EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU LÄÄNE-NIGULA PÜHA NIKOLAUSE KOGUDUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Juba 360 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 16 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puud

EESTI EVANGEELSE LUTERLIKU KIRIKU LÄÄNE-NIGULA PÜHA NIKOLAUSE KOGUDUS MTÜ hetkeolukord

Juba 360 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 16 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

EELK Lääne-Nigula Püha Nikolause Koguduses oli seisuga 31.12.2023 274 liikmemaksu tasunud liiget.

Kogudus asub Lääne-Nigula vallas, territooriumi pindalaks on 507 km2, koguduse piirkonnas on Taebla, Palivere ja Oru keskused, territooriumi pindalaks on 339,1 km2 ja elanikke terves Lääne-Nigula vallas on seisuga 01.01.2024 7201 inimest, nendest Lääne-Nigula koguduse territooriumil 3332.

Koguduses on moodustatud töö korraldamiseks erinevad töö toimkonnad.

Muusikatöö toimkond - muusikatöö koordineerimine.

Laste-ja peretöö toimkond - pühapäevakoolitöö korraldamine, ühenduse pidamine sõpruskoguduste pühapäevakooli õpetajatega, koolitustest osavõtmise korraldamine.

Jumalateenistuse toimkond - ruumide ettevalmistamine jumalateenistuseks, korjanduse korraldamine, kiriku koristamine. Diakooniatöö toimkond - kodude külastamine, hingehoiutöö, hooldekodu külastamine, annetusmüügi korraldamine, erivajadustega inimeste tegevuse koordineerimine, ekskursioonide korraldamine.

Misjonitöö toimkond - misjonisaadikutega ühenduse pidamine, misjoniürituste korraldamine koguduses, misjonialase koolituse korraldamine, kirjanduse levitamine.

Välissuhete toimkond - kirjavahetuse pidamine sõpruskogudustega, külaliste vastuvõtu organiseerimine, koguduse reiside organiseerimine.

Noortetöö toimkond - noortetöö korraldamine, ürituste ettevalmistamine ja läbiviimine, noorte-ja leerilaagrite korraldamine, osavõtt üldkiriklikest üritustest(praostkonna noortetöö, kirikunoorte päevad, noortejuhtide ideepäevad ja koolitused). Meediatoimkond - haldab kodulehte, et info jõuaks sihtgrupini, koguduse lehe väljaandmine.

Töövaldkondade vabatahtlikest juhid, koguduse õpetaja ja juhatuse esimees kogunevad kord kuus ühisteks nõupidamisteks, kus saab jagada infot, arutada tehtut ja arutada läbi järgmiste kuude ettevõtmised. Töövaldkondade juhid esitavad tööplaanid ja aruande oma töölõigu kohta kord aastas.

Aruandeaasta oli kogudusele töine, ettevõtmisi ja tegevusi oli palju.

Jumalateenistusi peeti aastas 61 korral. Peajumalateenistusi peeti igal pühapäeval ja kiriklikel pühadel.. Pühapäevased teenistused algavad kell 12.00 ja kestavad tund ja veerand, peajumalateenistus armulauaga kestab 1,5 h, 11 korda toimusid jumalateenistused väljaspool kirikut.

Surnuaiapüha jumalateenistused toimusid Koela, Leediküla ja Vedra kalmistul. Jumateenistusel on kasutusel Jumalateenistuse käsiraamat.

Piiblitekstide lugemisel kasutatakse mõnikord koguduse ilmikliikmeid. Jutluse aluseks on kalendris ettenähtud kirjakoht ja jutlus kestab 15-20 min. Usutunnistus on peale jutlust. Jumalateenistusest võtab osa pühapäeviti keskmiselt 21 inimest, kellest kolmandik on pensioniealised ning mõned nooremad mehed ja ülejäänud on erinevas vanuses naised. Kotikorjandus toimub igal pühapäeval. Armulauast osavõtt on aktiivne, enamus aktiivsetest koguduse liikmetest käivad sageli armulaual. Armulauale võeti 1089 inimest. Piiblitunde on peetud 69 korral. Piibli-ja palve osadus toimub iga neljapäeva hommikul. Piiblitunnid toimusid kogudusemajas. Osavõtjaid on 3-8 inimest. Koguduse kool toimus veebruaris-märtsis iga kahe nädala tagant. Toimus leerikool, kus oli 6 osalejat.

Toimus oikumeeniline jalgrattamatk Lõuna-Läänemaale mais ja sügisene jalgrattamatk "Kirik tuleb külla" toimus septembris.

Kogudus osales "Maailmakoristuspäeval", kus teemaks olid kalmistud.

Muusika valdkonnas tegutseb koguduses ansambel DOXA 11 liikmega. Proovid toimuvad üle nädala neljapäeva õhtuti, esineti 9 korral, neist 5 kodukoguduses ja 4 korral mujal kirikutes,sh. Rootsi sõpruskoguduses Hakarpis. Tegutseb ka ansambel REINARU VENNAD 3 liikmega.Nad on esinenud 10 korral erinevatel kiriklikel tähtpäevadel ja üritustel üle Eesti ja 2 korral ka Soomes. Koguduse muusikatöö on elav. Lääne-Nigula kirikus toimus ka 4 avalikku kontserti.

Talitused. Aruandeaastal ristiti koguduses 12 last, konfirmeerimisi oli 2. Kodusel armulaual käis 12 inimest, erapihil käis 3 inimest. Toimus 1 laulatus. Toimus 39 matust. Kodusid külastati 68 korral. Seda tegid koguduse õpetaja, diakoonia töötegijad ja koguduse liikmed.

Koguduse territooriumil on Oru Hooldekodu Räägu külas. Keskmiselt korra kuus on koguduse õpetaja pidanud hooldekodus jumalateenistuse.

Pere-ja lastetöö toimkond pidas aruandeaastal 3 koosolekut ja jooksvates küsimustes toimus suhtlus interneti vahendusel.

Pühapäevakooli tunnid toimusid terve hooaja oktoobrist maini igal pühapäeval. Tundides osales keskmiselt 4-10 last.

Lisaks pühapäevakooli tundidele korraldati emadepäeva pidu, jõulupidu ja lõpupidu.

Noorsootöös osales regulaarselt 8 noort. Kord kuus toimuvad pastoraadis oikumeenilised noorteõhtud.

Koostöö kohaliku omavalitsusega on tihe. Kord kvartalis toimusid nõupidamised, kus räägiti ühistest ettevõtmistest ja plaanidest. Koostöös vallaga osales kogudus järgmiste ürituste korraldamisel ja läbiviimisel: Vabadussõjas võidelnute mälestuspäev, Tartu rahulepingu aastapäev,

Eesti Vabariigi aastapäev, Eesti lipu päev, Võidupüha, Taasiseseisvumispäev, Advendiküünla süütamine, Palivere osavalla Lipu õnnistamine,

Ristil küüditamisaastapäeva palvus.

Lääne-Nigula vald finantseerib Nigula Vabadussõja ausamba ümbruse korrashoiukulusid.

Kogudusele kuuluvas majas tegutseb regulaarselt igal tööpäeval Lääne-Nigula valla Nigula Noortekeskus.

Palivere ja Taebla osavalla eakate jõululõuna toimus koguduse pastoraadis.

Kogudus osales suveperioodil projektis Teeliste Kirik", kus kirik on avatud külastajatele.

Aruandeaastal parandati ka koguduse hoonete seisukorda. Aruandeaastal lõpetati koguduse küttesüsteemi ümberehitus õliküttelt maaküttele.

See sai teoks paljude annetajate ja "Leader" projekti toel. Ehitus valmis suve alguseks ja nüüd on koguduse pastoraat ja kirik maaküttel. Plaanis on lõpetada ka kirikutorni trepi renoveerimine annetuste toel ja avada see kogukonnale ja külastajatele.

Suhteid hoiti ka sõpruskogudustega Soomes ja Rootsis, kes olid mitmel korral meil koguduses Lääne-Nigulas külas.

Kommentaarid (0)


Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.