ENERGIAÜHISTU TÜH

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 261 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

ENERGIAÜHISTU TÜH hetkeolukord

Juba 261 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

TÜ Energiaühistu loodi 10.02.2021 36 asutajaliikme poolt ning 31.12.2023 seisuga on ühistul 94 liiget.

Energiaühistu eesmärgiks on viia ellu taastuvenergiaprojekte ning muuta kogukonnad energiatootjateks. Kogukonnaenergeetika võimaldab taastuvenergiatootmiseks kasutusele võtta selleks kõige sobilikumad asukohad ning loob võimaluse osaleda kõigil kogukonnaliikmetel.

Kolmandal tegevusaastal jätkasime Energiaühistu ja laiemalt kogukonnaenergeetika tutvustamist.

Seminaride ja töötubade läbiviimisel tegime koostööd Kliimaministeeriumiga, Põhja-Harju

Koostöökoguga, MTÜ’ga ESAKODA, SA Järvamaa Arenduskeskuse, Eesti Rohelise Liikumise,

MTÜ’ga Eesti Linnade ja Valdade Liit ja Tartu Regiooni Energiaagentuuriga (TREA). Aasta jooksul viisime läbi 25 esitlust erinevates Eesti paikades. Lisaks tegime ettekande Citizen Energy Forumil

Dublinis, Iirimaal, kus tekkis võimalus häid kontakte ja head nõud saada. Saime positiivset tagasisidet Energiaühistu esimese kogukonna projekti suunal ning viiteid regulatsiooni ja teadlikkuse tõstmise vallas, et kiirendada kogukonnaenergeetika arengut Eestis kui ka organisatsiooni siseselt.

Koostöös Tartu Regiooni Energiaagentuuriga initsieeritud kogukonnaenergeetika ümarlaud täidab oma eesmärki ja sellest on saanud määrav jõud Eesti kogukonnaenergeetika levikul. Muuhulgas koostasime koostöös Kliimaministeeriumiga ENMAK 2035 ettepanekuid, mille esitamise tärmin on 2024 kevadel. Ümarlaua koosolekud toimuvad korra 2-3 kuu jooksul ning liikmete arv on kasvanud üle 70. Aktiivseid liikmeid on ligi 30 ning tuumikrühm, kuhu kuulub ka Energiaühistu, koosneb ca 10 liikmest. Ümarlauad jätkuvad 2024 aastasse.

Oleme tihedas koostöös 2 Euroopa Komisjoni algatatud projektiga (Life-Comet ja EC4RURAL), mille eesmärkideks on esimese puhul luua lüli kogukondade ja avaliku võimu vahel ehk panustada hajaenergia projektide kasvupinnase tekitamisse ning teise puhul koostöös 12 kohaliku omavalitsusega eestvedada töötubade koolitusprogrammi loomaks uusi energiakogukondi.

Kevadel toimus meie esimese taastuvenergia projekti HeaEnergiaMaja päikesepaneelide paigaldus Kärdlas. Juuli alguses saadi kätte load ning hakati majaomanikule elektrit müüma.

Seoses juhatuse liikme vahetusega septembris muutis Energiaühistu ka lähenemist kogukonnaenergeetika projektide elluviimisele. Antud valdkonna projektide eesmärk on kaardistada ning suunata fookus kohaliku arengu kitsaskohtade lahendamisse, mille tulemusena on esmalt tarvis tegeleda teadlikkuse tõstmise ja soodustavate punktidega regulatsioonis. Projekti initsiatiivid tekivad koostöövõimaluste kaardistamise tulemusena ja juba teadlikumate kogukonna liikmete initsiatiivist. Potentsiaalsete tulevikuprojektide vaatest on kõnelused käimas Pärnu

Kutsehariduskeskusega, Tallinna Linnavalitsusega, TalTech’iga ja mõne aktiivsema kogukonnaga.

Majandusaasta tulud koosnesid Energiaühistu liitumis- ja liikmetasudest ja kogukondadele tehtud koolituste esinemistasudest. Peamised kulud olid töötasud juhatusele, juhatuse liikme vahetamisega seotud kulud ja turunduskulud. Tegevusaasta kahjumi katame 2024.a liikmetasudest.

2024.a. jätkame Energiaühistu eesmärkide saavutamiseks vajalike tegevustega sh.

potentsiaalsete kogukonnapargi projektide kaardistamisega, kogukonnaenergeetika regulatsiooni panustamisega ja laiemalt kodanike ning organisatsioonide teavitamisega kogukonnaenergeetika teemadel.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.