CADEX-SOFT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 269 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteerit

CADEX-SOFT OÜ hetkeolukord

Juba 269 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

CADEX-SOFT OÜ kuulub kontserni, mis tegeleb rahvusvahelise tarkvaraarenduse valdkonnas, mis on keskendunud 3D-andmete koostalitlusvõime (teisendamine, visualiseerimine, analüüs) nišiturule laiemas CAD-i (arvutipõhise disaini) ja PLM-i (toote elutsükli haldamise) valdkonnas.

Ettevõtte põhitegevuseks on tarkvara litsentside müük. Kliendid asuvad üle maailma, kuid peamised turud on Ameerika Ühendriikides ja

Euroopa Liidus. Majandusaasta müügitulu oli 1,696 miljonit eurot.

Müügitulu märkimisväärne kasv võrreldes eelmise aastaga on tingitud meie toodete ja teenuste turuteadlikkuse kasvust, aga ka sellest, et

Cadex-Soft OÜ realisatsiooni alla on aruandeaastal koondunud varasemalt teiste kontserni ettevõtete poolt saadud müügitulu.

Cadex-Soft OÜ tegutseb peamiselt litsentsiandjana, müües grupi teistele üksustele kuuluvaid IP-sid ja kandes seega litsentsitasud (miinus omaosalus) IP omanikule. Nimetatud müüdud kaupade soetusmaksumus on kajastatud summas 0,36 miljonit eurot. Järgmiseks aastaks ootame madalamat brutokasumi suhtarvu.

Ettevõte ei teinud aruandeaastal finantsinvesteeringuid, kuid kasutas ära pangakontosid haldava fintech-teenuse Wise rahajäägilt kogutud intressid. Järgmiseks aastaks kaalume inflatsioonisurve maandamiseks aktiivsemat investeerimistegevust, sh väärtpaberite ja põhivarade (nt kinnisvara, väärismetallid jne) valdkonnas.

Ettevõte tegevuskulud (kokku 32.8 tuhat eurot) olid kontrolli all, kuid nende kasv võrreldes eelmise aastaga oli oluline eelkõige suuremate turunduskulude tõttu. Eeldame, et järgmisel aastal jätkame turunduskulude suurendamist.

Peamised finantssuhtarvud on järgmised:

Finantsnäitaja Valem 2023 2022

Lühiajaliste kohustuste käibevarad / lühiajalised kohustused 9.75 1111.57 kattekordaja

Maksevõime kordaja (käibevarad - ladu) / lühiajalised kohustused 9.75 1111.57

Kohustuste määr kohustused / varad 0.10 0.001

Omakapitali tootlus puhaskasum / omakapital 70.58% 100%

Tulenevalt ettevõtte avatusest maailmaturule eeldame, et tulevaste perioodide majandustulemusi määravad suuresti globaalne majanduslik ja geopoliitiline olukord ning konkurentsitegevus. Kuigi meie tarkvaratooted on jätkuvalt kõrge väärtusega ja klientide jaoks huvipakkuvad, tunneme konkurentsisurvet teistelt osalejatelt ning ebakindlust, mis tuleneb globaalsest intressimäärade kasvust ja inflatsioonisurvest. Valuuta volatiilsus (sh EUR/USD) on veel üks riskiallikas, kuid me püüame seda maandada, hoides saldot ja kogudes tulu mõlemas valuutas.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.