EESTI HOTELLIDE JA RESTORANIDE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 6558 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 116 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid pu

EESTI HOTELLIDE JA RESTORANIDE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 6558 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 116 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (edaspidi EHRL) on hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute ühiskondlik, vabatahtlik ja demokraatlikel põhimõtetel tegutsev tööandjate esindusorganisatsioon.

EHRL loodi 12.veebruaril 1992.a., asutajateks 16 hotelli ja restorani. Majandusaasta algab 01. jaanuar ja lõpeb 31. detsember.

2023 aasta lõpu seisuga kuulub liitu 206 ettevõtet sh 90 hotelli ja 67 restorani.

EHRL on Euroopa Hotellide, Restoranide ja Kohvikute Assotsiatsiooni HORTEC täieõiguslik liige. EHRL on Eestis ametlik tärnikvalifikatsiooni andja rakendades üle-euroopalist Hotelstars Union hotellide klassifikaatorit. EHRL on Tööandjate Keskliidu ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja liige.

Liidu eesmärgiks on valdkonna ettevõtete liitmine, koordineerimaks infot riigi ja ettevõtete vahel, samuti valdkonna arendamine edendades ettevõtluskeskkonda, haridust ja koostööd. Oluline on valdkonna ettevõtete huvide eest seismine riigis: seadusemuudatuste ja erinevate regulatsioonide juures valdkonna ettevõtete esindamine.

2023 aasta olulisemad tegevused: (cid:127) Liidu liikmeskond on jätkuvalt kasvanud – aastaga on liikmeskond suurenenud 13 ettevõtte e 7% võrra (cid:127) Liidu juhatusest astus 2022 aasta lõpus tagasi Sari Sopanen (töökoha vahetus), kes valiti tagasi üldkoosolekul, mis toimus 23.03.23

Laulasmaal, Laspa hotellis (cid:127) Liidu tegevjuhina jätkab Killu Maidla, kes alustas liidus tööd 2021 märtsis. Lisaks tegevjuhile töötab liidus ka osalise koormusega assistent.

(cid:127) Üldkoosolekul kinnitati liidu 2023 aasta põhilisteks tegevussuundadeks ettevõtluskeskkonna arendamine (sh paindlikud töösuhted), tööjõu teemad (sh haridus ja täienduskoolitused) ja valdkonna maine kujundus.

(cid:127) 2023 aastal pandi alus uuele traditsioonile, mille eesmärk on tunnustada säravaid tegijaid valdkonnas. Liikmete esitatud kandidaatide seast valis hindamiskomisjon välja võitjad kolmes kategoorias – aasta noor professionaal, aasta noor juht ja aasta külalislahkuse edendaja. Võitjaid autasustati üldkoosolekule järgnenud õhtusöögil.

(cid:127) Aasta alguses oli liidu fookus eelseisvatel parlamendivalimistel (05.03.23), toimusid kohtumised erakondadega, et selgitada sektori nägemust majanduskeskkonna parendamisel, mh korraldati ka parlamenti kandideerivate erakondade vaheline turismiteemaline valimisdebatt Go Hotel

Shnellis, Toompea jalamil. Kõikidel valimiseelsetel kohtumistel kinnitasid poliitikud, et majutuse käibemaksu tõusu ei ole plaanis ja enamus erakondi olid valmis diskuteerima toitlustuse käibemaksu langetamise teemal, kuna see on muu Euroopaga võrreldes Eestis ebaproportsionaalselt kõrge.

(cid:127) Koalitsioonileping, mis avaldati märtsi lõpus, sisaldas majutuse käibemaksu erisuse kaotamise plaani alates 1.jaanuarist, 2025. Alates sellest hetkest keskendus liit võitlusele käibemaksu tõusu vastu kaasates koostööpartnerina valitsussuhete agentuuri Miltton. Lugematud kohtumised poliitikutega, analüüsid (mh telliti koostöös Eesti Spaaliidu, Eesti Konverentsibüroo, MTÜ Maaturismiühingu ja Eesti Reisi- ja

Turismifirmade Liiduga maksutõusu mõjuanalüüs Eesti Rakendusuuringute Keskus Centarilt) ja avalik poolehoid sektori vastu päädisid valitsusepoolse kompromisslahendusega: majutuse käibemaks tõuseb 13% peale alates 1. jaanuarist, 2025. See kompromiss ei vasta paraku sektori ootustele, kuna naaberriikides on maksumäärad madalamad ja kõrgem maksukoormus pärsib Eesti ettevõtete konkurentsivõimet.

(cid:127) Aasta teises pooles on liit jätkanud kohtumisi poliitikutega ja ministeeriumitega, olulisemateks teemadeks käibemaks (sh toitlustuse käibemaks), keeleseadus, lühiajaliste üüripindade regulatsioonid, iganädalase puhkeaja regulatsiooni uus tõlgendus ja muud küsimused.

Turism taastub prognoositust aeglasemalt ja ettevõtete konkurentsivõime on majanduse üldise languse taustal kriitiline.

(cid:127) Liit jätkab aktiivset panustamist valdkonna haridusse. Veebruaris, 2023 alustas ERASMUS+ programmi toetusel hotellide majapidamisjuhtide mahukas arenguprogramm koostöös Puhastusekperdiga. Koolitusele registreeris 22 osalejat, kellest 20 olid hotellidest ja 2 kutseõppeasutuste õpetajad. Kursus lõpetas novembris, 2023. Sügisel, 2023 alustas EEK Mainoris esimene hotelli- ja restoraniettevõtluse kursus, mille õppekava sai koostatud EHRL’i ja liidu liikmete aktiivses koostöös. Koostöös Tartu Rakendusliku Kolledži VOCO-ga arendati välja töökohapõhine õppekava hotelliteenindaja (majutusettevõtte teenindaja) erialale, mille esimene kursus plaaniti avada veebruaris, 2024 (aruande kirjutamise ajaks on selgunud, et sisseastumisavaldusi oli vähem, kui grupi avamiseks vajalik – seega on plaan uuesti kursus avada sügisel, 2024).

(cid:127) Koostöös MAD Academy ja Tallinna linnaga korraldas EHRL kaks jätkusuutliku külalislahkuse majanduse seminari – veebruaris ja novembris. Seminaride eesmärk on innustada ettevõtjaid rakendama erinevaid praktikaid, et tegevus muutuks säästvamaks ja jätkusuutlikumaks. Koolitajad on valdkonna spetsialistid Kopenhagenist, esimesel seminaril esines ka zero waste restorani SILO, London peakokk Doug McMaster.

(cid:127) EHRL võttis ametliku seiskoha puurikanade pidamise lõpetamise toetamiseks, peame oluliseks, et ettevõtted jälgiksid ka oma tarneahelaid läbi vastutustundlikkuse prisma. Siinkohal on oluline märkida, et järjest enam hotelle ja restorane selle algatusega liituvad ja puurikanade munadest loobuvad. 2023 aastal suurenes oluliselt ka Green Key märgise saanud hotellide hulk ning esmakordselt väljastati märgiseid ka restoranidele.

(cid:127) EHRL liitus Eesti Vastuvõtujuhtide Assotsatsiooni AICR algatusega Eesti Parima Administraatori võistluse korraldamisel. Võistlus toimus novembris Radisson Collection Hotelis ja võitja (Hotel Lydia administraator) esindab Eestit rahvusvahelistel võistlustel Nizzas 2024 aasta

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

EESTI HOTELLIDE JA RESTORANIDE LIIT MTÜ uueks juhiks sai Peter Roose

Peter Andres Roose  alustas äritegevusega 22 aastat tagasi, olles ise siis 26-aastane. Tema äris alustamine jääb aastasse 1996 ehk nii kaugesse aega, et mõni te
ssb.ee
Peter Andres Roose alustas äritegevusega 22 aastat tagasi, olles ise siis 26-aastane. Tema äris alustamine jääb aastasse 1996 ehk nii kaugesse aega, et mõni tema konkurent sel ajal võibolla "alles kätkis siputas ja musta tegi". Kokku on ta aastate jooksul juhtinud 16 ettevõtet. Täna on ta jätkuvalt 5 ettevõtte juhatuses, millest 4 on aktiivse majandustegevusega, 1 on aga jäetud hääbuma. Tervelt 424 inimest saavad tööd ja leiba ettevõtetes, kus Peter Andres Roose on juhtimas või omanik. Keskmiselt saavad nad palka umbes 1058 eurot nina peale, kui vaatame makstud tööjõumakse. Parimat

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.