VILJANDIMAA JAHIMEESTE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 796 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommente

VILJANDIMAA JAHIMEESTE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 796 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2023

Viljandimaa Jahimeeste Liit MTÜ on vabatahtlikkuse alusel 11 jahindusega tegeleva MTÜ liikmeid ühendav mittetulundusühing, mille põhikiri on kinnitatud üldkoosoleku poolt 03.

juuni2022. aastal. Liidu eesmärk on liikmete ühistegevuse arendamine, nende huvide ja õigusteesindamine teistes organisatsioonides, ühendustes ja asutustes. Liidul oli 2023.

aasta algul veel 13.juriidilisest isikust liiget. Aasta lõpuks jäi liikmete arvuks 11 MTÜ-d.

29.06.2023 üldkoosoleku otsusega arvati välja MTÜ Karksi Jahiselts ja MTÜ Polli jahiselts, kuna viimane ei vastanud enam põhikirja punkti 3.1 nõuetele, mille põhjuseks oli jahipiirkonna kasutusõigusese loast ilmajäämine.

Põhikirjaliste eesmärkide saavutamiseks on sõlmitud halduslepingEesti Jahimeeste seltsiga, mis seab VJL-le ülesandeid, mis on vajalikud Viljandimaajahimeestele teenuste osutamiseks. Organisatsiooni siseselt on ülesanneteks veel jahindusalasetöö ja ürituste korraldamine, sportliku jahilaskmise arendamine ning noorjahimeeste koolitamine.

2023. aastal koolitati 7 esmase jahitunnistuse taotlejat, mis jäi tavapärasest arvust mitmekordselt alla.(2022-25 noort)

Edukalt jätkati Veterinaarameti ja VJL vahel sõlmitud lepingu täitmist rebase ja kährikute peadening vereproovide kogumisel. Leping täideti 100 %-liselt.

Jätkati SAK lepingu põhjal kütitud emiste ja kõrvaldatud metssigade kompensatsiooni ja vereproovide väljamaksmist jahipiirkondadele ja jahimeestele.

Volikogu tuli kokku 2023. aastal 4 korda.

Kuigi VJL juhatuse volitused vastavalt põhikirjale pidid lõppema 2023 aasta sügisel, MTÜ põhikirja punkti 4.13 alusel, esitasid valitud juhatus täies kooseisus omal soovil tagasi astuda 2023 aasta kevadel. Juhatuse 4 liikme tagasiastumise soov rahuldati 19.05.2023 ja viimasse juhatuse liikme tagasiastumise palve rahuldati 29.06.2023.

Seoses sellega tuli MTÜ-le valida uus juhatus. 29.05.2023 toimunud üldkoosolekul oli juhatuse valimine päevakorra punktis nr.7 kirjas, kuid kanditaate ei olnud. Üldkoosolek kinnitas uue juhatuse liikmete arvuks 5 liiget 29.06.2023 ja valis ka uue juhatuse, esialgu 4 liikmelise kuna 5 kanditaati ei olnud. Selle valimine aga peaks toimuma hilisematel koosolekutel. Juhatusse kuuluvad 4 jahipiirkonna esindajad, kelle jahipiirkond jäi VJL nimele.

Kokku jäi peale pikendamist VJL nimele 5 jahipiirkonda ja VJL andis need MTÜ-dele kasutamiseks lepingute alusel.

Juhatuse koosolekuid oli 2023 aastal 5.

Eelmise juhatuse poolt esitatud eelarve 2023 aastaks ja tegevusaruanne jäi üldkoosoleku poolt 19.05.2023 kinnitamata, kuna see ei olnud tasakaalus eelarve ja suure miinusega, millele katet polnud.

Kuna eelarvet ei kinnitatud siis ei olnud ka võimalus organiseerida üritusi ja teha kulutusi 2023 aastal, välja arvatud kaks, milleks oli traditsiooniline Viljandimaa jahimeeste laskepäev Kuritse lasketiirus ja ühisjaht põdrale Päri -Metsküla jahimaadel, mis õnnestus.

Uus juhatus esitas VJL tegevuskava ja tulevikuvisiooni üldkoosolekule kinnitamiseks 14.09.2023. Tegevuskava kinnitati ja tulevikuvisioon võeti teadmiseks. Eelarvet 2023 aga uus juhatus ei esitanud, kuna enamus aastast oli möödas ja uus juhatus keskendub pigem eelarvele 2024.a.

Nii 2022, kui 2023 tegevusaastad olid kokkuvõttes suures miinuses, siis uus juhatus tegi ettepaneku kulude kokkuhoidmise ja eelarve tasakaalu saavutamiseks uuel aastal üldkoosolekule ettepaneku koondada tegevjuht ja kui tegevjuht koondatakse siis ka lõpetada rendileping ruumide rentimiseks. Ettepanek oli koondada jahindusnõuniku töökoht 31.03.2024 ja sama kuupäevaga ka lõpetada ruumide rendileping. Üldkoosolek võttis selle teadmiseks ja ülesanne jäi juhatusele.

Juriidilise liikme liikmemaks oli 300.-EUR

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.