TALLINNA KAUBAMAJA AMETIÜHING

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 175 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

TALLINNA KAUBAMAJA AMETIÜHING hetkeolukord

Juba 175 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Tallinna Kaubamaja Ametiühingu juhatuse aruanne 2023 a.

2023 aastat mõjutas eelnevatel aastate järelmõjude tõttu Covid-19 ja lisaks 2022 24 veebruaril alanud sõda Ukrainas ja sellest tulenev majanduslangus.

Eriti kiires tempos tõusnud kaugkütte, elektri ja toidukaupade hinnad panid madalamat töötasu saanud töötajaskonna väga keerulisse olukorda. 2022 aasta kõrge inflatsioon (19,4 %) ja 2023 aastaks prognoositud 9,4 %line inflatsioon mõjutas nii Kaubamaja klientide ostuharjumusi kui ka Kaubamaja töötajate hakkamasaamist. 2023 aastaks prognoosis Rahandusministeerium keskmise palga tõus 11,2% ehk 122 eurot ja inflatsiooniks 9,6 % . Aasta esimesel poolel viis energiahindade langus hinnad langusesse (juulis 6,4%) ning hinna langus jätkub.

Kui Eurostati täpsustatud andmetel aastainflatsioon Euroopa Liidus (EL) kiirenes, novembri 3,1 protsendilt 3,4 protsendini ja euroalal aga 2,4 protsendilt 2,9 protsendini, siis Eestis kiirenes aastane inflatsioon samal ajal 4,1 protsendilt 4,3 protsendini.

Jätkuvalt kõrgem inflatsioon Eestis võrreldes euroalaga on muutnud inimeste ostuharjumisi ja teinud inimesi ettevatlikumaks ja hinnatundlikumaks.

Statistikaameti andmetel on jõudsalt kasvanud ka müüja keskmine palk. 2023 a. III kv. oli müüja keskmine palk 1157 eurot ja Harjumaal koguni 1207 eurot. Juhul kui müüja keskmine palk tõuseks samas rütmis keskmise palga tõusuga (6,6%) tõuseks müüja keskmine palk 1212 ni.

Tööstuskaupade teenindajate ametipalk tõusis keskmiselt 5% ja toidumaailmas jäi tõus 45 ja 110 euro vahele.

2022 aastal toimus 12 juhatuse koosolekut. Juhatuse koosolekutel arutati ametiühingu liikmete poolt tõstataud küsimusi ja probleeme ning päevakooras olid ka sotsiaalmimisteeriumi ja tööandjate poolt läbirääkimiste laua taga tõstatud küsimused sh muutuvtunnilepingud, iganädalane tööaeg, haigushüvitis ( omavastutus) ja alampalga tõus, töökius jt küsimused

Lisaks toetasime oma liikmeid individuaalsetes, tööalastes, majanduslikes ja sotsiaalsetes taotlustes ning esitasime tööandjale pöördumisi selgituste saamiseks ja lahenduste leidmiseks.

Tõsiseks murekohaks on suur kaadrivoolavus ja jätkuvalt madal teenindajate töötasu. Noorte ootused töötasule on kõrgemad, mis sunnib neid otsime uusi väljakutseid, töötades ajutiselt ja väga lühikest aega. See aga paneb teistele töötajatele täiendava koormuse, tekitades stressi ja töötajatevahelisi pingeid.

Liikmetele korraldasime ja liikmed osalesid erinevatel koolitusitelja ühisüritusel.

Eelmisel aastal korraldasime ja liikme osalesid erinevatel ametiühingute (ETKA, EAKLi ) ja Tööinspektsiooni poolt korraldatud koolitustel ja ühisüritustel. Toimus kollektiivlepingute strateegiakonverents, lisaks töötervishoiu ja töösuhetega seotud koolitusi: "Tööturu olukorrast ja töösuhete paindlikkusest." " Mmuutuvtunni lepingud, kindlustunne töötajale?" Psühhosotsiaalsed riskid töökohal", "Töötervishoiu ja Tööohutuse probleemid

Ametiühingu vaates"

Suvel toimus väljasõit Tartusse koos koolitusega Tartusse.Huvipakkuv oli esitlus ajaloost toimus Emajõe Lodjakojas, lodjaga „Jõmmu“ sõit

Emajõel ja Tartu Botaanikaaia külastus. Detsembri kuul toimus koolitus Voose Päikesekodus.

Juhatus kinnitab, et Tallinna Kaubamaja Ametiühing on toimiv ja jätkusuutlik organisatsioon.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.