WISO ENGINEERING OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 962 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

WISO ENGINEERING OÜ hetkeolukord

Juba 962 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Eesti kliima- ja energiapoliitika on suunatud taastuvenergia tootmise mahu olulisele suurendamisele. Eesti eesmärgiks on, et 2030. aastal toodetakse kogu Eestis tarbitav elekter taastuvatest energiaallikatest. Ukrainas lahvatanud sõjategevus on maailmas väljatoonud ka olulise energiavarustuskindluse ning energiasõltumatuse vajaduse, see on ettevõtte äritegevusele mõjunud positiivselt, suurenenud on nõudlus energiakandjate järele.

Wiso Engineering OÜ on Evecon OÜ-st välja kasvanud taastuvenergia ehitusettevõte, mis asutati 2022. aastal. Klientidele pakutakse võtmed-kätte lahendust. Arendusprojektidele luuakse täpsed tehnilised lahendused, nõustamine ja põhimaterjalide hankimine ning tootmisüksuse ehitamine nõuetele vastavalt. Ehitustegevus toimub ettevõttes aastaringselt, parke antakse üle päikeselisel aastaajal. Olenevalt ehituspiirkonnast, talvisel ajal ei pruugi see võimalik olla. Aruandeaasta jooksul laiendati ehitus- ja äritegevust Lätis.

2023. aastal ehitati valmis 25MW ulatuses päikeseelektrijaamu, millest 8,7MW oli suurim tracker-lahendusega päikeseelektrijaam Eestis.

2023. aastal alustatud ja 2024. aastal kavandatud valmimistähtajaga projektide hulka kuulub 110/20kv alajaama ehitustööd, 110kv õhuliini ehitustööd ning 106MW päikeseelektrijaamade ehitus Eestis ja 56MW päikeseelektrijaamade ehitus Lätis. Eestisse, Lääneranna valda, püstitatakse 77MW päikesepark, mis on oma valmimise hetkel Baltikumi suurim.

Aruandeaastal investeeriti põhivarasse 257 607 eurot. Peamiselt on soetatud masinaid ja seadmeid, mis võimaldavad pakkuda klientidele mitmekülgseid teenuseid ja efektiivistada ehitusteenuse pakkumist. 2023. aaastal moodustas ettevõtte müügitulu 38 817 573 eurot.

Aruandeaasta kasumiks kujunes 1 726 133 eurot. Ettevõttel ei ole kavas tuleval aastal jaotada kasumit dividendideks, kasum on kavas ettevõtte kasvu investeerida. Ettevõtte tööjõukulu aruandeaastal oli 494 295 eurot. 2023. aasta lõpuks oli ettevõttes 11 töötajat. Ettevõtte juhatuses on kaks juhatuse liiget, kellele arvestatud tasud 2023. aastal olid summas 96 918 eurot.

31.12.2023

Omakapitali tootlikus (ROE) – puhaskasum / omakapital (%) 99,86%

Puhasrentaablus – kasum / müügitulud (%) 4,45%

Varade tootlikkus (ROA) – kasum / varad (%) 18,63%

Omakapitali osakaal – omakapital / bilansimaht (%) 18,66%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja – käibevara / lühiajalised kohustused 1,20

Väljamakstavate dividendide ettepaneku tegemisel arvestab juhatus eelkõige: (cid:127) kontserni aruandeaasta majandustegevuse tulemuse ning ettevõtte toimimiseks vajaliku rahavooga; (cid:127) kontserni kasumliku kasvu- ja jätkusuutlikkuse tagamiseks vajaliku optimaalse omakapitali ja võõrkapitali suhtega; (cid:127) osanike dividendiootusega.

2024. aastal on ettevõte jätkuvalt tegutsev. Ettevõtte juhtkond näeb valdkonnal kasvupotentsiaali ja plaanib tegevust jätkata, seda kasvatada ning laienedada. Peamiseks lainemissuunaks on energiasalvestusprojektide ehitus.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.