KOSE VALD, ORU KÜLA, MÄNNIMÄE VKT 9 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 324 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

KOSE VALD, ORU KÜLA, MÄNNIMÄE VKT 9 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 324 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

KÜ Männimäe 9 on asutatud 2000. aastal.

Korteriühistu tegevuse eesmärk on Harju Maakonnas Kose vallas Oru külas Männimäe vkt. 9 asuva 12-korterilise elamu ja selle juurde kuuluva maa ühine majandamine ning seoses sellega ühistu liikmete ühiste huvide esindamine, samuti elamu kindlustaminevajalike kommunaal- ja muude teenustega.

KÜ tööd korraldab juhatus. Juhatus on kaheliikmeline.

2018.a. teostati elamu rekonstrueerimistööd: soojustati (150 mm EPS) ja krohviti elamu fassaad ja sokkel; soojustati pööning (400 mm puistevill); asendati eterniidist katusekate plekk-kattega; soojustati rõdud, välistades külmasillad ja vahetati rõdupiirded; soojustati ja hüdroisoleeriti vundament; rajati uus pandus; maja tagaküljele paigaldati uued varikatused ja valati uus trepiaste; vahetati aknad 3-klaasiliste klaaspakettidega akende vastu; vahetati kõik hoone välisuksed; rekonstrueeriti küttesüsteem: rajati 2-torusüsteem, vahetati radiaatorid, renoveeriti küttesõlm ja asendati õliküte maaküttega, rajati tsentraalne soojaveesüsteem elanikele sooja tarbevee tagamiseks; paigaldati tsentraalne soojustagastusega ventilatsiooniseade; ehitati katlamajale täiesti uus katus, kuna vana oli mädanenud.

Ehitustöö maksumus oli 369480 € (Ehitusfirma FIDELE OÜ). Projekteerimise kulud 2018.aastal 2000 € (Ehitusfirma FIDELE OÜ), tehnilise konsultand teenuse kulud 2310 € (Aachen Ehitus OÜ) ja omanikujärelvalve teenuse kulud 6282 € (PP ehitusjärelvalve OÜ). Kokku kulud 2018.aastal 380072 €. Varasematel perioodidel (aastatel 2015-2017) oli teostatud rekonstrueerimise projekteerimistöid ja osutatud KÜ-le tehnilise konsultandi teenust kokku summas 9348 €. Kokku kujunes kogu projekti lõppmaksumuseks 389420 €. SA-lt Kredex saadi toetust 40% rekonstrueerimistööde maksumusest ja 50 % projekteerimise, tehnilise konsultandi ja omanikujärelvalve teenuse kulude katteks (toetuse määramise otsuse summa ulatuses), kokku 157539 €. Ehitustöö finantseerimiseks saadi laenu Swedbank AS-lt summas 221413 € 20-ks aastaks, tagasimakse tähtajaga 30.aprill 2038, intressiga 2,6%.+ 6 kuu EURIBOR.

2023.a. juunis sõlmiti Swedbank AS-ga laenulepingu lisa intressimäära marginaali alandamiseks 2,6 %-lt 2 %-le, millega kaasneb oluline kokkuhoid 15 aasta jooksul (näitena 2024.a. ca 850 €).

2023.aastal tegeleti elamu tehnosüsteemide ja territooriumi hoolduse ning korrashoiuga, jäätmete sorteerimiseks soetati uued konteinerid, ehitati parklat, tesotati elamu elektripaigaldise kohustuslik audit, kogutakse ja tasutakse Swedbank AS-lt saadud pikaajalist pangalaenu ja laenuintresse.

ART Elekter OÜ viis 2020.a. lõpule elamu elektrisüsteemi rekonstrueerimistööd, mida teostati elamu elektripaigaldisele OÜ Energiaring poolt koostatud auditis märgitud puuduste kõrvaldamiseks, jätkuvalt on koostamisel töö teostusdokumentatsioon. Lepingu alusel tööde maksumus 5659 €; tasumine dokumentatsiooni esitamise järgselt (eeldatavasti 2024.aastal).

KÜ-s on üks osalise tööajaga töötaja- raamatupidaja. Juhatuse liikmetele töö eest tasu ei maksta.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.