SMOBYA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 55 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,3 punktiga aga kommenteeritu

SMOBYA OÜ hetkeolukord

Juba 55 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Firma ülevaade

Smobya on tööstuslik biotehnoloogia idufirma, mis asutati 2022. aastal. Ajendatuna veendumusest, et mikroorganismid on meie ajastu kõige pakilisemate keskkonnaprobleemide lahendamise võti, tegeleb Smobya täiustatud süsteemide ehitamisega, et toota kõrgekvaliteedilisi bakteritselluloosil põhinevaid biomaterjale moe- ja polsterdamiseks. Ettevõtte eesmärk on kõrvaldada plastikreostus ja kangete kemikaalide kasutamine tekstiili- ja nahatööstuses. Smobya töötab välja lahendusi mitme miljardi dollari suurusele turule, mis on läbimas suurimat muutust pärast PVC ja PU kasutuselevõttu. Nende materjalide kasutamine koos karmide kemikaalidega põhjustab katastroofilisi keskkonnakulusid ja tõstatab nii reguleerivate asutuste kui ka klientide keskkonnaprobleeme. Järelikult on tööstus nüüd sunnitud heitkoguseid ja saastet vähendama.

Aruandeperioodi põhitegevuseks oli raha kogumine ning teadus- ja arendustegevus. See protsess hõlmas meie fermentatsiooniprotsessi prototüüpimist, optimeerimist ja iteratiivset arendamist.

Teadus- ja arendustegevused

Smobya on tegelenud mitme võimaliku viisi prototüüpimisega tugeva ja vastupidava bakteriaalse tselluloosi laiaulatuslikuks tootmiseks. Meie tulemuste ja ekstrapoleeritud süsteemide tehnilis-majandusliku analüüsi põhjal on testitud ja hinnatud erinevaid lähenemisviise. Selgitati välja parim protsess, mis kulmineerus teadus- ja arendustegevuse järgmise etapiga: meie protsessi ümber prototüübisüsteemi ehitamine, mis hõlbustab tõhusat ja usaldusväärset nanotselluloosmaterjalide tootmist. Aruandeperioodi lõpuks oli prototüübisüsteem peaaegu täielikult välja töötatud.

Lisaks on täiustatud ka meie bioprotsesse, mis peaaegu kahekordistavad tselluloosi toodangut g/l/päevas ning tselluloosi homogeensust on oluliselt paranenud.

Rahastamise ülevaatus

Tänu 2022. aastal antud teadus- ja arendustoetusele tagas ettevõte teadus- ja arendustegevuse rahastuse kuni 140 000 euro ulatuses.

Täiendades seda summat eduka 100 000-eurose inglivooruga, mille lõpetas 2023. aasta aprillis Erno Duda, kes on Solvo Biotechnology asutaja ja tegevjuht ning Ungari Biotehnoloogia Assotsiatsiooni president. aruandlusperiood: Prototüüpsüsteemi demonstreeritud vastavas keskkonnas.

Oleme tänu oma lahjale kultuurile ja andekale meeskonnale suutnud vähendada teadus- ja arenduskulusid võrreldes eeldatavate kuludega ligikaudu 40%

Juhtimine ja inimressursid

Juhatuse liikmete arv (4) jäi samaks. Tööle on võetud kaks täiskohaga töötajat, mis on oluliselt suurendanud uurimis- ja arendusmeeskonna probleemide lahendamise võimet ja tõhusust.

Tuleviku väljavaade

Turg

Ootame, et nõudlus vähese CO2-heitega ja plastivabade biomaterjalide järele kasvab igal aastal, kui läheneme 2030. aastale, mis on esimene verstapost meie ühiskondade süsinikdioksiidiheite vähendamisel ja saaste vähendamisel, mis on sätestatud ÜRO avaldatud 2030. aasta säästva arengu eesmärkide tegevuskavas. Paljud moe- ja polstritööstuse suured ettevõtted on oma jätkusuutlikkuse eesmärgid selle ajakavaga vastavusse viinud.

Piloodirajatis 2024. aastal osaleb Smobya järjekordses rahakogumisvoorus, et kavandada ja ehitada esimene piloottehas, mis kasutab nende

NanoTwineTM-tehnoloogiat. See on oluline ka kapslite kogumise ja partnerettevõtetega avaliku koostöö saavutamisel.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.