TARTU LINN, PÕLLU TN 6 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 419 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

TARTU LINN, PÕLLU TN 6 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 419 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

KÜ Tartu Põllu 6 juhatuse 2023. aasta tegevuse aruanne 2023. aastal toimus kaks üldkoosolekut. Esimene neist, erakorraline üldkoosolek, leidis aset 24. jaanuaril. Koosolekul võeti vastu otsus liituda

Tartu linna kaugküttevõrguga ja minna pärast seda üle haldus- ja hooldusteenuse sisseostmisele. Vastavalt üldkoosoleku otsusele esitati veebruari alguses Gren Tartu AS-ile liitumistaotlus. Ettevõte lubas tööd teostada hiljemalt enne uue kütteperioodi algust.

Teine, korraline aastakoosolek, toimus 28. juunil. Kuna remondifondi sissemakse suurus korteriomanikele oli aastaid püsinud 0,35 senti ruutmeetri kohta, majas on vaja teha lähiaastatel suuremaid remonditöid, siis otsustati alates 1. juulist 2023 hakata remondifondi koguma 1 € ruutmeetri kohta. Seejuures oleks nendel kuudel, kus küttekulud on väiksemad, ruutmeetri kohta makstav summa suurem, kõrgemate küttekuludega kuudel väiksem, nii et aasta keskmine remondifondi sissemakse ruutmeetri kohta on 1.00 €.

Mai lõpus vahetati mänguväljaku liivakastis Tartu linna kampaania raames välja liiv.

Kuna sisekoristaja oli senini pesnud maja trepikodasid külma veega, võttes pesemiseks vett kolmanda püstaku keldris asuvast külmaveesõlmest, siis lasti juunis neljanda püstaku saunaruumi soojaveetorustiku juurde panna veekraan sooja vee saamiseks, samuti paigaldati seal asuvasse WC-sse uus pott ja tehti võimalikuks tualettruumi vajadusel kasutamine. Vajalik eeltingimus ka antud keldriruumide võimaliku varjendiks kohandamise korral. Tööde maksumus 588 €.

Jätkati 2022. aastal alustatud ettevalmistustöödega maja renoveerimiseks. Hoonete renoveerimisel on võimalik valida kohapealse renoveerimise ja tehaselise renoveerimise vahel, kusjuures viimane on tunduvalt kiirem meetod ning Kredexi toetusmäär on sellele suurem (50%, kohapealse renoveerimise toetus 30%). Tehaselist renoveerimist saab aga läbi viia vaid siis, kui hoone konstruktsioonid seda võimaldavad, mistõttu juhatus tellis KMT Prefab OÜ-lt ekspertiisi maja välisseinte seisundi hindamiseks ja tõmbekatsete läbiviimiseks. Nimetatud firma teostas tööd TTÜ teadlaste kaasabil juuli alguses. Tulemus oli positiivne, tehaseline renoveerimine on Põllu 6 hoone korral võimalik.

Vastavalt 24. jaanuari otsusele võttis juhatus korteriühistute haldusfirmadelt hinnapakkumisi ja valis nende seast välja Tartu Kinnisvarahalduse

OÜ. Seoses üleminekuga linna kaugküttele ja raamatupidamisteenuse sisseostmise kavale koondati ühistus töölepingu alusel töötanud raamatupidaja ja gaasikatlamaja tehnohooldaja. Raamatupidamisteenust hakati sisse ostma alates 1. augustist, haldus- ja hooldusteenust alates 1. novembrist. Vastavalt lepingule osutab Tartu Kinnisvarahalduse OÜ lisaks majahalduri- ja raamatupidamise teenusele ka avariivalve teenust ehk 24/7 reageerimist avariidele. Samuti osutab ettevõte läbi oma koostööpartnerite välikoristusteenust. Kasutusele võeti korteriühistuste veebirakendus Korto, mille kaudu toimub veenäitude teatamine ja suhtlus majaelanikega. Võimalik on soovi korral saada oma pangakontole automaatselt makstavat e-arvet. Lisaks on ühistu raamatupidamine nüüd läbipaistev – kõiki nii enda kui ühistuga seotud kuludokumente saab iga korteriomanik soovi korral näha Korto lisaks olevas Pro Kortos.

Kaasaegsele raamatupidamisteenusele üleminek tõi endaga kaasa ka märgatava kulukokkuhoiu. Kui senine raamatupidaja aastakulu oli ligikaudu 3380 €, siis praeguse hinnaga on teenuse aastamaksumus 2050 €, sääst aastas 1330 €. Katlamaja tehnohooldaja ametikoha kaotamise läbi säästab ühistu edaspidi 1340 € aastas.

Sisekoristusteenust otsustati esialgu mitte sisse ostma hakata, vaid jätkata senise töötajaga.

Kaugkütte soojasõlm käivitati 13. oktoobril. Tööd venisid oodatust pikemaks, tööde teostaja Giga Ehitus OÜ ei suutnud oma lubatud ajagraafikust kinni pidada. Kokku läks kaugküttega liitumine maksma 32 412 €, millest 12 420 € oli Gren Tartu AS-i osa (liitumistasu ja soojatorustiku ehitamine), 19 992 € Giga AS-i arve (raamipealne soojussõlm, paigaldus, surveproov, seadistus).

Kaugküttele üleminekuga hoiab ühistu kokku gaasikatlamaja hoolduslepingu summa, aastas 550 €. Samuti jääb ära katelde remondi ja gaasiküttega seotud avariitööde kulu. Uuele soojasõlmele kehtib viieaastane garantii.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.