VAT TEATER MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 898 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja komment

VAT TEATER MTÜ hetkeolukord

Juba 898 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 12 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 113 korda.

Tegevusaruanne 2023

VAT TEATRI KULTUURITEGEVUS AVALIKES HUVIDES

VAT Teater on esimene taasiseseisvumisejärgne erateater Eestis, uuendusmeelne, kindlatel väärtustel püsiv ainulaadne teater, kelle missioon eesti teatrimaastikul on kõrgetasemelise, elujõulise ja arenguvõimelise etendustegevuse kompleksne ja süsteemne läbipõimitus haridustegevustega, mis aitavad väärtustada ja arendada publikut, kõnetada ühiskonda ja väärtustada professionaalset ning pühendunud teatritegu. Teater tegutseb järjepidevalt ja järjekindlalt euroopa teatriskeenel, levitamaks oma agendat noore vaataja teatri tähtsusest.

Teater on viinud teatrikunsti noorele vaatajale kõrgtasemele, käsitledes professionaalset teatrikunsti noorele vaatajale kui inimeseõpetuse olulist osa. VAT on eesti teater, mis ca poole oma repertuaari mahust pühendab noortele vaatajatele (alates 10. eluaastast).

VAT Teatri noorsoolavastustega kaasnevad kohtumised, haridustöötoad ja õpikojad, infovahetus, vahel ka paralleelsed amatöörlavastused noortegruppidega samal teemal. VAT Teater on haridustegevustega teerajaja eesti teatris. Teatri lavastused on järjepidevalt pälvinud nii publiku poolehoiu kui asjatundjate tunnustuse. Teater on osalenud ja osaleb tulevikuski mitmeaastastes Euroopa Komisjoni poolt rahastatavates teatriprojektides (Magic Net, Platform 11, Platform Shift+, PlayOn) mis on keskendunud teatri ja uue tehnoloogia võimaluste ühendamisele teatris noorele vaatajale. Teater osaleb EETEAL-i ja Eesti Teatriliidu töös, ASSITEJ Eesti Keskuse töös, heategevusfondi Aitan Lapsi töös, korraldab seminare ja töötubasid, panustab pidevalt vabatahtlikku ressurssi avalikes huvides.

TÄHTSAMAD SÜNDMUSED 2023

Üldiselt: (cid:127) See on aasta, mil võib COVID pandeemia lõppenuks pidada, kuid kriisid jätkuvad ja Venemaa algatatud sõda Ukrainas kestab.

(cid:127) Teatrit ähvardas eelarvekärbe seoses anomaaliatega üleminekul uuele rahastamismudelile, ajutiselt olukord lahenes, kuid tulevik on muret valmistav, sest muudetud erateatrite rahastamismudelis ei ole arvestatud maja ja trupiga väljakujunenud kunstikeelega teatrite vajadustega.

(cid:127) VAT Teatri esimene edukas hooaeg Sakala 3 Teatrimajas sai teoks.

(cid:127) Kultuuriministeeriumi programmi Teater maale raames toimusid VAT Teatri külalisetendused Eesti erinevates maakohtades.

(cid:127) Teater jätkas osalemist teatrite heategevuslikus kampaanias Aitan Lapsi, mille raames saavad VAT Teatri etendustest ja töötubadest tasuta osa võtta lapsed, kes muidu jääksid sellest võimalusest materiaalsetel põhjustel ilma.

(cid:127) Jätkus VAT Teatri haridustegevuste programm, mis mõeldud teatri ja kooli sidemete tugevdamiseks, teatri võimaluste kasutamiseks haridustegevuses.

(cid:127) Jätkus teatri edukas tegevus 4-aastases Euroopa Komisjoni poolt rahastatavas üleeuroopalises teatriprojektis „Playon“, mida esimese eesti teatrina juhib VAT Teater. Projekti pikendamise taotlus aksepteeriti Euroopa Komisjoni poolt, projekt kestab kuni oktoober 2024.

(cid:127) Jätkus uute koostööprojektide väljaarendamine koos Goethe Instituudiga.

(cid:127) Osaleme jätkuvalt Rahvusraamatukogu renoveerimisega seoses toimuvates tegevustes ja hoiame silma peal Teatrisaali ja Tornisaali ehitusprojektidel

Valik sündmusi: 18.01 – Rahvusvahelise tehnoloogiat ja teatrit ühendava koostöölavastuse „Vivaarium“ (lavastaja Helen Rekkor) esietendus (rahvusvahelise projekti Playon raames) 15.02 – VAT Teatri ja EMTA Lavakooli koostöölavastuse „Agnes, kroonikud ja psühhokroonikud“ (lavastaja Merle Karusoo) esietendus 17.05 – foorumlavastuse „Vaheaasta“ (autor Jürgen Rooste) esietendus 01.09 – veebis avanes „Tasku-Vivaarium“ (loojad Mihkel Seeder, Sander Põldsaar ja Helena Väinmaa) teatrilavastusest väljakasvanud mänguline rakendus, mida saab kasutada ühiskonnaõpetuses või ka lihtsalt mänguna

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.