FAVORTE REIF USALDUSFOND UÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 48 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad sa

FAVORTE REIF USALDUSFOND UÜ hetkeolukord

Juba 48 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Favorte REIF usaldusfond asutati 27.09.2022. aastal. Fondi näol on tegemist mitteavaliku kinnise usaldusfondiga, mille eesmärk on pakkuda fondi investoritele võimalust saada osa rahavoogu tootvast ärikinnisvarast. Fondi investeerimisportfell keskendub peamiselt kaasaegsete keskkonnasäästlike stock-office hoonete omandamisele, olles seega esimene sellelaadne kinnisvarafond Baltimaades. Stock-office kontseptsioon ühendab endas lao-, tootmis-, kontori- ja esindusruumid. Selline „mitu ühes” lahendus võimaldab nii keskmise suurusega kui ka kiiresti kasvavatel ettevõtetel oma meeskonda koos hoida, suurendades seeläbi äriprotsesside efektiivsust ja paindlikkust. Kiiresti muutuvas ärikeskkonnas loob agiilse meeskonna koondamine ühe katuse alla sünergia, mis annab märkimisväärse eelise killustunud protsesside ning logistika ees.

Fond alustas tegevust jaanuaris 2023. a, mil viidi lõpule esimene sulgemisvoor. Fondi pikaajaline siht on jätkata investeerimist stock-office tüüpi rahavoogu tootvasse ärikinnisvarasse ning kasvatada Fondi varade mahtu 100 mln euroni. Fondi algusaastail on investeeringud suunatud peamiselt Eesti kinnisvaraturule, kuid võimalus on ka laiendada tegevust Läti ja Leedu turule. Igaaastased tegelikud mahud aga sõltuvad laiemalt nii globaalsetest arengutest kui kitsamalt Balti riikide, eelkõige Eesti ärikinnisvaraturu olukorrast.

Fondi kõik investeeringud ja varad seisuga 31.12.2023 asusid Eestis.

Nii Eesti kui ka teiste Balti riikide kinnisvaraturgu mõjutab majanduse olukord. Positiivse arenguna saab välja tuua energiahindade ning inflatsiooni stabiliseerumise, kuid mullu suvel alanud intressimäärade tõstmise tsükkel on kujunenud kõige kiiremaks euroala ajaloos. Vähem kui aastaga on intressimäärasid tõstetud 4 protsendipunkti võrra, mistõttu on laenukasutuse kulud ettevõtjatele oluliselt suurenenud ning piirab nende laienemis- ja arendusplaane. Seetõttu on ärikinnisvara turul tehinguaktiivsus Baltikumis pigem madal. Praegu valitseva ebakindluse taandudes võib oodata investeeringute taastumist, kuid kõrgemate intressimäärade tõttu saab see aga olema vaoshoitum.

Fondi valitseb Finantsinspektsiooni registreeringuga Fondi täisosanik Favorte Fondijuhtimise OÜ, mille juhatus on kaheliikmeline. Juhatuse liikmed on Hendri Andreas Hinno ja Rainer Hinno. Juhatuse liikmed osalevad Fondi tütarettevõtete juhtorganite töös.

Fond teostab oma kinnisvarainvesteeringuid ja arendustegevust läbi tütarettevõtete. Seisuga 31.12.2023 oli Fondil kolm 100%-lise osalusega tütarettevõtet, mis omavad kokku 22 300 m2 äripindu. Fondi tütarettevõtted on OÜ Härgmäe Laod, OÜ Favorte Laki ja Favorte Rae OÜ.

Fond lõpetas 2023.a majandusaasta teenides 128 tuhat eurot puhaskasumit. Puhaskasumit mõjutas märkimisväärselt tütarettevõtete kinnisvarainvesteeringute õiglase väärtuse ümberhindamine, mille tulemusena vähenes puhaskasum 688 tuhande euro võrra. Investoritele maksti jooksvast tulust välja 458 tuhat eurot ning investorite investeeringu tootlus (IRR) oli 7,8%. Fond ega Fondi tütarettevõtted ei ole dividende maksnud ning dividendide maksmist ei planeerita ka lähitulevikus.

Aruandeperioodil ei toimunud ning Fond ei kavanda lähitulevikus ühinemisi, jagunemisi, ümberkujundamisi või muul moel muudatusi konsolideerimisgrupi koosseisus.

Peamised finantssuhtarvud 2023 2022

Müügitulu (eurodes) 2 412 906 0

Käibe kasv % 100% 0%

Ärikasum 940 604 0

Ärikasumi määr % 39,0%

Puhaskasum (eurodes) 128 323 0

Kasumi kasv (%) 100%

Puhasrentaablus (%) 5,3% 0%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 0,217 0

Omakapital 11 843 270 0

ROE (%) 1,1% 0%

Varad kokku 25 794 897 0

ROA (%) 0,5% 0%

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.