LOODE- HIIUMAA KÜLADE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 358 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puudu

LOODE- HIIUMAA KÜLADE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 358 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

2023 aasta kujunes meie seltsi jaoks päris tegusaks. Üle mitme aasta korraldasime Lauka jaanitule ürituse, selle juures oli meile olulisteks partneriteks Kõrgessaare osavald, Kõrgessaare Vaba Aja Keskus ja Hiiumaa Sotsiaalkeskuse Kõrgessaare Päevakeskus.

Viisime ellu Kohaliku Omaalgatuse Programmi toetuse kaasabil projekti "Tegutsedes targemaks". Kuna huvi noorte seas oli suur, siis jätkasime ka ilma projektita tegevusi.

Seltsimajas tegutseb aastaringselt Ukraina sõdlastele kaitsevõrke tegev aktiiv, ainukene Hiiumaal.

Pakume jätkuvalt pinna-võimalust Civittani heategevusmüügiks.

Üle paljude aastate oli taas seltsimaja avatud kõigi jaoks aastavahetusel.

2023 aasta lõpupoole saime rõõmusõnumi, et saime kaasavast eelarvest toetust ligi kümme tuhat eurot, et teha vajalikud ettevalmistused seltsi kinnistule mänguväljaku rajamiseks. Eesmärk on esitada taotlus ehitamise jaoks toetuse saamiseks Hiidlaste Koostöökogu 2024 Leader meetmese 2.

Oluline märksõna on meie jaoks kogukonna turvalisus ja ohutus. Suurem eesmärk on seltsile kuuluvaase hoonesse luua kerksuskeskus*.Väga oluline oli Päästeameti toetuse kaasabil tegevuste elluviimine eriolukorras esmase abi saamiseks.

Projekti I etapis loodi autonoomne toimetulekuvõimekus ning soetati generaator, millega tagatakse hoone kütmine ka siis, kui ei ole elektrit (majal on praegu juba autonoomne katlamaja). Saime luua tingimused näiteks mobiiltelefonide laadimispunkti avamiseks, kuna invertertehnoloogia võimaldab generaatori külge ühendada ka arvuteid ja tundlikku elektroonikat.

Paigaldasime päikesepaneelidaga ning liikumisanduritega välisvalgustid, mis tagavad hoone ümbruses turvalisema liikumise ka pimedal ajal. Tegime kriisiplaani, mille teavitus jm järgnevad vajalikud tegevused on kavandatud 2024 + aastatesse.

Kuna ilmastikuolud on olnud heitlikud ning seltsimaja ümbruse kõrghaljastus on juba sellises seisus (vanad, ohtlikud), et juhtus tuule poolt mitmeid puude langemisi, mis õnneks küll suurt kahju ei tekitanud. Kõrgessaare osavalla toel küll tehti mõningaid ohtlike puude langetamisi, aga see ei ole piisav. Nii, et ohtlike puude teema on meil 2024 üks prioriteetidest.

2024 aastal on kavandatud lisaks mitmele eelmainitule tegevuseile osaleda taas kodukohvikutepäeval, taaselustada piirkonna külade kokkutulek.Lahendada tuleb puukuuriukse teema, õigemini selle puudumine.Uuendamist vajab meie välimööbel, kuna ka pingid-lauad ja esinemislava on aja jooksul ebaturvaliseks muuutnud. Soetada oleks vajalik hoiuriiulid ja pesumasin. Suur soov on rajada seltsimaja hoone juurde väliterrass.

*„kerksuskeskus- välistest teenusepakkujatest (elekter, küte jne) sõltumatu hoone, mille katkematult ning jätkusuutlik toimimine on tagatud lokaalsete süsteemide kaudu ning loodud on võimalused inimestele abi, nõu ja info andmiseks, varjumiseks ning ajutiseks ümberasumiseks hädaolukordades ja riigi julgeolekut või põhiseaduslikku korda ähvardavate ohtude korral.

„kerksus“ i.k „resilience“süsteemi, isiku, kogukonna või ühiskonna võime hakkama saada inimese või looduse põhjustatud ohtudega.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.