EESTI INSENERIDE KUTSELIIT

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 526 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

EESTI INSENERIDE KUTSELIIT hetkeolukord

Juba 526 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

EIK juhatus jätkas Põhjamaade koostöölepingu tegevussuundade elluviimist.

Erilist tähelepanu pöörati jätkuvalt insenerihariduse- ja kutsekvalifikatsioonialaste küsimuste lahendamisele.

Lahenduse otsingule on hakanud kaasa rääkima teadlased ja akadeemiline personal.

Poliitikute seltskond, kelle läbimõtlematute otsuste tõttu Eestis erialane kõrgharidus juba pikka aega puudub, veel vaikivad.Probleem ei puuduta ainult inseneriharidust vaid kutseharidust tervikuna, kutsekoolist doktorini.

EIK koos aktivistidega onaastaid olnud üks väheseid, kes läbi paljude asutuste ja organisatsioonide on teemat suutnud päevakorras hoida.

Üleminekul2+3 (bakalaurus+magister) õppekavadel põhineval koolitusel, mis on oma sisult akadeemiline haridus ja näitab hariduse taset mitte erialast ettevalmistust vastavalt tööturu vajadusele.Selgituseks, magistrikraad on akadeemiline kraad, mis omandadtakse bakalaureusu kraadile järgnevalt ühe kuni kolme aastase õppekava läbimisel.

Magistriõpe ehk magistratuur on akadeemilise õppe teine aste.

Tänase seisuga onjuriidilises mõistes riikliku inseneri kutsekvalifikatsiooni omavad insenerid vaid need, kes said vastava diplomi nn.nõuka ajal ja seda ajal kui tööturul ei piisa oskusi omavaid insenere.

EIK juhatuse liikmete osalemine juhatuse töön on olnud vähe aktiivne, osa juhatuse liikmeid ei võta juhatuse tööstüldse osa.

Majanduslikult on EIK olukord muutunud keeruliseks, liikmemaksusid ei laeku, kui varasematel aastatel saime abi põhjamaadelt, siis seoses majandusliku olukorra halvenemisega on ka nendes riikides abistamisest loobutud.

Loobutud on ka Tallinnas varem korraldatud koolitustest ja seminaridest. Vähenenud on meie informeeritusnendes riikides inseneri valdkonnas toimuva kohta.

EIK-l puudub palgaline töötaja, kogu tegevus toimub ühiskondlikus korras.

EIK juhatus

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.