JÄNEDA MUUSEUM MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 184 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduv

JÄNEDA MUUSEUM MTÜ hetkeolukord

Juba 184 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Jäneda Muuseum on registrisse kantud 08.10.2003.a.

MTÜ Jäneda Muuseum juhatus koosneb kahest liikmest.

Lähtudes MTÜ Jäneda Muuseumi loomise eesmärgist, milleks on kultuurielu ja turismi edendamine maal aja-ja kultuuriloolise pärandi säilitamine, väärtustamine ning populariseerimine on algatatud ja läbi viidud järgmisi tegevusi: - Presidendi matka ajal korraldati taas Heategevuslik Papa Krimmi Koogikohvik.

- Toimus traditsiooniline külastusmaäng" Unustatud mõisad" ja Kammermuusikute suvefestivali kontsert Mõisamängud.

- Korraldas Jäneda Põllutööleskkool 105.aastapäevale pühendatud vistlaste ja endiste õpetajate kokkutuleku Jänedal ja simmani Musta Täku

Tallis.

- Kokkutuleku ajaks soetati president Arnold Rüütli kunagise klassiruumi ekspositsiooni jategeluste tarvis vajalik mööbekl (vitriinkapp, riiulite- kappide komplekt, toolid ja lauad ning teler. Keskseks sündmuseks kujunes vanemate vilistlaste lemmikõpetaja kirjaniku Veera Saare portree paigaldamine tema kunagisse klassiruumi. Muuseum tellis portree kunstnik Ülle Kuldkepilt.

- Jäneda küla 670 esmamainimisele pühendatud mälumängu Jäneda Kilb kolme viimase vooru korraldamine koostöös Jäneda raamatukogu ja

Jäneda Külaelu arendamise Seltsiga.

- Jäneda esmamainimise mälestusmärgi kavandamine ja teostus.

- 14. oktoobril Jäneda külapäeva korraldamine ja läbiviimine (mälestusmärgi avamine, õnnistamine, külarahva ühine kohvilaud ja mälestuste heietamine).

- Muuseum toimetas ja rahastas Luule Nurga raamatu "Värvilise pärandi hoidja" väljaandmist ja korraldasJänada külapäeval raamatu presenteerimise, millega tähistati ühtlasi MTÜ Loometöö 20. tegevusaastat ja Luule Nurga 85 sünnipäeva.

- Muuseum alustas 2023 aastal helilooja Urmas Sisaskile pühendatud kontserdisarja "Kummardus tähtede taha". 2023 aastal toimus kolm kontserti: 09.09.-"Tähistaeva klaver" pianistid Tiiu Sisask ja Lauri Väinmaa; 14.10.- Koorikontsert "Armastusest sündinud viisid", esinesid segakoor K.O.O.R ja Lehtse Kammerkoor Raul Talmari juhatusel: 09.11.- Lõunataeva helid- pianist Johan Randvere.

Kontserdisari jätkub 2024 aastal.

- Koostöös Euroopa Komisjoni esindusega Eestis viidi läbi Euroopa keelte päev Jäneda lossis.

- Korraldati näitusi: Siiri Sisaski fotonäitus "Siin ja seal"; kunstnik Ellu Roosmaa maalide näitus "Vee haardes" - Loodi eeldusi muuseumi materjalide paremaks ja kaasaegsemaks eksponeeriomiseks( soetati Presidendi tuppa ja Muusikatähetorni telerid, püsiekspositsiooni ja näituste korraldamise tarvis riputussiinid ja tarvikud.

- Jätkus koostöö Jäneda Külaelu Arendamise Seltsiga Leaderprogrammi abil loodava looduse- ja pärandkultuuri õppetoa sisustamisel ja vajalike tegevuste kavandamisel.

Jätkati koostööd Eesti Muuseumiühingu, Eesti Koduloolaste Seltsi ja Muinsuskaitse Seltsiga, erinevate mäluasutuste ja uurijatega.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.