. Eesmärgiks on, et turbiinid oleksid 4-7 MW ja rummu kõrgus 210-280 meetrit.

Lisainfo: Kim Tahkoniemi, Jaanus Kivirand

Pakume elektrivõrguteenuseid ja energiataristu teenuseid Soomes ja Eestis. Lisaks ehitame ja hooldame taastuvelektrijaamu erinevates kohtades Soomes.

Meie registreeritud asukoht on Ylivieskas, Soomes. Meie peakontor asub Soomes Helsingis. Hetkel on meil esindused ka Ylivieskas, Kuopios ja Ulvilas ning Tartus ja Tallinnas.

võtke ühendust

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

TMV GREEN OÜ tegevusaruanne 2022

TMV Green OÜ on uuenduslik ettevõte, mis asutati 2021. aastal ja on sellest ajast alates pidevalt tegutsenud. Ettevõtte peamine eesmärk on arendada taastuvenerg
ssb.ee
TMV Green OÜ on uuenduslik ettevõte, mis asutati 2021. aastal ja on sellest ajast alates pidevalt tegutsenud. Ettevõtte peamine eesmärk on arendada taastuvenergia projekte ja aidata kaasa Eesti riiklike taastuvenergia eesmärkide saavutamisele. TMV Green OÜ keskendub keskmise ja suuremahuliste taastuvenergia projektide arendamisele, mis suudavad konkureerida tootmiskulude osas rahvusvahelisel Nordpool turul. Need projektid on välja töötatud arvestades Eesti soodsaid tuuleolusid, mõistliku hinnaga elektriliitumise lahendusi ning optimaalset tuulikute asetust.2022. aastal jätkas TMV Green OÜ oma

Meie taastuvenergiateenuseid

TM Voima pakub taastuvenergiateenuseid, sealhulgas projektijuhtimist, nõustamist ja projekteerimist, ehitust ja hooldust.  Meie eesmärk on toetada kliente nende
ssb.ee
TM Voima pakub taastuvenergiateenuseid, sealhulgas projektijuhtimist, nõustamist ja projekteerimist, ehitust ja hooldust.  Meie eesmärk on toetada kliente nende projektide käigus individuaalsete ülesannete täitmisel, lähtudes nende vajadustest, või võtame vastutuse kogu projekti eest alates inseneritööst kuni tootmiseni. Ametist lähtuvalt määrame projektijuhi, kes on alati kogenud ja koolitatud ning oskab arvestada erinevate huvigruppide vajadusi ja soove. Projektijuht vastutab projekti juhtimise eest vastavalt pakkumisele ja eelarvele, mis hõlmab ka kliendi ja huvirühmade kursis hoidmist.

Tuuleparkide ehitamine

TMV Service vastutas Pajukoski (9 x 3,3 MW) ja Kytölä (6 x 3,3 MW) tuuleparkide arendamise, planeerimise, projektijuhtimise ja seire eest koostöös elektrijaamad
ssb.ee
TMV Service vastutas Pajukoski (9 x 3,3 MW) ja Kytölä (6 x 3,3 MW) tuuleparkide arendamise, planeerimise, projektijuhtimise ja seire eest koostöös elektrijaamade omanikega.  2015. aastal investeeriti käimasolevatesse ehitusprojektidesse kokku ligi 90 miljonit eurot.  Meie meeskonnal on laialdased kogemused erinevate tuuleelektriseadmete, tsiviil- ja ehitustöödega, samuti tuuleelektrijaamade ehitamise, tõstmise ja kasutuselevõtuga.  Teenust osutame elektrijaama omanikele vastavalt nende vajadustele projekti erinevates etappides. PLANEERIMINE PROJEKTIJUHTIMINE JA MONITOORING

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.