EESTI POKSILIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 1170 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 31 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommen

EESTI POKSILIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 1170 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 31 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2023

Lisa 1 Eesti Poksiliidu 2023. majandusaasta aruande juurde

TEGEVUSARUANNE 1. 2023.aastal EPL korraldatud võistlused 1.1. Noorte U19 ja täiskasvanute U40 Eesti Meistrivõistlused

Eesti Meistrivõistlused täiskasvanute U40 (M/N) ja noorte EMV U19 (M/N) vanuseklassides toimusid ajavahemikul 17.02.-19.02.2023 Narva Spordikompleksis. Võistlustel osales rekordiliselt väike poksijate arv – 60 (osalejate arv aasta varem - 72 poksijat, kaks aastat varem - 75) 17 liikmesklubist üle-Eesti, kellest 34 poksijat, sh. 4 naispoksijat (varasemal aastal sama palju võistlejaid noorte klassis, kuid naispoksijaid oli 10) võistles noorte (U19) ja 26 poksijat (eelmisel aastal 38 ja üleeelmisel 41), sh 7 naispoksijat (eelmisel aastal samapalju naispoksijaid) täiskasvanute (U40) vanuseklassis.

Veerandfinaalides võistles 7 paari, poolfinaalides 17 ja finaalides 19 paari. Nukraks tendendiks on U19 ja U40 Eesti MV-te korraldamise juures täheldatud konkurentsi kahanemine. Niisamuti lõppes palju matše ilmse ülekaaluga (punktiarvestusega 5:0) või ringikohtuniku korraldusega matši peatamise tõttu. Siiski sai näha ka mõnda head ja konkurentsilist võitlust.

Kõige rohkem U19 poksijaid registreeris võistlustele poksiklubi Sofron (9in), sportlaste arvukuse poolest teine klubi Narva PSK (5in). Vanuseklassis U40 on kõige rohkem võistelnud

OMK ja poksiklubi Kalev kasvandikke (4in igast klubist).

Tulemuste poolest on resultatiivseimaks klubiks U19 vanuseklassis osutunud Sofron (26p), teiseks- Narva PSK (20p), kolmandaks – Järve Boxing (19p). Vanuseklassis U40 on kõige tulemuslikumaks klubiks osutunud PSK Narva (18p), teiseks – Poksiklubi Kalev (14,5p), kolmandaks -OMK (13,5p.).

Kuues kehakaalus ei olnud vastast (registreeritud üks poksija). Maksimaalne poksijate arv ühes kehakaalus 8in.

Olümpiapoksi kui tulemussporti arendamiseks Eesti Vabariigis ja meie riigi vääriliseks esindamiseks rahvusvahelistel tiitlivõistlustel, peavad kohalikud poksiklubid pakkuma professionaalseid ja korralikke treenimisvõimalusi potentsiaalsete olümpiapoksi tähtede kasvatamiseks. Samuti peavad treenerid olema hoolivamad enda kasvandike suhtes, seades prioriteediks sportlaste tervist, mitte noorsportlaste võistluspunkte ja klubi reitingut.

Poksi propageerimiseks noorte seas ja seda Ida-Virumaa piirkonnas on Eesti Poksiliit alates 2020.aastast oluliselt tõstnud koolinoorte ja juunioride Eesti MV korraldamise taset Narva linnas. Aastal 2023 viidi Narvas läbi täiskasvanute ja noorte Eesti MV.

1.2. Koolinoorte U15 ja juunioride U17 Eesti Meistrivõistlused

Juunioride U17 (M/N) ja koolinoorte U15 (M/N) Eesti Meistrivõistlused toimusid Tallinnas (Lasnamäe Spordikompleksis) 10.03-12.03.2023. Veerandfinaalides võistles 11 paari, poolfinaalides 31 ja finaalides 26 paari. Maksimaalne konkurents ühes kehakaalus moodustas 7 poksijat, 14-s kategoorias konkurentsi ei esinenud (kaalus oli registreeritud 1 poksija).

Kõige rohkem U15 poksijaid registreeris võistlustele poksiklubi Boxing Energia (7in), teine liider sportlaste arvukuse poolest - Sofron (5in). Vanuseklassis U17 on kõige rohkem võistelnud samuti Boxing Energia klubi kasvandikke (9in.), sportlaste arvukuse poolest teine klubi - Kreenholm PSK (8in.).

Tulemuste poolest resultatiivseimaks klubiks U15 vanuseklassis osutunud Sillamäe Kalev (22p), teine - Narva PSK (21p), kolmas – Sofron (19p). Vanuseklassis U17 on kõige tulemuslikumaks klubiks osutunud Kreenholm PSK (27p), teiseks – poksiklubil Kalev (25,5p), kolmandaks – PSK Narva (24p).

Kokku osales võistlustel 96 poksijat (eelmisel aastal 91 poksijat ning üleeelmisel - 70) 15-st alaliidu liikmesklubist, sh 42 poksijat U15 vanuseklassis (sh. 5 naispoksijat) ja 54 poksijat U17 vanuseklassis (sh. 11 naispoksijat).

Täheldatud on positiivne tendents osavõtu arvulise tõusu näol koolinoorte ja juunioride vanuseklassides. On lootust uue olümpiapõlvkonna kasvatamiseks. Siinkohal on oluline, et poksi kui spordiala populariseerimisse ja harrastajate arvu tõstmisesse panustaks mitte ainult alaliit üksikult, vaid kõik liikmesklubid ühiselt. Oluline siinjuures on see, et iga poksiklubi peaks olema aktiivne ja suuteline iseseisevalt suhelda kohalike omavalitsustega, võimalike koostööpartneritega ja sponsoritega, et tõsta oma klubi finantsilisi võimalusi ja piirkondliku tuntust kohalike spordiorganisatsioonide seas. Oluline, et klubi suudaks tutvustada poksi kui spordiala võimalikult paljudele potentsiaalsetele harrastajatele.

Tähtis on samuti järjepidev koostöö noorte-, spordi- ja haridusasutustega, poksi kui spordiala

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Eesti poks on esindatud Pariisi olümpiamängudel

Eesti Poksiliidu kohtunik Jakov Peterson mõistab õigust Pariisi olümpiamängudel. 23. maist kuni 3. juunini toimusid Tais Bangkoki linnas olümpiamängude kvalifik
eestipoksiliit.ee

Üks eluküünal kustunud..

KONSTANTIN PRIMAKOV 27.04.1946 – 07.03.2024 Teatame sügava kurbusega, et meie seast on 7.03 lahkunud mitmekordne Eesti meister, andekas sportlane ja olüpiakandi
eestipoksiliit.ee

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.