TALLINN, ROOPA TN 12 // 12A // 12B KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 270 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

TALLINN, ROOPA TN 12 // 12A // 12B KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 270 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Korteriühistu tegevuse eesmärgiks on korteriomandite eseme osaks olevate ehitiste ja maatüki mõtteliste osade majandamine ja Korteriühistu liikmete huvide esindamine.

Korteriühistu tööd korraldas üheliikmeline juhatus.

Alates 11.märtsist 2019 on KÜ haldamiseks sõlmitud haldusleping City Haldus OÜ'ga, kes osutab KÜ'le haldus-, raamatupidamis, hooldus- ja heakorra teenust. Kogu KÜ tegevus on kajastatud kinnisvara haldusteenuses KORTO ning kõigil KÜ liikmetel on selle kaudu võimalus saada ülevaade KÜ tegevusest, k.a. rahalistest vahenditest ning kulude jaotusest.

Lõppenud majandusaastal oli KÜ sõlmitud üks töövõtuleping füüsilise isikuga aia korrastamiseks ning sellelt on makstud kõik riiklikud maksud.

Juhatuse liikmele tema tegevuse eest tasu ei makstud.

2023.a. jätkati 2022.a. alustatud remondi- ja renoveerimistööde teostamisega. Enamus neist toimingutest tuli teha viivitamatult, sest vastasel juhul oleks tekitatud veel suuremat kahju kaasomandite esemetele (korterite sisule).

Suurimaks tööks oli Roopa 12A korter 6 kohal oleva plekk-katuse uuendamine. Esmakordselt toimus läbijooks seal 2022.a. alguses, millest detailselt kirjutasin eelmise aasta aastaaruandes. Kogumaksumuseks koos projekti, ehitusjärelvalve ja Roopa 12A krt 6 kahjude likvideerimisega oli ca 27 000.- ning selleks võeti laenu Swedbank’lt summas 25 000.- (4.aastaks / 6 kuu Euribor + 3,9% marginaal / annuiteetmakse kuni 30.07.2028).

Aasta jooksul teostati ka teisi hooldustöid nagu: 1. Ehitati uus kinnistu põhjakülje aed, mis oli mädanenud ja osaliselt pikali kukkunud – ca 7 800.- 2. Roopa 12 majas paigaldati seal puudu olnud 1 korstnalõõri puhastusavad – 210.- 3. Remonditi sissesõidu väravat – 240.- 4. Tehtud aiatööde eest kokku – ca 1 000.- 5. Digitaliseeriti kõik käsutuses olevad majade ehitusdokumendid – 1 400.-

Lisaks teostati korralisi töid nagu korstnate puhastus, lume ära vedu, muru niitmine ning erinevaid elektritöid (põhiliselt pirnide ja aegreleede vahetus).

Ning 2023.a. juunis toimunud üldkoosolekul võeti vastu uus põhikiri (põhikirja muudatused).

Aasta jooksul on püütud leida majade rekonstrueerimiseks ehitusprojekti tegijat kuid edutult. Tegevustega jätkatakse ning sellest antakse jooksvalt teada.

2024.a. juuni kuuni on teostatud alljärgnevad suuremad tööd: 1. Mitu korda remonditi sissesõidu väravat – 480.- 2. Roopa 12 ja Roopa 12B majades mindi üle korteripõhisele üksikostule – 1 352.- 3. Puhastati kõigi majade korstnad ja vaadati üle korterite küttekolded - 361.- 4. Roopa 12 majas likvideeriti kanalisatsiooni ummistus, millega sai kahjustatud Roopa 12 krt 2 ning kelder – 498.-

Seoses selle ummistusega tuli uuesti teemaks Roopa 12 maja keldri niiskuse probleemi likvideerimine – keldri põhjakülje sein on läbimärg ning krohv maas. Põhjuseks, et vihmavee äravoolu toru on kinni kasvanud ja vajab vahetust. Oodatakse pakkumisi, need saadetakse majaelanike tutvumiseks ning asutakse ehitama.

Samuti avastati 2023/2024 aasta sügis/talvel katuse läbijooks Roopa 12 maja krt 5. Varasematel aastatel tehtud katuse lappimine on aidanud varasemaid läbijookse vähendada, aga mitte kõikjal ning ette tuleb võtta kogu või suure osa katuse uuendamine. Arvestades Roopa 12A majas tehtut (vt eespool), on see summa väga suur ning tuleb kasutada pangalaenu. Või siis on krt elanikud valmis tegema ühekordseid makseid.

Kuna läbijooks kestab, tehakse esialgu hädavajalikke katuse lappimisi summas 450.- Siis tellitakse ekspert, kes hindab katuse seisukorra ning võetakse pakkumised, mis saadetakse majaelanikele kinnitamiseks ning rahastamise seisukoha võtmiseks.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.