TIIBETI BUDISMI NYINGMA EESTI KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 159 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad s

TIIBETI BUDISMI NYINGMA EESTI KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 159 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Üldinfo

Tiibeti Budismi Nyingma Eesti Kogudus on loodud tiibeti budismi koolkonna õpetuste järgimiseks ja tutvustamiseks.

Kogudus registreeriti 2005. aastal. Sellest alates on välja kujunenud mitmesugused kohtumised ja koosolekud, kus sooritatakse mitmeid erinevaid rituaali- ja meeleharjutuse praktikaid ja vestlusi (koguduse üksikliikmed järgivad mitmesuguseid erinevaid tiibeti budismi nyingma traditsiooni õpetusliine ja õpetajaid).

Koguduses on 15 aktiivset liiget. Koguduse liikmed tegutsevad Eesti erinevates linnades-asulates ja ka väljaspool Eesi Vabariiki, samuti kuuluvad koguduse ridadesse isikuid, kelle tervis ei võimalda regulaarset kooskäimist, eelneva tõttu toimuvad meeleharjutuslikud või rituaalsed ühistegevused küll pidevalt, kuid vastavalt üksikliikmete võimalustele ja vajadustele ka eraldi gruppides ning ka ZOOM-videokeskkonnas, sealhulgas ka lõppenud 2023 aastal.

Ühistegevuse ülevaade

Kogudus tegutseb ühiselt koos, kuid sisulist majandustegevust lõppenud majandusaastal koguduses ei ole toimunud.

Aktiivne majandustegevus on puudunud kogudusel ka eelnevatel tegutsemisaastatel.

Kogudusel puudub liikmemaksukohustus. Keskuse kõik liikmed tegutsevad vabatahtlikel alustel ning alati tasuta.

Tiibeti Budismi Nyingma Eesti Kogudusel pole vaimulikke (laamasid-õpetajaid jms) või neid kes nende rollis oleks ning koguduselt palka, hüvesid vms. saaks.

Samuti pole Tiibeti Budismi Nyingma Eesti Kogudusel ka liikmeid, kes palka, materiaalset toetust vms. hüvesid koguduses/koguduselt saaks.

Kogudusel puuduvad kulud, kuna koguduse liikmete võimalusel regulaarselt toimuvad kooskäimised ja üritused toimuvad kohtades, kus pole vaja üüri jms. tasuda.

Kogudus on teadlikult korraldanud kõik oma avalikud üritused tasuta. Annetusi ja toetusi seni veel taotletud ei ole ning sponsoreid kogudusel pole, mistõttu põhjendamatu kulu kokkuhoiu eesmärgil sulges kogudus pangakonto juba 2008. aastal.

Koguduse juhatuse liikmetele tasu ja muid soodustusi arvestatud ei ole. Kogudusel puuduvad püsikulud, mille eest oleks vaja tasuda.

Aruanne on koostatud seega tekkepõhise raamatupidamisarvestuse alusel.

Koguduse lõppenud tegevusaasta tegevuste loetelu ja arengusuunad järgnevaks tegevusaastaks.

Nagu eelmistelgi aastatel, on Nyingma Koguduse majanduslik "käive" null ja kõik teostatud üritused ning tegevused on toimunud vabatahtlikel alustel ja osalejatele tasuta.

Samuti on osaletud kõikide teiste budismiga seotud organisatsioonidega avalikes huvides teostatud töödes vabatahtlikel alustel ja alati tasuta.

Tiibeti Budismi Nyingma Eesti Koguduse liikmed osalevad mitmesugustes ühisprojektides, nagu budismiga seotud tekstide tõlkimine, seminaride, ritriitide-eralduslaagrite korraldamine, mitmesuguste budismiga seotud sündmuste ja õpetuste informatsiooni talletamine-salvestamine, süstematiseerimine, töötlemine ning arhiveerimine jms.

Avatud-avalikud rahvusvahelised üritused: alates 2012. a. on kogudus katusorganisatsioonina korraldanud Eestis rahvusvahelisi budistlikke harjutusseminare ja loenguid, peamiselt tiibeti budismi Nyingma õpetusliini laamade/õpetajate õppeseminarid ja loengud s.h. ka veebiülekanded.

2023. aastal on kogudus, juhatus ja/või koguduse liikmed aktiivses koostöös tegutsenud koos alljärgnevate organisatsioonide (ja/või nende juhtkondade ning liikmetega):

Palyul Nyingma Orgyen Dorji Choeling Eesti Kogudus MTÜ

Yeshe Khorlo Eesti MTÜ

Eesti Pema Lingpa Kogudus MTÜ

Eesti Budismi Instituut MTÜ

Eesti Dzogtšeni Ühing Thadralling budismikeskus Danakosha Ling Soome Vabariigis

Koguduse liikmete tegevus muus ühiskondlikus vallas: üle viieteistkümne aasta on aktiivselt tegutsetud linnalindude tervise-rehabilitatsiooni ja -hoiu mitteformaalses keskuses.

Koguduses on 15 tegevliiget.

Tiibeti Budismi Nyingma Eesti Kogudus on jätkuvalt tegutsev.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.