TARTU MEMENTO MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 433 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

TARTU MEMENTO MTÜ hetkeolukord

Juba 433 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Toimusid kõik 2022 aastaks plaanitud tegevused. Olulisemad neist, kus tähistasime meie kodulinna ja riigi olulisi tähtpäevi või mälestasime riiklikel leinapäevadel inimesi, toimusid koostöös Tartu linnaga.

14. jaanuaril osalesime Tartu vabastamise mälestusüritusel Tähtvere pargis. Panime ausambale pärja ja küünlad.

2. veebruaril toimusid Tartu rahu sõlmimise aastapäeva üritused.

24. veebruaril osalesime EV aastapäeva üritustel Tartu linnas.

25. märtsil olid märtsiküüditamise leina- ja mälestusaastapäeva üritused. Toimus jumalateenistusEELK Tartu Pauluse kirikus, kõnekoosolek ja pärgade asetamine Pepleri tänaval mälestusmärk “Rukkilille” juures. Liikmetele toimus mälestus-vestlusring. Samal üritusel tähistasime ka märtsipommitamise ohvreid.

23. aprillil toimus ühingu arauandevalmiskoosoelk TÜ Raamatukogu saalis. Tartu Mementole valiti uus juhatus. Senise 7 liikmelise juhatuse asemel alustas tööd 5 liikmeline juhatus, kuhu kuuluvad Eha Kajuvee, Maret Väljak, Jaan Haring, Lanna Vassila ja Virve Tuubel. Juhatus esimeheks valiti Virve Tuubel.

14. juunil, riiklikul leinapäeval, toimusid juuniküüditamise mälestusüritused. Toimus jumalateenistusEELK Tartu Pauluse kirikus, kõnekoosolek ja pärgade asetamine Pepleri tänaval mälestusmärk “Rukkilille” juures. Koos Memento Liidu ja Tartu linnaga avasime sel päeval samas paigas mälestuspingi Enn Tartole. Memento Liidu poolt saatis kõne Arnold Aljaste, mis pingi avamisel ka ette loeti. Enn Tartot meenutas pere poolt abikaasa Piret. Pingi õnnistas Pauluse koguduse õpetaja Joel Luhamets. Lõpetuseks kogunesime meenutuskoosolekule Gaudeamuse kohvikusse.

Järgmine ühine kokkusaamine oli 8. juulil kui mälestasime Tartu vanglas mõrvatuid Pauluse kalmistul mõrvatute mälestusmärgi juures. Tartu linna poolt oli kohal abilinnapea Priit Humal.

Mälestuspalve viis läbi Elva koguduse õpetaja Vallo Ehasalu.

Suvine väljasõit toimus 27. juulil. Külastasime Mulgimaa pealinna, Heimtali Muuseumi ja tekstiilikunstnik Anu Raua Kääriku käsitöötalu. Veel külastasime Kondase Keskust.

Viimane suvine ühine väljasõit oli kommunismi ja natsismiohvrite mälestuspäeval 23. augustil

Pilistverre. Pärast Memento Liidu poolt korraldatud kava külastasime Põltsamaa Muuseumi ja kohtusime käsitöömeistri Kersti Pookiga tema ateljees.

Suvel tunnustati meie ühingu kahte liiget. Memento Liidu teenetemärgi sai Pilistveres 23. augustil ühingu aktiivne liige Tiina Margus. Vabaduse Tammepärja aumärgi sai 31. augustil Tartu

Memento ühingu liige Mart Peik.

1. detsembril toimus jõulukonverents Uhti kõrtsis. Ühtlasi viisime läbi üldkoosoleku.

Üldkoosolekul andsime ülevaate II poolaasta tegemistest, kavandasime 2023 aasta tegevusi ning valisime esindaja Memento Liidu juhatusse.

Seisuga 31.12.2022 oli ühingul 129 liiget.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

75 aastat märtsiküüditamisest

Ootame kõiki liikmeid märtsiküüditamise mälestuspäevale 25.03.2024 Kell 11.00 kogunemine „Rukkilille“ monumendi juurde.Tervitus Tartu linnapea Urmas KlaasMälest
tartumemento.ee

Tartu vabastamise ja Krediidikassa keldris hukatute mälestuspäev

Pühapäeval, 14. jaanuaril kell 10 mälestame Tartu Krediidikassa keldris hukatuid ja Tartu vabastamise 105. aastapäeva. Tähtveres asuva Tartu vabastajate monumen
tartumemento.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.